Fejlődhet-e a lélek a reinkarnáció során? Úgy értem, hogy az előember lelke egy mai emberben születik újjá?
Tehát jól értem, hogy többen is - igaz közvetetten - egyet értenek, hogy mai emberek lelke korábban előemberekében volt?
Én is hajlok erre csak sajnos nem lehet találni sehol szakirodalmat arról, hogy a lelkünk csak ember testbe költözött bele, és előtte mibe/utána mibe?
Kérdező: Ezt már a 12-es kommentnél kellett volna.
22-es:
Igen, úgy tűnik Igazából csak az érdekel, hogy a lélek fejlődése lépést tart-e az evolúciós fejlődéssel, vagy két teljesen különböző dologról van-e szó?
Én hajlok afelé, hogy az evolúció a lélek fejlődésének lenyomata földön. Vagyis az ahogy fent, úgy lent-elv alapján működik a dolog.

"Ha nem így fognám fel, akkor az életet nem tartanám igazságosnak"
Utcsó, ki mondta neked, hogy az élet igazságos? Nem azt kapod, ami jár, hanem azt, amit megszerzel. Sőt, ha átmész a világ szerencsétlenebbik felére, ott aztán láthatod, mennyire igazságos az élet. Gyerekek halnak éhen, és születnek aidsesen. Hol van ott az igazság?
Kedves kötekedő: jeleztem a moderátorok felé a primitív, tuskó magatartásodat. Egy kicsit szállj magadba haver.
Nem tudom, hogy az ilyen miért szól hozzá egy témához.
Sajnálatos, hogy jelen honlap nem teszi lehetővé a primitívebb hozzászólok kitiltását egy adott kérdéskörből.
Reméljük, hogy ez a jövőben még változni fogok.
Véleményem: igen, fejlődnie kell. A tapló által küldött linkek is azt igazolják, hogy korábban előemberek voltak, és amikor már egy magasabb szintre ér az evolúció, akkor valami mássá alakul. Hacsak addig az emberiség ki nem irtja saját magát, mert akkor azon már lehetne vitázni, hogy utána mi történik velünk.
23-as, 26-as 27-es:
Most őszintén: nem veszed észre, hogy mekkora hülyeségeket hordasz itt össze?
A Kérdező ugyanis egy szóval sem tagadta, hogy Buddha beszélt a reinkarnációról, vagy a lélekről. Azt pedig nem tudtad megcáfolni, hogy a kíniai és japán buddhisták más istenségeket is imádnak. Vagyis itt te nem voltál járatos a dologban. Tehát a Kérdező hozzád képest tényleg egy Mester, te pedig csak hormonhibás tinédzser vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!