Létezik ilyen fóbia?
Miért félek a malacoktól? Régen mikor kicsi voltam,anyukámmal és anyukámmal sokszor elmentünk mamámékhoz disznóvágásra.Akkor még kb. 6-7 éves lehettem de az is lehet hogy 5.Akkor még segítettem is apukámnak,és a többieknek.Pl:segítettem mosni a malacot,segítettem szétvágni,stb.De ahogy nőttem,olyan 10 éves koromtól,egyre jobban féltem a malacoktól,de fogalmam sincs hogy miért.Mostanára ha meghallom a malacnak a visítását,vagy csak egy malachoz közel kerülök,nagyon félek.Különösen nem bírom azt a hangot amit kiadnak mikor levágják őket,és a mai napig szombat reggelenként félek, hogy valahol a környéken vágnak egy malacot,és meghallom azt az idióta sikítását.Egy példa, hogy mennyire félek tőlük:Nyáron sokat voltam mamámnál,mivel anyukámék dolgoztak,és a mamámhoz szoktam elmenni.Kint ültünk a terasz előtt,mire a tatám mondta,hogy hozzak már ki fát hátulról,a góréból, mert este nyársalunk.Elindultam az ól felé,(mert a góré az ól mögött van)és egyszer csak meghallottam hogy visít a malac mert ettek, és összevesztek az ennivalón.Úgy féltem,hogy ilyet még soha életemben nem éreztem.Beszaladtam a házba,és elbújtam a fotel mögé(a nappaliban).Sokáig ki se jöttem,csak sírtam.Lehet hogy ez hülyén hangzik,fiú létemre hogy sírok de nagyon féltem.
Mamámék még a szomszédba is kerestek(mert nem látták hogy berohanok),de nem találtak és este,kb 2 óra elteltével előjöttem.Alig tudtam kimagyarázni magam.Azt mondtam hogy nagyon kellett WC-znem.Ma már,amikor meghallom,hogy disznóvágás lesz mamáméknál, akkor alig tudom kimagyarázni magam,hogy miért nem megyek.
Szerintetek létezik ilyen fóbia?
És ez normális?
Előre is köszi a válaszokat!
13/F
Szia. Elvileg létezik és swinofóbiának hívják.
Orlando Bloom szenved ebben.
Valószínű a kisgyerek korodban alakult ki a látvány miatt lassan és így dolgozta fel az idegrendszered. Szerintem érdemes elmenni egy pszichológushoz, vagy beszélj szüleiddel, nagyszüleiddel,hogy segítsenek ennek legyőzésében,mert a család az segít.
szerintem jobb lenne ha "kibeszélnéd" magadból, lehet ez könnyítene a helyzeten meg el is látnának tanácsokkal.
nem lehet hogy volt vele egy rossz élményed?
Sőt, létezik olyan fóbia is, hogy valaki attól retteg, hogy egy kacsa titokban figyeli őt.
Kérdező, nyugodtan oszd meg a szüleiddel, az ilyen specifikus fóbia is teljesen normális.
Bár ez nekem egy elég kezelhető fóbiának tűnik, egyszerűen csak el kell kerülni az olyan helyek, ahol malacok fordulnak elő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!