Miért nem lehet kivinni a temetőbe a gyereket amig nem nőtt ki a foga?
Sosem hallottam ilyenről.
Nekem sincs fogam, mégis járok a temetőbe.
Fogatlan nekromanta állat válasza:
Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben. Engem dédnagyanyám temetésekor vittek el a temetőbe még fogzás előtti koromban és semmi bajom.
Első körben hadd szögezzem le, hogy már rég túl vagyok a 300-adik évemen is, és már rég nem hallok.
Másodsorban a lehet és a szabad kifejezések értelme nem ugyanaz. Ki lehet vinni, mert nem ütközik fizikai törvényekbe; és ki szabad vinni, mert nem ütközik emberi törvényekbe. Hogy a babonás öregasszonyok mit pampognak három sírral odébb, azzal ne sokat törődj.
Végezetül pedig, ha legközelebb egy öregasszony ezt mondja neked, akkor válaszold neki azt, hogy Te meg úgy hallottad, hogy a fogak elvesztése után rossz ómen temetőbe járni, mert könnyen ott ragadhat az ember. Vagy esetleg válaszolhatod azt: "A néni ezt tapasztalatból tudja? Attól nem nőtt ki a néninek sem a foga?" Hidd el, nagyon gyorsan le tudnak szokni ezek a nénik a mások piszkálásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!