Kislányom valóban látott valakit?
Miért divat minden babonában hinni?
Nem látott semmit, csak a fantáziája élénk. A gyerekek nagyon jó megfigyelők. Akkor ia meghallanak valamit, ha látszólag nem figyelnek oda.
Ha nem is előtte beszéltetek a balesetről, attól még hallhatott róla.
Nem hinném hogy ha egy négy éves gyerek egy fej nélküli szellemet látott volna, azt ilyen higgadtan közölte volna. Honnan tudta hogy bácsi, ha nem volt feje?
Egyetértek az előzővel, elcsíphetett egy beszélgetést. Hiszek benne hogy a gyerekek és a macskák látják a szellemeket, de itt másról lehet szó.
Köszi a válaszokat. Látom eléggé megosztotta a véleményeket a dolog. Én sem tudom mit higgyek. Nem nagyon hiszek az ilyen dolgokban, de elég bizarr volt az egész.. Pont amiatt nem feszegetem a témát, mert nem akarnám, hogy megijedjen.
De abban biztos vagyok, hogy a balesetről nem tud, és Scooby Doo-t sem néz, mert az még szerintem nem neki való. Nagyon figyelek arra, milyen rajzfilmeket vagy műsorokat nézhet, mert tartalmuk miatt nem mind neki valók. Pl.az olyan japán hősös animációktól írtózom.. Csakis rendes mese jöhet szóba..
1. majdnem válaszoltam, de a japán hősös animációs irtózásod elgondolkodtatott, de végül is csak rávettem magam. :P Egyébként hivatalosan Anime, és rengeteg olyan akad köztük, ami igenis, gyerekeknek való, csak épp NEM MIND. Bár nem a kérdéshez vág, de az anime kedvelői régóta kardoskodnak már azért, ,hogy értsék már meg végre az emberek, hogy rengeteg anime szól kifejezetten felnőtt (20 év fölötti) embereknek, csak azért, mert rajzolva van, még nem kéne azt hinni, hogy egy 10 év alatti gyerek képébe kéne tolni a TV-ben.
Persze, az animék nem olyan mesésen kiszínezett idealista sztorik, mint egy-egy Disney film. ;)
2. Miért kell elzárni a gyereket az olyan témáktól, mint az elmúlás? Mármint értem én, hogy kicsi, meg kímélni akarod, de ha most, ebben a korban elbeszélgetsz vele az elmúlásról (és nem úgy, mint valami szörnyűséges és ciki dologról, hanem az élet részéről, elvégre előbb-utóbb mindenki meghal, ezt vállaltuk azzal, hogy megszülettünk ugyebár), akkor valószínűleg később sem fog félni annyira a dologtól. Ha megint említi a bácsit, óvatosan kezdj el kérdezni róla, hogy pl. mit csinál, és miért van itt a bácsi, ha ügyesen kérdezel, vagy arra kapsz bizonyítékot, hogy kamu, vagy arra, hogy tényleg a nagypapit látja (pl. tudod, mi volt a nagypapin a balesetben, de a kislány nem tudja, ha rákérdezel, mit visel a bácsi, vagy megmondja az akkori ruhát, mert tényleg őt látja, vagy mást mond, mert csak kamuzik). A lehető legrosszabb, amit tehetsz, az a "márpedig ez badarság, nincs ott senki, te sem látod, felejtsd el", mert a gyerek hülyének fogja érezni magát, és ha esetleg tényleg szellemeket látna, meglehet, hogy később már nem mer hozzád fordulni, amikor a helyzet rosszabbá válna, és esetleg megzakkan attól, hogy "olyat lát, ami nincs is". Ha csak kamuzza, vagy képzelődik, akkor viszont el fog múlni, vagy legalábbis kiderül hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!