Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Az elme nem tud kitalálni új...

Az elme nem tud kitalálni új dolgokat, vagyis, amit mondunk az létezik. Akkor a Sliders sorozat időugró csapata és technológiája is létezik?

Figyelt kérdés

Meglévő szavakkal csak meglévő dolgokról tudunk beszélni, újat nem tudsz alkotni.Ahhoz hogy valami újról beszéljünk, annak már valahol léteznie kell, különben fogalmat sem tudunk róla alkotni.

Magyarul az összes scifi film csak szivárogtatás, hogy az emberek készüljenek ezekre a dolgokra.

2014. márc. 27. 12:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
58%

Az elme nem tud kitalálni új dolgokat, vagyis, amit mondunk az létezik.

Ez eleve hülyeség.

2014. márc. 28. 11:28
 22/25 Warren Scott válasza:

Nézőpont kérdése az egész.

Mert mi az, hogy "új dolog"?

Mihez képest új?

Vegyük a Sliders témáját példaként, mert látom bejön neked, meg mikor először láttam, nekem is :D

A párhuzamos világok elképzeléséből kiindulva, a sorozatban bemutatott esemény, ahol bemutatják a technológia keletkezését, csak a történet kiindulópontjaként szolgáló világban új dolog ez a technológia.

Szóval a párhuzamos világok összességben ez nem újdonság, de a történet kiindulópont-világán igen.

De ha már párhuzamos világoknál tartunk, a Vissza a jővőbe filmekben is többször említették, hogy a megtörtént események számtalan leágazást hoznak létre egy adott idővonalról.

Ezek lehetnek párhuzamos világok.

Az egyik világban folytatom ezt a gondolatmenetet.

A másikban pedig rákattintottam a Válasz elküldése gombra és nem írtam többet xD

2014. ápr. 16. 15:47
 23/25 anonim válasza:
Szerintem ez baromság. :D Ha nem tudnánk újat kitalálni akkor nem fejlüdtünk volna ennyi évezreden át. :) Nme lettek volna új ötletek és feltalálások. Nem hiszem, hogy volt besúgójuk.
2014. júl. 30. 17:47
 24/25 anonim válasza:
Az emberi elme önmagában tényleg nem tud új dolgokat kitalálni. A körülötte lévő impulzosokból nyeri az ihletet ami alapján ennek kombinálásával alkot valami "újat" vagyis inkább valami olyan kombinációt ami eddig nem volt :D
2015. jan. 12. 23:20
 25/25 anonim ***** válasza:
nincsenek hülye kérdések, csak hülyegyerekek
2022. márc. 24. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!