A videón ugye egy mikiegér van meg fura effektek, hangok.
Meg is néztem, eléggé durva, ha becsuktam utána a szemem láttam a képet meg a fejemben mentek a hangok. Tök indokolatlan dolgokat csináltam utána, kb.7- szer csukogattam odavissza az ajtót, meg ilyenek...
Az eredeti története ott van angolul, de én annyira nem tudok hogy értelmezni tudjam...
Aki csinálta kétségkívül ért valamicskét a pszichológiához. Az első egy perc bevonzza a figyelmedet, az idétlen zene kizárja hogy másra is figyelj. Aztán megpróbál hipnotikus állapotba hozni, erre szolgál a sötét rész amin alig hallható vibráló hang. Ez "binaural beats" technika, ami elvileg be tudja lőni az agyhullámaidat egy bizonyos frekvenciára. Ezután egyszerűen a belső félelmeidre alapozva (csakúgy mint a horrorfilemek) a módosult tudatállapotot kihasználva megpróbál félelmet szugerálni. Néha visszafelé megy az egér, (megzavarja az agy időérzékét) elhomályosodik a kép (csakúgy mint a rémálmokban). A sikolyok persze a legalapvetőbb emberi félelmek, mivel azt jelezi hogy egy társad bajban van, és pucolj. Noha a videón nyilvánvalóan senki sincs bajban, mégis beindítja az ősi ösztönt. Ezek így együtt képesek egy zavart tudatállapot kiváltására. Szerintem agymosásnál alkamazhatnak hasonlót, alvásmegvonással kombinálva, amikor az ember agya már amúgy is padlón van.
2012. márc. 25. 12:23
12/42 anonim válasza:
# 11/11: Lehet benne valami, de semmilyen manipulatív anyag nem hat ugyan úgy 2 emberre. A Binular Beats-hoz pedig mindenképp fejhallgató kell és 2 különböző hangsáv, hogy a kettő közé kényszerítse az agyat. És utóbbit a youtube-s videó-formátum kizárja.
Bár az a tény, hogy ez a 4chan creepy pasta topic-jából indult jelenthet valamit....
2012. márc. 25. 15:37
13/42 anonim válasza:
12/12: A binaural beats-hez sima stereo elég a youtube meg az elvileg. Én hallani véltem fülessel alatta a tipikus egyik oldalról másikra vándorló hangokat.
2012. márc. 26. 13:33
14/42 anonim válasza:
akkor nem veszélyes végignézni?
2012. márc. 26. 14:10
15/42 anonim válasza:
Lehet akár az is egyeseknél. Például: A PS3 mindig kiír egy figyelmeztetést, hogy a látott vizuális tartalom epliepszia rohamot válthat ki az arra hajlamos embereknél (akárcsak a tv...). És ez sima videójáték, nem pedig szándékosan "agycsesztető" video. Zavartság vagy rossz hangulat kiváltására szerintem alkalmas, de hogy öngyi lenne valaki azt erősen kétlem. Egy hipnotizőr sem tudna valakit egyszerűne öngyilkosságra kényszeríteni, a tudatod olyankor is résen van azért.
2012. márc. 26. 14:57
16/42 A kérdező kommentje:
Akinek epilepsziája van annak ez a videó rohamot okoz.
Én miután megnéztem fura dolgokat csináltam, de nem voltak annyira durvák...
Mindenesetre érdekes videó...
2012. márc. 26. 17:50
17/42 anonim válasza:
En megszedultem , de gondolom beparaztattam magam ..
2012. márc. 27. 09:23
18/42 anonim válasza:
és mien fura dolgokat csináltál, kérdező?
2012. márc. 27. 12:47
19/42 A kérdező kommentje:
Az ajtón kívül még hallottam a fejemben a zenét.
Én mondjuk nem ezt néztem meg hanem a teljeset a kivágott résszel együtt nagyobb a hatása. Itt van bár itt az elején valamit magyaráznak: http://www.youtube.com/watch?v=4X08B0YL2yM
És visszatérve rá. Ha becsuktam a szemem láttam a képet.
És dúdoltam a zenét. Észre se vettem, megkérdezték tőlem hogy mi az amit itt dúdolgatok.
Fura egy videó.
2012. márc. 27. 16:42
20/42 anonim válasza:
és vissza tudsz emlékezni a részletekre? Leirnád hogy mi volt, a videoban, és hogy érezted magad közben? Fontos lenne!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!