Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Esténként mikor behunyom a...

Esténként mikor behunyom a szemem gúnyos nevetést/sikoltozást hallok. Mi ez?

Figyelt kérdés
kisebb koromban akárhányszor behunytam a szemem mindíg úgy halottam hogy valaki gúnyosan nevet. Aztán egy ideig elmúlt. mostanság megint hallom éjszakánként a nevetéseket,néha többet is hallok. Aztán egyik éjszaka víz hangzott a fejemben és órákig hallottam. Múlt hónapban sikítozást hallottam. mi lehet ez ?? úgy érzem valami nagyon nem stimmel normális válaszokat pls.!
2014. máj. 22. 21:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Amúgy ez olyan alvás és ébrenlét közötti átmeneti állapot lehet, én néha úgy érzem, mintha zuhannék, és arra ébredek hogy buhanok egyet az ágyon mint akit megcsap az áram. De anno tábor után sokszor úgy hallottam mintha valaki szólítgatna. Szóval nincs semmi köze a démonokhoz, nincs szörny az ágy alatt.
2014. jún. 13. 16:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Aldous Huxley-nak van egy novellája, aminek "A vakok országa" a címe. Arról szól, hogy egy ember eltéved egy sivatagban, átmászik egy hegyen, és egy egészen eldugott völgyben talál egy kis országot. Ott először minden normálisnak látszik, de aztán a vándor nagy meglepetéssel fedezi fel, hogy az egész országban mindenki vak. Talál egy gyönyörű nőt, akivel egymásba szeretnek, és meg akarnak házasodni. A házasság előtt azonban meg kell vizsgálni az ifjú párt. Ekkor azt találják, hogy valami nincs rendben ezzel az emberrel, mert valami rendellenesség van az arcán. Emiatt egy operációt kellene elvégezni rajta. Végül is engedélyezik számukra a házasságot azzal a feltétellel, hogy a férfi aláveti magát az operációnak. Mikor azonban megkérdezi, hogy mi lenne ez az operáció, akkor megérti, hogy ki akarják szúrni a két szemét azért, hogy ő is legyen olyan, mint a többiek. Azt mondták ugyanis róla, hogy az ilyen emberek, mint ő, hallucinálnak. Olyan dolgokat mondanak, hogy például vannak színek, vannak formák, és úgy beszélnek, mintha őrültek lennének, de ezt az elmebajt ezzel az operációval meg lehet gyógyítani. El tudjátok képzelni, milyen nagy probléma elé került ez a férfi. Ez egy valódi "doublebind". A történet úgy végződik, hogy mielőtt a nap fölkel, a férfi elszökik.

[link]

2014. jún. 16. 15:49
 13/13 anonim válasza:
A vakok országa nem Aldous Huxley műve, hanem H. G. Wellsé.
2016. okt. 19. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!