Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Fejlődhet-e a lélek a reinkarn...

Fejlődhet-e a lélek a reinkarnáció során? Úgy értem, hogy az előember lelke egy mai emberben születik újjá?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 19:40
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
Kérlek szállj ki a témából.
2013. szept. 13. 22:55
 22/53 anonim válasza:

Tehát jól értem, hogy többen is - igaz közvetetten - egyet értenek, hogy mai emberek lelke korábban előemberekében volt?

Én is hajlok erre csak sajnos nem lehet találni sehol szakirodalmat arról, hogy a lelkünk csak ember testbe költözött bele, és előtte mibe/utána mibe?

Kérdező: Ezt már a 12-es kommentnél kellett volna.

2013. szept. 13. 23:03
 23/53 A kérdező kommentje:

22-es:

Igen, úgy tűnik Igazából csak az érdekel, hogy a lélek fejlődése lépést tart-e az evolúciós fejlődéssel, vagy két teljesen különböző dologról van-e szó?

Én hajlok afelé, hogy az evolúció a lélek fejlődésének lenyomata földön. Vagyis az ahogy fent, úgy lent-elv alapján működik a dolog.

2013. szept. 13. 23:07
 24/53 anonim ***** válasza:
én úgytudom hogy a lélek nem fejlődik hiszen az újjá születésnél megtisztúl és elfelejti az előző életét ezzel új lappal indul az életfelé peszeg ez csak egy elmélet nemmintha hinnék benne csak olvastam. xD
2013. szept. 13. 23:08
 25/53 anonim ***** válasza:

Buddha ezzel kapcsolatban elég egyértelműen kifejtette a véleményét:

[link]

A lélekről és egyebekről pedig:

[link]

[link]

2013. szept. 13. 23:47
 26/53 Fürediné Kiefer EDit ***** válasza:
Én hiszek a reinkarnációban, mert egészen más feladataim vannak az őseim elhalálozása után, mint korábban.Egyik ezoterikus írónk azt írta, hogy mindig olyan úton indulunk el,ami a legerősebb vágyunk.Korábban egyedül éreztem magam jól a hobbijaim között/olvasás,írás,rádiózás,zene hallgatás/és a magam szellemi,kulturális fejlődésével voltam elfoglalva.Majd amikor magamra maradtam, állatokkal és emberek tömegével foglalkoztam,amit korábban nem tudtam magamról elképzelni,hogy ennyire belemerülök a társas kapcsolatokba,hogy leállok a színházba,operába járással is.A teljes szabad időmet másokra, idegenekre fordítottam,ez szerintem egy múltbeli önzés jóvátétele a jelenkorban.A horoszkópom is azt jelzi, hogy a múltban hagytam magam kiszolgálni, majd ezt megszoktam és elvártam.Úgy gondolom, hogy a sors irányított át a másik oldalra, hogy az életem második szakaszában karitatív tevékenységet végezzek, és ne csak magamnak éljek.Ha nem így fognám fel, akkor az életet nem tartanám igazságosnak,mert míg önkéntesen szolgáltam, lemaradtam a saját életcélommal, az időmet,az energia készletemet is rendkívüli módon elvitte az önzetlen szolgálat/ az összes pénzem is jóformán erre áldoztam,pedig 20 évig sütöttem,főztem, hogy olcsóbb legyen a rászorulók ellátása./A megváltozott sors helyzetet csakis a karmának tudhatóm be,mert mindez a tudat alatti tartományból indított el, nem volt tudatos elhatározás, jövőkép,sőt azzal ellentétes volt./Most ledolgoztam a múltbéli karmát,ezzel a lelkem megismert egy új életszemléletet./
2013. szept. 14. 12:48
 27/53 anonim válasza:
Moody könyvek nagyon jók a halál utáni élet, lélek témában. Talán a reinkarnációra is választ ad.
2013. szept. 14. 14:11
 28/53 anonim ***** válasza:

"Ha nem így fognám fel, akkor az életet nem tartanám igazságosnak"

Utcsó, ki mondta neked, hogy az élet igazságos? Nem azt kapod, ami jár, hanem azt, amit megszerzel. Sőt, ha átmész a világ szerencsétlenebbik felére, ott aztán láthatod, mennyire igazságos az élet. Gyerekek halnak éhen, és születnek aidsesen. Hol van ott az igazság?

2013. szept. 14. 16:46
 29/53 A kérdező kommentje:

Kedves kötekedő: jeleztem a moderátorok felé a primitív, tuskó magatartásodat. Egy kicsit szállj magadba haver.

Nem tudom, hogy az ilyen miért szól hozzá egy témához.

Sajnálatos, hogy jelen honlap nem teszi lehetővé a primitívebb hozzászólok kitiltását egy adott kérdéskörből.

Reméljük, hogy ez a jövőben még változni fogok.

2013. szept. 14. 19:04
 30/53 anonim válasza:

Véleményem: igen, fejlődnie kell. A tapló által küldött linkek is azt igazolják, hogy korábban előemberek voltak, és amikor már egy magasabb szintre ér az evolúció, akkor valami mássá alakul. Hacsak addig az emberiség ki nem irtja saját magát, mert akkor azon már lehetne vitázni, hogy utána mi történik velünk.

23-as, 26-as 27-es:

Most őszintén: nem veszed észre, hogy mekkora hülyeségeket hordasz itt össze?

A Kérdező ugyanis egy szóval sem tagadta, hogy Buddha beszélt a reinkarnációról, vagy a lélekről. Azt pedig nem tudtad megcáfolni, hogy a kíniai és japán buddhisták más istenségeket is imádnak. Vagyis itt te nem voltál járatos a dologban. Tehát a Kérdező hozzád képest tényleg egy Mester, te pedig csak hormonhibás tinédzser vagy.

2013. szept. 14. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!