Pozitív gondolkodás valamiről tényleg segít?
Figyelt kérdés
Pl nagyon szeretném, hogy felvegyenek a kiszemelt suliba. Ha tényleg nagyon szeretném és pozitívan gondolok rá, akkor az segít?2012. febr. 1. 19:36
11/21 anonim válasza:
OK :D
szerinted az optimista hogyan válaszolt volna?
12/21 A kérdező kommentje:
hát hogy biztos sikerülni fog :D
2012. febr. 1. 22:32
13/21 anonim válasza:
A pesszimizmus az optimizmus ellentéte. Ha ez az optimista válasz, akkor milyen lehet egy pesszimista válasz?
14/21 A kérdező kommentje:
Kár belekezdeni, úgyse sikerül, semmi sem sikerül. :D
2012. febr. 2. 12:39
15/21 anonim válasza:
És mi a különbség a Te válaszod, és a pesszimista válasza között?
16/21 A kérdező kommentje:
Az, hogy én egy szóval sem mondtam, hogy biztos hogy nem sikerül, hanem azt hogy most nem. :D
2012. febr. 2. 13:51
17/21 anonim válasza:
De opció nélkül azt mondtad, hogy nem sikerül. Ez a pesszimizmus.
a realista válasz a lehetséges kimeneteleket erőfeszítéseket veszi számba, konstruktív, problémafókuszú.
Tegyük fel, hogy az egyik ismerősöd megkeres, hogy kikérje a véleményedet azzal kapcsolatban, hogy felvételizzen-e egy egyetemre. Elég magas oda a ponthatár, bár jó képességű a barátod, korántsem biztos, hogy felveszik.
Milyen tanácsot adna egy realista ember?
18/21 anonim válasza:
h*lyeség, attól mert azt gondolod hogy jobb lesz még egyáltalán nem biztos hogy jobb lesz. a gondolat szerinted mi? semmi anyagi. semmi anyagit nem érhetsz el vele, pff..
19/21 anonim válasza:
Hát nem tudom, nemrég láttam egy cikket a placebo hatásról. Arról volt szó, hogy a kísérletben résztvevőknek elmondták, hogy placebo-t kapnak és néhány embernél még úgy is hatott. Nekem ez ismét csak azt bizonyítja, hogy a gondolatoknak komoly biológiai, lélektani hatásai lehetnek, de bevonzani vagy lebegtetni nyilván nem lehet a tudatoddal.
20/21 anonim válasza:
Csak pozitiv gondolkodással érdemes élni emben a világban amiben sok szomorúság van sajnos.Én így élek s boldog vagyok,csak a jó dolgokra figyelek,gondolok.A rossz emberi tulajdonságok és amik rossz érzést keltenek bennem azokat kerülöm.A problémák azért vannak az emberek életébe hogy megoldják,edzettebbé válljanak,erősebbé.Nemkell felvenni semmit,lelkileg.Ha úgyállunk v.mihez hogy sikerül s kellő energiát fektetünk bele akkor sikerülni is fog.Van 1 mondás.Tedd boldoggá magad mert senki nemfog azzá tenni!!!A boldogság magadba van.Találd meg.Ez pontosan a pozitív gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!