Léteznek-e szellemek?
Régen én is hittem, hogy szellemek márpedig léteznek, főleg a rengeteg megmagyarázhatatlan videó és fénykép után, de...
Elgondolkodtam. Mik azok a szellemek tulajdonképpen?
Hisz ha léteznek szellemek, akkor feltételezzük a lélek és valami felsőbb hatalom - nevezzük úgy Isten - létét. Ha nincs semmi a halál után, csak megszűnünk létezni, akkor értelemszerűen ki van zárva a szellemek léte.
De ha van Isten, és van Mennyország, esetleg reinkarnáció vagy más hely, ahová halála után a lélek jut (vallástól függően), azt jelenti, hogy a léleknek megvan a maga biztos helye.
Akkor meg mégis minek keringene itt a Földön? Isten miért hagyná ezt?
Léteznek.
Ha vallásra tereled a dolgot, akkor tedd fel az alapvető kérdéseket: Isten mindenható? Akkor miért létezik a gonosz?
Isten szeret mindenkit? Akkor miért büntet?..
Vagy nem mindenható, vagy nem szeretetteli.. akkor meg miért foglalkozna a szellemekkel?
Az ember, mikor megszületik, a tökéletes egészből, a világ közös tudatából hasad ki egy rész és alakul emberré, vagy bármi mássá.
Ez a darabka folyamatasoan alakul, megszületik az egó és sokszor annyira mélyre temetődik a származása, annyira elfelejti, hogy mikor elérkezik az ideje, hogy visszatérjen az Egybe, gyakran tétovázik.
A halál sok energiát szabadít fel, és általában ez az energia elég ahhoz, hogy a lélek átsuhanjon a világokon, és csatlakozzon az egységbe.
Az a lélek azonban, aki elfelejtette önmagát, aki az egótól felvértezve fél "elmúlni", elszalasztja ezt a pillanatatot, s ha el is indul végül, nem lesz elég energiája az átkeléshez. Ezért vannak, hogy szellemek ragadnak itt, vagy a köztes síkokon.
75%osnak
gondolom te 1lapot se olvastál bibliából
"Ha vallásra tereled a dolgot, akkor tedd fel az alapvető kérdéseket: Isten mindenható? Akkor miért létezik a gonosz?
Isten szeret mindenkit? Akkor miért büntet?.. "
Nos, ezekre a kérdésekre már rég megadták a választ különböző vallásokon belül (én is magamnak), úgyhogy nem erre alapoznám a lényeget a szellemek és vallás kapcsolatában.
Azért megkérdezhetném, honnan ered a teória, amit felvázoltál a lélekről és egóról? Olvasnék még róla.
Elég sokat olvastam a Bibliából, és mint minden információforrásnál, ez esetben is áll, hogy meg kell szűrni a dolgokat, mert nyilvánvalóan egyetlen szemszög, és gyakran félrevezető magyarázatainak gyűjteménye.
Az egót taglalja sok helyen a pszichológia, a tudományt kell összekötni a filozófiával, hogy jó következtetéseket vonhass le. Az eddig ezoterikusan tanult dolgaid próbáld meg átforgatni tudományos szemszögekbe is.
A tudomány határterületei is érintik már a közös tudatmezőt, sőt, az Akasha krónikák is ennek a ténynek az egyik felfogásaként születtek.
Tudom ajánlani, hogy olvasd Richard Bach könyveit lazításként :).
Eltekintve a vallásoktól, a Bibliától és Istentől... ezt biztosra senki sem tudhatja. Én nem vagyok hívő egyébként.
Amúgy sosem láttam még szellemet, csak álmomban. (szerintem egyébként léteznek)
ezt egymodón tudhato meg mindenféle kuruzslás hosszabb kutakodás és vagy bizonytalan eredményekel járó vizsgálódás nélkül légy öngyilkos és ha létezel a válasz igen ha nem létezel akkor a válasz nem
ui.:ha létezel jelenj meg és kérlek tájékoztass
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!