Fejlődhet-e a lélek a reinkarnáció során? Úgy értem, hogy az előember lelke egy mai emberben születik újjá?
Én hiszek abban, hogy a reinkarnáció lépést tart az evolúcióval, hiszen az előember gyakorlatilag a mi ősünk, és akkor mi lett az ő lelkükkel?
Továbbá ahogy a különböző majomfajták elváltak egymástól azt bizonyítja, hogy egyesek nem tanulták meg az életfeladatot, vagy csak másféle környezet másféle hatást, és tudást gyakorolt rájuk. Ez által másfelé tolódtak el. Na jó, ez így bonyolult, de amikor sok ösztönös lény, aki elbukott, vagy tanult a hibáiból nem tudott lépést tartani azokkal, akik fejlődtek. Ezutóbbiakból lettek az emberek, a többiekből pedig a mai majomfajták, akik fejlődnek csak lassabban, mint mi. (Néhány éve nagy szenzáció volt, amikor egy majom kétlábra állt.)
Az előemberek pedig mi voltuk, amikor a lelkünk (azon fejlettségi szintjén) még csak fejletlenebb élőlényekbe tudott beleköltözni.
26-27-es: Nem veszed észre, hogy még a linkeid is a Kérdezőt igazolja? Hány éves vagy? Elmúltál már 18? mert nem úgy tűnik.
Emlékszem az öcsém akkor tett fel ilyen stílusú hsz-eket a netre, amikor cikizték az osztálytársai.
Azt a feszültséget pedig nem itt kell levezetned.
Igen!!!
Mert a lélek dönti el hogy milyen életet válal fel, milyen uj tapasztalásokat kiván elsajátítani, tapasztalni, és hogy mien körülmények közé szülessen le milyen család , hol éljen vagyis hihetetlen de már előre kitalálta és tudja mi minden történik vele majd és ez igy megy sokáig. A lélek egy testet is felvessz aztis ő határozza meg a személyiséget is szva mindent . Semi se lehetetlen!!! bővebben folytatás ha kéritek.
Én már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban! ;)
Félretéve a viccet: Sok embertől sok választ fogsz kapni. Mert ahány irányzata létezik a reinkarnációt vallóknak, annyiféle elképzelés van. Én személyesen annyit tudok neked mondani, hogy éltem Indiában, de egyértelmű választ soha senki sem tudott adni. Pedig ennek a kérdésnek az őshazája India. Persze az nem jelenti azt, hogy nincs rá válasz, hogy én ott nem találkoztam vele, csak azt jelenti, hogy mindenki a maga igazát fogja hajtani a számodra. Természetesen nekem is megvan a válaszom és ha érdekel privátba leírom, mert nem akarom a kedélyeket borzolni.Természetesen ha bárkit bármi érdekel ezen a téren megkereshet, de csak a kulturált érdeklődők levelére válaszolok.
Kedves Dalma!
Megmondanád nekem, hogy hogyan születnek a cigányok? Hogyan születnek az aidses gyerekek a világ szerencsétlenebbik felén? Megmondanád, hogyan születnek a nyomorékok, a sziámi ikrek, és sorolhatnám napestig?
Mert a te okfejtésedből az következik, hogy ezek mind eldöntötték, hogy márpedig ők igenis így akarnak megszületni.
Tudod, hülyeségekben hinni nem bűn, csak ostobaság. De ha már ilyenekben hiszel, legalább gondolkodj egy kicsit.
Miquel: a valamire nem tudsz választ adni, vagy nem akarsz választ keresni az nem a másik hibája.
Szívesen válaszolnék, de akkor minden mondvacsinált okkal törölnék ezt a témát, és ahhoz nincs kedvem. Ezért ha akarod elküldöm privátban.
Nekünk a filozófiatanárunk beszélt régen sokmindenről, de most meg nem mondom neked h ez pontosan melyik valláshoz tartozik, de ott pl arról volt szó, h van 2 útja a lélekfejlődésnek, az angyal és az emberfejlődés, és mindkettő azzal kezdődik, h csak ásványokban ilyesmikben vannak és csak fizikai testük van és x reinkarnáció után újjászületnek növényként vagy természetszellemként, itt eldől h mi lesz a vége a fejlődésüknek majd, akkor már van alsó asztrál testük, de mentál még nincs. Aztán később állatok / másfajta természetszellemek lesznek, azoknak már van teljes asztrál és alsó mentál testük, aztán egyszer csak majd emberként / angyalként (vagy lehet h ez még nem az angyal csak a ... déva talán?) születnek újjá (sokszor persze), és akkor már kialakul a teljes mentál meg még a másik 3 testük is, és reinkarnációnál mindig csak a mentáltest és az alattalévők bomlanak le, a felsőbb rétegek maradnak, abban tárolódnak bizonyos dolgok, de tudatosan nem férünk hozzá, amikor emberek vagyunk.
Na, ebbe a verzióba belefér az előember is, mert ha állatban lehet, akkor abban miért is ne lehetett volna?
Kedves kérdező, a kérdésem természetesen csak költői kérdés volt, és a célja Dalma okfejtésének, miszerint:
"Mert a lélek dönti el hogy milyen életet válal fel, milyen uj tapasztalásokat kiván elsajátítani, tapasztalni, és hogy mien körülmények közé szülessen le milyen család , hol éljen vagyis hihetetlen de már előre kitalálta és tudja mi minden történik vele majd"
lehetetlenségére kívánt rávilágítani.
Nem lehetetlenség. Ellenkezőleg: következetesség.
A világot az ok-okozat függvénye tarja össze. Csak sok esetben nem értjük, vagy csak utólag értjük meg az okokat. Vagy csak túl dühösek vagyunk ahhoz, hogy ész dühösek, hogy ne vegyük észre a választ.
De ez nem ebbe a témába tartozik. Kérlek p.ü-ben írj, mert különben minden más megy a moderátornak, aki ugyebár törli, mint spamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!