Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A meditalas mennyire valtoztat...

A meditalas mennyire valtoztatta meg az eleteteket?

Figyelt kérdés
Napi hanyszor csinaljatok hany percig/oraig csinaljatok?Leginkebb az eletek mely teruleten hozott valtozast?
2014. febr. 26. 22:42
 1/10 nagylzs ***** válasza:
100%

Tudatosan meditálást sajnos nem elég gyakran. Az utóbbi néhány hónapban napi 5 percet szántam rá esténként és az lett az eredménye hogy határozottabb lettem, pozitívabban nézem a saját életem, nincsen rám olyan nagy hatással a negatív környezetem mint eddig, és sok dolgot elkezdtem vagy folytattam amit régóta akartam, de valahogy sosem maradt rá energiám.

Mindig emlékeztetnem kell magamat a fontosságára. Amikor jól mennek a dolgok akkor hajlamos vagyok elhanyagolni, és ennek nem látszódik azonnal a káros hatása. De egy idő után elkezdenek kicsúszni az irányítás fonalai a kezeim közül a saját életem fölött, és akkor újra erőfeszítéseket kell tennem hogy visszaszerezzem őket.

2014. febr. 26. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan, mint egy masszázs, nem fogsz tőle gyökeresen megváltozni. Akkor fogsz, ha követed a kultúráját és jobban beleásod magad az ezzel kapcsolatos pszichológiába, tudományba, spiritualitásba. Ajánlom Eckhart Tolle-t. Attól, hogy 5-10percig meditálsz, tehát nem gondolsz semmire, nem fogsz 180 fokkal megváltozni, csak megnyugszol egy kicsit, de semmi több. Olvass utána és ne csak 5-10 percig, hanem 2-3 óráig minimum meditálj, na annak már érezni fogod a hatását.
2014. febr. 26. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

Nincs olyan hogy meditálás. A meditáció egy állapot ami megfelelő feltételek teljesülése esetén bekövetkezik és bármit is csinálsz közben fenn maradhat. De a meditációt csinálni nem lehet.

Mint ahogy azt sem tudod csinálni, hogy szerelmes vagy egyszerűen bele kerülsz abba az állapotba és akkor bármit csinálsz szerelmes leszel, de attól még nem csinálod azt hogy szerelmes vagy :)

2014. febr. 26. 23:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez tévedés. Van meditatív állapot, amibe kerül az ember, ebben az állapotban tud meditálni,avagy meditációs technikákat végezni, mivel rengeteg van.
2014. febr. 27. 09:34
 5/10 Laylah ***** válasza:

Régóta nem meditáltam, érzem is a hiányát. Egyébként engem megnyugtat, erővel, energiával tölt fel akár 5-10 perce is, valamint ahogy az első írta, segít tudatosabbnak lenni és haladni a kitűzött célok felé. Amikor rendszeresen csináltam, nekem a célom a mágikus képességeim (hülyén hangzik XD) fejlesztése volt a célom épp, és pár alkalom után is sokkal könnyebben ment minden. Most is szükségem lenne rá, bár most a lelki békém érdekében, de nem nagyon van idő, mikor leülhetnék, kolis vagyok. :/

Egyébként napi egyszer (este) 20 perceket meditáltam.

2014. febr. 27. 11:36
 6/10 nagylzs ***** válasza:

> De a meditációt csinálni nem lehet.

A meditáció egyik fő ismérve hogy tudatos, és mentális erőfeszítést igényel. Az a nem tudatos állapot, amikor egy érzést dédelgetsz vagy egy gondolatot ismételsz a fejedben, az úgynevezett álmodozás vagy fantáziálás. A fantázia több gondolati komponenst tartalmaz, az álmodozás több érzelmit.

A meditáció pont az a dolog amit kizárólag tudatosan lehet csinálni. Sőt ennél több is igaz: ha valaki művelni akarja akkor folyamatos erőfeszítést igényel. Ilyen szempontból nem hasonlít például a takarításhoz vagy a rendszeres sportoláshoz, mert azokat meg lehet szokni, meg lehet szeretni és egy idő után automatikusan is lehet őket művel különösen nagy mentális erőfeszítés nélkül. A meditáció viszont az, ami nem vagy nagyon nehezen automatizálható.

2014. febr. 27. 16:18
 7/10 Laylah ***** válasza:
Van üresmeditáció is, bár sokan relaxációnak nevezik.
2014. febr. 27. 16:37
 8/10 nagylzs ***** válasza:

>Van üresmeditáció is, bár sokan relaxációnak nevezik.

Üresmeditáció alatt lehet azt a fajta meditációt érteni, amikor arra koncentrálsz hogy ne gondolkodj, és átadod magad az érzéseidnek. Az egyik legnehezebb dolog "kikapcsolni" az agyadat.

A relaxáció ennél szerintem annyiban kevesebb, hogy ott nincs meg még ez az erőfeszítés sem. Bár ez már csak az én értelmezésem. Simán lehetséges hogy valaki "relaxáció" alatt a mentális test kiürítését (a gondolatok hiányában jelentkező meditációt) érti, és "igaza van". Nem a fogalmak a lényegesek amiket használunk hanem azok a gondolatok amiket közvetítünk velük.

Szóval az ilyen relaxáció fogalom értelmezés lehet meditálás. De a meditálásnak vannak más fajtái is, és mindegyikben közös hogy tudatos. (A mentális test kiürítése is koncentrációt és magas fokú tudatosságot feltételez.)

2014. febr. 27. 18:03
 9/10 Laylah ***** válasza:
Igen, értem, ugyanarra gondolunk. :) Viszont a fogalmak pontos ismerete fontos, így nagyon sok félreértés elkerülhető. Ugyanakkor az én értelmezésemben az kicsit furán jön ki, hogy arra kell koncentrálni, hogy ne gondoljak semmire, hiszen a koncentráció lényege éppen az, hogy valamire összpontosítasz, a valami pedig nem semmi... :D
2014. febr. 27. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:

#3 voltam:

Az a varázslatos ebben a fórumban hogy vak vezet világtalant.

Tulajdonképpen mindenkinek van egy definiciója a meditációra és azt igyexik alkalmazni. Utána kéne nézni hogy a megvilágosodott mesterek szerint mi a meditáció!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HrVAXogSItg

2014. febr. 28. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!