Van valakinek valami bővebb infója arról hogy mik is azok az Orb-ok? Tudom képeken azok a kis pöttyök. De ezen felül!
Néz utána egy angol értelmezőszótárban, hogy mi az orb és csalódni fogsz.
Orb elvileg egy geofizikai jelenség. Van olyan szerencsék, hogy egy halom mitológia és néphiedelem fűződik hozzá.
Utána járás során sok érdekes dologra fogsz bukkanni. Előre is jó szórakozást kívánok.
Optikai jelenség, leginkább por és magas páratartalom okozta fényvisszaverődés. Gyakran a vaku okozza.
Sokan hiszik, hogy ezek szellemek vagy egyéb szellemi lények fizikai megnyilvánulásai.
ma 13:06
Én akkor miért látom szabad szemmel?
ilyet én legutóbb hóesésben fényképeztem. azt hiszem vakuval.
mindenesetre vagy 5000 volt a képen, nem hinném, hogy szellemek voltak:DD
Végre találtam a neten értékelhető magyarázatot:
"A szellem fotók egy igen népszerű fajtáján olyan levegőben lebegő gömböket látunk, melyek a kép készítésekor szabad szemmel nem voltak láthatóak. A gömbök mérete változatos, belsejük általában elmosódott, de olykor bizonyos alakzatok is kivehetőek benne.
Hasonló képek könnyen előállíthatóak mesterségesen is. A fényképezőgép lencséje a térnek csak egy bizonyos részét tudja élesen leképezni, az előtte és mögötte lévő dolgok életlenül, elmosódva jelennek meg a képen (ennek mértékét a blende állításával lehet szabályozni). Ha például kis blende beállítás mellett egy közeli arcot fotózunk, a háttér jól láthatóan elmosódott lesz. Ugyanígy igaz ez a közelebbi dolgokra: ha a géppel távolra fókuszálunk, és valami közelebbi dolog is van a képen, az elmosódott foltként fog látszódni. Innen már magától értetődően adódik a módszer a szellem gömbök készítéséhez: a legegyszerűbb, ha távolra fókuszálva vakus képet készítünk esőben (a beépített vakuk közel vannak a lencséhez, ezért különösen alkalmasak az ilyen fotók készítéséhez). A közeli esőcseppeket a vaku fénye megvilágítja, és mivel azok nem lesznek fókuszban, elmosódott gömbökként fognak megjelenni a fotón. Természetesen hasonló eredményt érhetünk el akkor is, ha eső helyett valamilyen más dolog, például por kerül a lencséhez közel, vagy ha a lencsénk kellően koszos, akkor akár vaku nélkül is.
Az eső és a por mellett hasonló foltokat okozhat a különböző erősebb fények lencsén való tükröződése is. Ha a szellemet kamerán keresztül látod, de rendszeresen eltűnik, amikor az erősebb fényforrás kikerül a kamera látómezejéből, erre kell gyanakodni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!