Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Halál után tényleg kiszáll a...

Halál után tényleg kiszáll a lélek az emberből, és tovább él?

Figyelt kérdés
Pár nappal a bátyám halála után amikor anyuval róla beszélgettünk a szobában, együtt sírdogáltunk, egyszer csak elindult a videóban levő kazetta pörögni magától. Arra gondolok talán a tesóm jelzett, hogy jól van és ne sírjunk annyit.
2011. jan. 17. 15:28
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"A világ titka,hogy minden dolgok léteznek

és nem pusztulnak el,hanem kissé visszahúzódnak

szemünk elől,de később ismét megjelennek.

Semmi sem hal meg,az emberek is csak színlelik a halált,

kiállják az álságos temetést,a komor gyászbeszédet,

de ott állnak,kinéznek az ablakon,épen és egészségesen

egy új,szokatlan álöltözetben."

Ralph Waldo Emerson

2011. jan. 18. 11:03
 22/42 anonim ***** válasza:
Az,hogy amikor éppen nem hal meg valaki szokatlan dolog történik körülöttünk,és mi nem figyelünk fel rá,nem azt jelenti,hogy nem üzenni akar valaki.Hogy nem jelezni akar.Tényleg sok minden történik körülöttünk,amit képtelenek vagyunk "fogni".Hajszál választ el minket egy misztikusabb világtól,szinte mellettünk létezik,de nincs szemünk rá,hogy valóságában lássuk.Érezni viszont mindannyian érezzük,és jól átmagyarázzuk.
2011. jan. 18. 11:07
 23/42 anonim ***** válasza:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy elválik a testtől, mihelyst a test működésképtelenné válik, ugyanis nem a testben van a lélek, hanem a tudatban a világ. És én egyáltalán nem tartom kizártnak, amit leírsz, hogy a tesód jelzett nektek. Sőt meg is nyugtathatlak, hogy a halál és születés csak váltópontok az élet meg nem szűnő folyamatán, mivel az élet az örök, és bárki bármikor öröklétűvé teheti önmagát egyetlen döntéssel. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 18. 11:48
 24/42 anonim válasza:

16:36 ?

Nem eggyértelmű. Honnan idézed ezt a fejezetet és versszakot?

Én úgy látom nem hasonlatokkal, hanem példázatokkal tanítot Jézus.

Mit akart közölni Jézus a feltámadásával?

Megváltott Téged! A haláltól, a kárhozattól, attól, hogy meg kellene halnod a bűneid miatt . (fizikailag)

A Biblia azt mondja "a bűn zsoldja a halál" (Rómabeliekhez 6:23)

Mivel minden bűnnek (rossz döntésnek)van következménye, a végeredmény csakis a halál lehet. (megöregszünk, elkopunk)

Jézus magára vette mindenki bűnét és vállalta a következményét, a halált. Helyetted, helyettem, mindeki helyett.

Halálában , feltámadásában egy végtelen örömhír és ígéret van, hogy noha megöregszünk, elmúlunk, lehet örök életünk.

2011. jan. 19. 14:21
 25/42 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok választ!!!! Még arra kérdésre keresem választ, hogy Isten miért engedi el a jó embereket, főleg fiatalon, a Bátyám 35éves volt, és itt hagyta a feleségét és a másfél éves kisfiát...
2011. jan. 19. 20:22
 26/42 anonim ***** válasza:
Ez az,amibe nem láthatunk bele.Innen nem.Én hiszem,hogy minden mögött ott az értelem,azt is hiszem,hogy születésük előtt a bátyád,a felesége és a gyermeke ezt tudták(természetesen nem emlékeznek)és azt is hiszem,hogy odaátról minden egy pillanat,tehát ő tudja,hogy hamarosan találkozni fognak.Semmi sem történik ok nélkül az univerzumban,és amint tudatosabbá válunk,vagy mi is eltávozunk érteni fogjuk.Minden földi szemmel nézve tragédia.De sosem válunk el örökre.És abban is biztos vagyok,hogy a bátyád nem hagyta el a családját,segít,"súg"nekik,amikor kell.
2011. jan. 20. 12:52
 27/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszoló,valami ilyesmire én is gondoltam már.Jó, hogy ezt leírtad.
2011. jan. 20. 13:21
 28/42 petya14 válasza:
szerintem ebben lehet valami de akkor mi érteleme meg halni?
2011. jan. 21. 17:21
 29/42 anonim ***** válasza:

valasz arra hogy Isten miert a jokat viszi el:

Azert szuletunk a Foldre,hogy tanuljunk,itt szenvedjunk meg multbeli tetteinkert,itt hozzuk helyre hibainkat vagy kapjunk masoktol jot vagy rosszat. Isten akiket szeret azokat hamar felszabaditja ez alol a foldi let alol es visszaterhetnek az o orszgagaba :)

2011. jan. 21. 19:14
 30/42 anonim válasza:
most miert kell a fraszt hozni ram?
2011. jan. 23. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!