Létezik ilyen fóbia?
Miért félek a malacoktól? Régen mikor kicsi voltam,anyukámmal és anyukámmal sokszor elmentünk mamámékhoz disznóvágásra.Akkor még kb. 6-7 éves lehettem de az is lehet hogy 5.Akkor még segítettem is apukámnak,és a többieknek.Pl:segítettem mosni a malacot,segítettem szétvágni,stb.De ahogy nőttem,olyan 10 éves koromtól,egyre jobban féltem a malacoktól,de fogalmam sincs hogy miért.Mostanára ha meghallom a malacnak a visítását,vagy csak egy malachoz közel kerülök,nagyon félek.Különösen nem bírom azt a hangot amit kiadnak mikor levágják őket,és a mai napig szombat reggelenként félek, hogy valahol a környéken vágnak egy malacot,és meghallom azt az idióta sikítását.Egy példa, hogy mennyire félek tőlük:Nyáron sokat voltam mamámnál,mivel anyukámék dolgoztak,és a mamámhoz szoktam elmenni.Kint ültünk a terasz előtt,mire a tatám mondta,hogy hozzak már ki fát hátulról,a góréból, mert este nyársalunk.Elindultam az ól felé,(mert a góré az ól mögött van)és egyszer csak meghallottam hogy visít a malac mert ettek, és összevesztek az ennivalón.Úgy féltem,hogy ilyet még soha életemben nem éreztem.Beszaladtam a házba,és elbújtam a fotel mögé(a nappaliban).Sokáig ki se jöttem,csak sírtam.Lehet hogy ez hülyén hangzik,fiú létemre hogy sírok de nagyon féltem.
Mamámék még a szomszédba is kerestek(mert nem látták hogy berohanok),de nem találtak és este,kb 2 óra elteltével előjöttem.Alig tudtam kimagyarázni magam.Azt mondtam hogy nagyon kellett WC-znem.Ma már,amikor meghallom,hogy disznóvágás lesz mamáméknál, akkor alig tudom kimagyarázni magam,hogy miért nem megyek.
Szerintetek létezik ilyen fóbia?
És ez normális?
Előre is köszi a válaszokat!
13/F
Szerintem minden ember vannak olyan dolgok amitől irtózik és azt nem kell szégyellni, mert csak nagyobb problémát okozhat.
Szerintem agyfürkész tényleg jó ötlet, mert segít a fóbiádat kezelni, és nem fog pánik rohamok gyötörni, ami már pozitívum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!