Halál után tényleg kiszáll a lélek az emberből, és tovább él?
"A világ titka,hogy minden dolgok léteznek
és nem pusztulnak el,hanem kissé visszahúzódnak
szemünk elől,de később ismét megjelennek.
Semmi sem hal meg,az emberek is csak színlelik a halált,
kiállják az álságos temetést,a komor gyászbeszédet,
de ott állnak,kinéznek az ablakon,épen és egészségesen
egy új,szokatlan álöltözetben."
Ralph Waldo Emerson
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy elválik a testtől, mihelyst a test működésképtelenné válik, ugyanis nem a testben van a lélek, hanem a tudatban a világ. És én egyáltalán nem tartom kizártnak, amit leírsz, hogy a tesód jelzett nektek. Sőt meg is nyugtathatlak, hogy a halál és születés csak váltópontok az élet meg nem szűnő folyamatán, mivel az élet az örök, és bárki bármikor öröklétűvé teheti önmagát egyetlen döntéssel. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
16:36 ?
Nem eggyértelmű. Honnan idézed ezt a fejezetet és versszakot?
Én úgy látom nem hasonlatokkal, hanem példázatokkal tanítot Jézus.
Mit akart közölni Jézus a feltámadásával?
Megváltott Téged! A haláltól, a kárhozattól, attól, hogy meg kellene halnod a bűneid miatt . (fizikailag)
A Biblia azt mondja "a bűn zsoldja a halál" (Rómabeliekhez 6:23)
Mivel minden bűnnek (rossz döntésnek)van következménye, a végeredmény csakis a halál lehet. (megöregszünk, elkopunk)
Jézus magára vette mindenki bűnét és vállalta a következményét, a halált. Helyetted, helyettem, mindeki helyett.
Halálában , feltámadásában egy végtelen örömhír és ígéret van, hogy noha megöregszünk, elmúlunk, lehet örök életünk.
valasz arra hogy Isten miert a jokat viszi el:
Azert szuletunk a Foldre,hogy tanuljunk,itt szenvedjunk meg multbeli tetteinkert,itt hozzuk helyre hibainkat vagy kapjunk masoktol jot vagy rosszat. Isten akiket szeret azokat hamar felszabaditja ez alol a foldi let alol es visszaterhetnek az o orszgagaba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!