Hihetetlen élményem volt, ami egyben borzasztó. Vélemények?
Mindent leírtál, ami a megoldáshoz adott:
- Pánikbeteg vagy.
- Fáradt voltál.
- Volt egy veszekedésed.
- Itt olvasgattál olyanokat, ami megrémíthet. (Puszta pszichológia, amit olvasunk az akaratlanul is rögzül bennünk. Én pl. sokmindenben nem hiszek, de ha sokat olvasgatom a fura élményeket megélt emberek beszámolóit, már én is a sötét szobában állandóan a hátam mögé pislogok abbéli aggodalmamnak helyt adva, hogy valami van a szobában, érzem, és engem néz, stb. Ha még hit is társul hozzá, még rosszabb. Volt alvásparalízisem nagyon-nagyon rég. Akkor még nem tudtam, hogy alvásparalízis, mint olyan létezik, és mivel sok földönkívüliről szóló filmet és újságcikket olvastam, elkezdtem hinni és rettegni. Még szép, hogy velük hallucináltam...
- Erre még rátesz az éjszaka. Akarva-akaratlanul az emberekben félelem van az éjszakával szemben, és a hitvilág is sok furcsaságot, mitikus, paranormális tevékenységet köt hozzá. Ez is elég hozzá, hogy az ember magára hozza a frászt. Olyan ez, mint a kisgyerekeknél a sötéttől való félelem. Én is olyan gyerek voltam, aki nem mert elaludni teljes sötétségben, pedig engem nem is rémítgettek a mumussal. Tök felvilágosult családban nőttem fel, nem károsítottak rémtörténetekkel, vagy vallási meggyőződéssel, stb. Mégis féltem, érted. Szóval hogy a történetbe még ezt is belekombináltad, és sötétben mentél ki, fokozottabbá tette a hatást.
Tegnap egyébként villanyfénynél én is nézegettem a pupillámat, és az enyém is nagyon pici volt. Villanyfénynél meg aztán nem igazán tűnik ki milyen színű az ember szeme, de mivel még meg is ijedtél, már automatikusan felfedezted a tükörképeden a hozzád nem illő arcvonásokat. Tudod ez olyan dominó-hatás. Megijedsz valamitől, és már mást-mást látsz magadba, a tükörképedbe.
Hát ennyi lenne a reális magyarázat. :)
Én az ilyesmihez értek, azért írtam le az ok-okozat viszonyt. :)
Sajnos tényleg igaz az, hogy az embert a nézett-olvasott médiák befolyásolják. Aki érzékenyebb ember, azt nagyobb mértékben, másokat kicsit. Engem jóllehet csak abban érint, hogy az adott történetek elolvasása, meghallgatása után már én is "beképzelem" a dolgokat, de csak a "jelenlétek" kapcsán.
Egy másik példát is szeretnék megosztani veled. Az osztálytársam szobájában üldögéltem, amikor elmesélte a szellemekhez fűződő viszonyát. Meg volt róla győződve, hogy a házban rossz entitások lakoznak, és őt szúrták ki, hogy leszívják az energiáit, rossz hangulatot okozzanak neki, és balszerencsét. Elmondta, hogy a házban hol tanyáznak a szellemek, és felhívta a figyelmem, hogy a szobában azért szokott gyertyát gyújtani, és füstölőket égetni, hogy távol tartsa őket onnan. De ott tobzódnak az ajtónál akkor is, hogy amikor kijön bántsák. Nos addig-addig mondta ezt, míg már én is úgy éreztem, hogy a szoba ablakán át leselkednek befelé rossz szándékukat, dühös, de türelmes pillantásukat, felénk rezegtetve. Természetesen nem volt ott semmilyen entitás, és én magam sem szoktam érezni semmit. Ám amikor olyan a helyzet, és sokat tömik a fejem ilyesmivel, hajlamos vagyok rá, hogy azt is "odalássam", ami nincs is ott. Ezen már dolgozom, sőt sikerült is valamennyire csökkentenem. :)
De az emberi elme, és a pszichológia nagyon összetett. Még a legedzettebbek is találhatnak furcsa indokot a legnyilvánvalóbbakra is.
