Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Ilyen csak velem fordult még...

Ilyen csak velem fordult még elő? Szerintem nem! Vagy mégis?

Figyelt kérdés

Gyorsan összefoglalnám:

A kérdés adott, most hogy miért is kérdezem, és hogy mit:

Sokszor történt már velem olyan, hogy álmodok valamit, aztán egy időn belül be is következik az. De csak valami nagyon extrém dolgora gondolok. Pl.: egyszer azt álmodtam, hogy el fogok menni raftingolni (vad vízi evezés), lesz egy ember aki velünk jön, aki azt fogja kiáltani, Vigyázz!' és hogy bele fogok esni a vízbe, 3 kő mellé, és a legnagyobb kő, inkább szikla körbe volt véve egy drótkerítéssel. És lám másnap reggel anyém bejelentette, hogy megyünk raftingolni! De ekkor még nem jutott eszembe az álmom (amit mellesleg éjszaka folyamán történt, sötétségben, csendben). Aztán amikor már javában volt a raftingolás, az ember aki velünk jött azt mondta, 'Vigyázz'. Egy furcsa érzésment végig a testemen és szédülni kezdtem. Aztán már a vízben találtam magam, pont azzala három kővel, amt álmomban láttam.

Véletlen, hogy gyakorlatilag néha-néha megálmodom a konkrét jövőt? Történt hasonló valakivel? OFFolók és szkeptikusok kíméljetek...

2011. febr. 11. 01:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
20%
Ez a dejavu érzés, a memóriának egy olyan tulajdonsága, ami tévesen rögzíti az emléket egy olyan helyre, ahol már volt információ, ezért úgy éled meg, mintha már láttad volna ugyanezt egy álomban.
2011. márc. 12. 16:01
 12/17 anonim válasza:
én nem álmodni szoktam,hanem hasonló de ja vou-im vannak ébren..például ülök a szobában,kimegyek egy pohár vízért,és ahogy a pohár felé nyúlok,mintha megrázna az áram,és jön az érzés,hogy ez már megtörtént egyszer..hogy pont itt volt a pohár,és minden más,pedig ez lehetetlen.sokszor pedig minden ok nélkül elkezdek dúdolni egy dalt,és a következő pillanatban az kezdődik el a rádióban..ha valaki tudja mi ez,én is kiváncsi lennék,mert néha már ijesztő...
2011. márc. 23. 17:09
 13/17 anonim válasza:
reálisnak tűnik,amit az előttem szóló mondott,miszerint egy olyan helyre memorizáljuk,mely már foglalt és ezért éljük meg már megtörténtként a dolgot....de mi a helyzet azzal,amit én írtam,hogy minden ok nélkül elkezdek dúdolászni egy dalt,és másodperceken belül az kezdődik el a rádióban??azt nem tudhattam már előrre...
2011. ápr. 9. 00:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez egy intuicios képesség, hogy megérzed mi fog következni.

Bár, ha elég kommersz volt a dal, amit dúdoltál, és óránkétn 2x játsszák a kereskedelmi rádiók, akkor ne csodálkozz :)

2011. ápr. 9. 09:59
 15/17 anonim válasza:
43%
final destination 6
2012. jan. 31. 19:41
 16/17 anonim válasza:
Hú basszus... hallottál már a Déja Vu-ról? -.- Attól nem vagy látnok, hogy néha az agyad tréfálkozik veled ;D
2012. febr. 5. 21:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha azután jutott az eszedbe az 'álom', hogy megtörtént a dolog akkor deja vu-volt bármennyire is fáj.

Már én is jártam így, érdekes az előre látott(?) 'esemény' után jött csak meg az 'emlék' az 'álmomból'. Miért 'álmomból', mivel az agy a deja vu-t egy olyan helyre teszi el a tudatalattid memóriában, ahol nincs emlék, pl: az alvás egy álom nélküli szakasza.

Hipnózissal is előidézhető az általad és általam leírt jelenség.

2012. febr. 6. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!