Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Hiszel a paranormális jelenség...

Hiszel a paranormális jelenségben? Miért?

Figyelt kérdés
2023. aug. 12. 13:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
73%

Ostobaság lenne részemről kijelenteni, hogy nem hiszek a paranormális jelenségekben.

Sok minden idesorolható, van olyan ami számomra is meredeken hangzik, de csak azért tagadni valamit, ami jelen időben tudományosan nem magyarázható, illetve a mai fizikai ismeretünk szerint lehetetlen, dőreség lenne.

Sok-sok évszázada a villámlást is az Istenek haragjának tulajdonították, aztán jött a tapasztalat, a tudomány és ma már tudjuk hogy csak légköri jelenség.

2023. aug. 12. 17:35
 12/28 anonim ***** válasza:
65%

Most függetlenül attól, hogy valakinek tetszik Szervizmérnök úr stílusa, vagy sem, sok esetben tényleg mentális problémák vannak.

Régebben írta itt valaki, hogy a tizenéves gyereke gyakran bepisil éjjelente, mert démonok zaklatják, amire azt javasoltam neki (kiemelve, hogy nem bántásból, vagy gúnyolódásból írom!!!), hogy vigye a gyereket pszichológushoz. A hozzászólásomat nagy felháborodás követte, később pedig törölték is...

Amikor a szülő a szülői kötelesség teljesítése helyett démonokkal magyarázza a gyereke problémáit, akkor ott gond van...

2023. aug. 12. 17:39
 13/28 anonim ***** válasza:
66%

Értem amit írsz, kedves 12-es hozzászóló és az adott eseteben teljesen igazad van.

De szerintem sokan nincsenek tisztában a szó értelmével, fogalmával.

Mint írtam sok mindent takar a paranormális szó.

2023. aug. 12. 17:49
 14/28 SZücsöm ***** válasza:
54%

11. Nem, nem lenne ostobaság mert a hited az személyes és csak te tudhatod hogy miben hiszel. Az lenne "ostobaság" ha azt állítod hogy te tudod az igazat.

Az ha nem hiszel valamiben nem egyenlő az adott dolog tagadásával.

Plusz a példád a téma szempontjából "értelmetlen".

Jelen esetben nem az a helyzet hogy létezik egy jelenség aminek a létezésében teljeskörű konszenzus van és csak a működése kérdéses, hanem az hogy vannak állítások,elmesélések bizonyos jelenségek létezéséről, amik tudományos módszerekkel mérhetetlenek, és érzékszervekkel se tudja az "átlagos" külső szemlélő megtapasztalni őket.

Hatalmas különbség van a kettő között.

2023. aug. 13. 21:48
 15/28 Darius- ***** válasza:
67%
Több paranormális jelenség létezik, ettől függ a válaszom is. Vagy inkább kételkedem, mert nem mindenre tudja a választ a tudomány napjainkban.
2023. aug. 14. 20:42
 16/28 anonim ***** válasza:
Olvasásra aánlom a kommentszekciót, lesz ott eg ismerős arc :D https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
2023. aug. 18. 18:49
 17/28 anonim ***** válasza:
37%

A kérdésre a válasz attól függ mit tekintünk paranormálisnak.

500 éve a villámlás is annak minősült, isten haragjának tartották sokan, ma már meg van magyarázva hogy miért van, hogy jön létre, oktatják. Szerintem mai napig jó néhány ilyen dolog van a földön amit még nem tudunk, de attól még van, létezik. És akkor még nem mentünk bele az ufok és a szellemek témakörbe, az megint egy másik tészta.

Azt hogy ki miben hisz az meg a saját döntése.

2023. aug. 19. 11:45
 18/28 Para Norman válasza:
63%

Itt inkább kifejtem részletesebben a dolgokat de a "rövid" válasz az alján ott van:

Ugyebár mint azt már írták a paranormális dolgok elég sok mindent lefednek. Én leginkább csak szeretem olvasni a különböző érdekes sztorikat. A nagyon komoly és összetett elméleteket miszerint a Szíriusz 9 állásánal a csakrám kinyílásával majd kinyílik a 4 birodalom kapuja nekem kicsit sok. Én az egyszerűbb érdekes rejtélyeknél maradok mint pl. a Bermuda háromszög vagy különböző furcsa talált tárgyak. A szellemes részével inkább nem fogkalkozom. Nem is érdekel de ha ne adj Isten igaz lenne akkor legalább bem baszakodom vele így nem árhat. Mármint az ilyen idézések meg hasonlók. Jó rémtörténetek de nem feszegetem őket. Talán az ilyen nagyon belemerülős varázs cuccoknál azt mondanám nem annyira vonz minthogy kijelentsem egyáltalán nem létezik. Pl ha valaki pozitívan gondolkodik az segít az egézségének ez tény. Én inkább az űrlényes dolgokat szoktam "elemezgetni" (félre értés ne essék nem az a kettyós vagyok mint az amcsi filmekben hogy jajj vigyetek el, meg itt a világ vége). Például a különböző elméletek mint a nagyszámok törvénye hogy akkora az univerzum hogy kell legyen más élet. Vagy mint a nagy szelektáló elmélet miszerint annyi mimdenen múlik hogy kialakuljon az élet hogy csak a mi Földünk tudta kiálni ezeket. És így tovább.

A "rövidebb" válaszom:

Minimális dolgok igazak mint a pozitív gondolkodás jó az egézségnek. De ha valaki csak a paranormális gyógyításra és egyébb hasonló megoldásokra támaszkodik az sosem jó. Én nem azt mondom hogy hiszek benne és aztsem hogy nem. Inkább csak nem zárom ki a lehetséges létezését. Vannak furcsa, bizarr, ijesztő és érdekes dolgok ez tény (Bermuda háromszög). De az ilyen démon idézgetést nem tartom se valószínűnek se jó ötletnek. Én inkább az űrlényes részt szoktam figyelembe venni és itt is meghalgatom az ellenvéleményt is. Akár igazak a paranormális dolgok akát nem érdekes és izgalmas kis sztorik születnek és én ezt szeretem bennük.

Utóiratnak csak annyi hogy sajnos az ezotériában itt a gyik-on szinte mindig kiröhögik vagy hülyének nézik a kérdezőket. Nem avval van a baj hogy valaki szkeptikus és ellenvéleményen van vagy netán megpróbálja megérteni és értelmet keresni ebben csak az zavar ha valaki csak azért jár fel erre a részlegre ahol tudja hogy ilyenek vannak hogy minden kérdés alá odaírja ez baromság. Ez valamenyire függ attól mennyire hiszel benne. Ha nem hiszel akkor ott van egy csomó másik kategóriás kérdés oda tudsz írni.

Még annyi hogy ha van hiba benne bocsi.

És hatalmas gratula ha elolvastad. <3

2023. aug. 26. 10:42
 19/28 anonim válasza:
77%
Igen hiszek bennük. Szellemek pl léteznek, ebben most már teljesen biztos vagyok. Többször is éreztem már rég elhunyt nagyszüleimre és az otthonukra emlékeztető illatot, olyan élesen és biztosan hogy szinte félelmetes. A hideg is kiráz olyankor, persze nem rossz értelemben,de ilyenkor mindig tudom hogy valamelyik a papa vagy a mama a közelemben van.
2023. aug. 27. 16:01
 20/28 anonim ***** válasza:
26%
19 - Orvos mit mondott rá?
2023. aug. 27. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!