Ehhez hozzátéve megjegyzem, bizonyosan hallottál róla, hogy a régi korokban, ha nem tudtak valamit, azt azonnal szellemekre, démonokra az ördögre fogták. Még a pánikbetegséget is kb. úgy definiálták, hogy az ördög szállta meg, az alvásparalízist úgy, hogy egy démon nehezedik az emberre, és hasonlók. A példámra visszatérve, amíg nem tudtam a reális magyarázatot, én is bizonygattam, hogy "márpedig földönkívüliek voltak". Ezt egyfajta "tudatlanságomnak" tudom be. Mivel nem tudtam mi a reális magyarázat, ráfogtam valami misztikusra azonnal, ahelyett, hogy utána jártam volna a magyarázatnak. Mert könnyebb volt valami láthatatlanra fogni (na meg persze akkor még internetem sem volt, hogy tudakolózzak. Így mivel nem volt hol rákérdeznem mi történt, csak olvasgattam a hasonlót megélt emberek történeteit, akik általában hittek az Idegenekben, és nagyrészt ugyanazt élték át. Volt aki igaz állva dermedt le, de a félelem ilyen. Még álló helyzetben is annyira lefagyhatunk, hogy nem tudunk mozogni. Ezért van erre az állapotra is oly sok kifejezés a magyar nyelvben is ismert sémák. :)
3. olyan gyönyörűen leírta, ezer százalékban egyetértek vele!
Ne magyarázz misztikus dolgot bele: fáradt voltál, bepánikoltál, ennyi.
Nincs semmiféle reinkarnáció, meg hogy meglátod magadat, meg ilyesmi. Ez mind csak butaság.
Ja, és még annyit fűznék hozzá (8. vagyok), hogy sosem hittem ilyesmiben, de régen mindig szellemidézőset játszottunk kislányként a barátaimmal.
Na, hát akkor úgy belelovalltuk magunkat, hogy aztán láttunk mi már mindent! :D Szellemeket, árnyképeket... Sokszor páran közülünk nem aludtak két napig. (Szerencsére nekem ilyen gondom nem volt, de bizony akkor én is kapcsoltam a lámpát minden lépésnél.)
A képzelet mindenre képes, és ezt szó szerint értsd.
Alvásparalízisem nekem is volt egyszer, szörnyű, rémisztő... Pedig semmi köze semmi misztikumhoz. De nem csodálom, hogy minden belemagyaráznak az emberek...
Pánikbeteg vagy, és ez sok mindent megmagyaráz!
Hidd el, hogy nagyon sok mindent ki tud hozni a pánikbetegség, fáradtság, stressz kombináció!
Nem zárom ki azokat sem, amiket az előző válaszolók írtak, de szerintem egyszerűen túl voltál terhelve agyilag és idegileg, és ilyenkor az agyunk produkál fura dolgokat.
Biztos hallottál már olyanról, hogy valaki annyira fáradt volt, vagy éhes, hogy látomásai voltak.
Én hallottam már ilyet, ill. olvastam, háborúban, menekülés közben, stb...
vagy olyan is van, mikor ér egy nagyon nagy fájdalom, pl. meghal valakid, akit nagyon szeretsz, és akkor kiakad az ember, és elkezd hallucinálni, hangokat hallani.
Ez mind-mind attól van, szerintem, hogy annyira ki van akadva az illető, és annyira nem bírja tovább, hogy valahogy az elméje így védekezik, vagy ilyen dolgokat produkál.
Szerintem nagyon fáradt vagy, plusz van valami lelki problémád, amitől pánikbeteg vagy, és ez a kettő együtt ezt eredményezte, hogy hallucináltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!