Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A szagoknak és az ízeknek...

A szagoknak és az ízeknek érzem a színeit! Másnak is vannak ilyen képességei?

Figyelt kérdés
Elég régóta megvan.Általában a sárga színű szagot és ízt lehet a legjobban felismerni, de a többi sem nehéz. Másnak is van ilyen képessége vagy ez egyedi ? Hogyan hívják ezt a képességet ?
2012. ápr. 27. 00:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

szinesztézia

2012. ápr. 27. 00:58
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

szinesztézia!

király dolog amúgy, én is szinesztéziás vagyok! 18/F

2012. ápr. 27. 02:00
 3/17 anonim ***** válasza:

"Nálam" pedig a napoknak, a hónapoknak, és a napszakoknak vannak színeik.:)

Emellett néhány szagnak van íze.

Bár az utóbbiról nem tudom, hogy szinesztézia-e.

2012. ápr. 27. 18:09
 4/17 anonim ***** válasza:

Ja, szerintem inkább tetesd át, vagy kérj meg, hogy tetessük át a kérdésed az egészség kategóriába.

Ott talán még pszichológus is találkozik vele, és esetleg ír hozzá valami szakmai választ is.

2012. ápr. 27. 18:12
 5/17 anonim válasza:
nálam a számoknak vannak színeik :)
2012. ápr. 29. 19:39
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Aha nekem is.

Multkor ettem egy margarita pizzat es teljesen rozsaszin volt

2012. máj. 1. 09:05
 7/17 anonim ***** válasza:

Nincsenek, de az álmaim színesek, noha általában azt mondják fekete-fehérben álmodunk, és a színek csak spec esetben, jelentéssel fordulnak elő.

Egyébként nem hiszem, hogy nehéz megtanulni, de becsüld meg ;)

2012. máj. 1. 17:28
 8/17 anonim ***** válasza:
Figyeld meg, mert van logikája. Sokaknak van ilyen tulajdonságuk, csak nem beszélnek róla. Zenészek például színekben látják a hangokat. Én még az emberekhez is színeket kapcsolok. Kapásból meg tudom mondani sokszor összeismerkedés után egy órán belül, hogy mi a kedvenc színük, mert látom(illetve érzem), és 90%-ban talál. Telefonszámokat is színkódok alapján jegyzek meg. Ebben szerintem nincs természetfeletti. Mindenki ilyen szinesztézának születik, csak legtöbben elfelejtik még gyerekkorban, "kinőnek" belőle. Vagy sokan nem beszélnek róla, de még mindig érzékelik ezeket az inger-összemosódásokat (színt, szagot, ízt, tapintást). Érdekes és szórakoztató és a tulajdonság, nem? :) Szerencsés, aki ilyen, de még egyszer hangsúlyozom: ez nem paranormális.
2012. máj. 1. 18:03
 9/17 A kérdező kommentje:
Hangoknak és zenének már én láttam színt. A legszebb színek Jean-Michel Jarre Equinox 3-jának van
2012. máj. 2. 13:00
 10/17 mustafa33 ***** válasza:
Na ne hülyíts, a színnek van szaga és íze. Nem fordítva. vagy mégis neked lenne igazad? csak rosszul éreztem? na már magam sem tudom.
2012. máj. 3. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!