Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért nem lehet kivinni a...

Miért nem lehet kivinni a temetőbe a gyereket amig nem nőtt ki a foga?

Figyelt kérdés
Az apukám meghalt mielőtt a fiam a világra jött.Mivel gyakran gondoztuk a sirját elkerülhetetlen volt,hogy csecsemőstül menjek.Az ott lévő idős asszonyok egyszerre mondták ,hogy ne menjek be a kapun kisbabával,mert amig nem nő ki a fog nem szabad.Valaki tudja hogy ez honnan ered??
2014. jan. 23. 21:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
életemben nem hallottam erről, pedig 47 éves vagyok..:)
2014. jan. 23. 21:10
 2/22 anonim ***** válasza:
Erről soha nem hallottam, pedig 79 éves vagyok.
2014. jan. 23. 21:22
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Sosem hallottam még ilyesmiről, pedig 102 éves vagyok..
2014. jan. 23. 21:25
 4/22 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy beszivatott az öregasszony?
2014. jan. 23. 21:25
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy a régi idők magas gyermekhalandóságától létrejött babona. Akkoriban a gyerekek nagy része úgyis meghalt még a fogzás előtt,de egyszerűbb volt a temetőhöz kötni ezt a jelenséget.
2014. jan. 23. 22:08
 6/22 anonim ***** válasza:
65%
Én 123 éves vagyok, de szavamra mondom erről még nem hallottam.
2014. jan. 23. 22:10
 7/22 anonim ***** válasza:

Sosem hallottam ilyenről.

Nekem sincs fogam, mégis járok a temetőbe.

2014. jan. 23. 22:10
 8/22 anonim ***** válasza:
Alapvetően azért, mert nem kellemes dolog, ha egy temetés és egy gyászbeszéd kellős közepén felsír egy csecsemő... Valahogy még jobban elrontja a már eddig is szörnyű hangulatot...
2014. jan. 23. 22:19
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Fogatlan nekromanta állat válasza:

Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben. Engem dédnagyanyám temetésekor vittek el a temetőbe még fogzás előtti koromban és semmi bajom.

2014. jan. 23. 22:25
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Első körben hadd szögezzem le, hogy már rég túl vagyok a 300-adik évemen is, és már rég nem hallok.

Másodsorban a lehet és a szabad kifejezések értelme nem ugyanaz. Ki lehet vinni, mert nem ütközik fizikai törvényekbe; és ki szabad vinni, mert nem ütközik emberi törvényekbe. Hogy a babonás öregasszonyok mit pampognak három sírral odébb, azzal ne sokat törődj.

Végezetül pedig, ha legközelebb egy öregasszony ezt mondja neked, akkor válaszold neki azt, hogy Te meg úgy hallottad, hogy a fogak elvesztése után rossz ómen temetőbe járni, mert könnyen ott ragadhat az ember. Vagy esetleg válaszolhatod azt: "A néni ezt tapasztalatból tudja? Attól nem nőtt ki a néninek sem a foga?" Hidd el, nagyon gyorsan le tudnak szokni ezek a nénik a mások piszkálásáról.

2014. jan. 23. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!