Kislányom egy csúnya bácsit lát, hogy kezeljem ezt az egészet?
2 hónapja költöztünk egy új albérletbe, és a kislányom aki most lesz 3 éves, eddig 2x látott egy csúnya bácsit aki ment ki a bejárati ajtón, és mondja hogy fél, meg engem kérdezget hogy elment e már. Én nem féltem először egyáltalán, de most már kicsit parázok. Azt mondta piros ruha volt rajta. Múltkor egy barna ruhás nénit látott a nappaliba. Másnál volt hasonló?
Semmi olyat nem néz soha a tvbe. Meg ez hirtelen jön neki, és néz egy pontra.
Okos értelmes gyerek.
Mit csináljak?
Olyan írjon már csak aki hisz a szellemekben. Köszi

Kicsi koromban, talán még 6 éves se lehettem, láttam egy borzasztóan ijesztő nőt a szobánkban. A tükörben láttam meg, ahogy felém ugrált, miközben vigyorgott. Hátrafordultam, de akkor már nem volt ott.
Egyszer pedig este tévénézés közben egy iszonyatos sikoltást hallottunk a fürdőszobából, mindannyian. Apukám rohant oda megnézni, hogy ki a franc van ott, attól félt, hogy bemászott valaki a kád fölötti ablakon. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor nem csak mi, gyerekek tapasztaltunk ijesztő dolgokat.
A mai napig hálás vagyok a családomnak, amiért nem azzal jöttek, hogy biztos csak képzelődtünk. Nem sokkal később elköltöztünk onnan.
Később már sehol nem volt ilyesmire példa, és bár nem veszek be mindent, a mai nem tudom észérvekkel megmagyarázni a történteket.

Elvileg 6 éves korig látják az emberek a szellemeket! Utána megszűnik ez a képességük.
Nővérem mesélte, mikor baba volt a fia, hogy gyakran nézte a semmit a falon és nevetgélt.
Meg egyedül volt éjjel otthon a nővérem a gyerekkel, mert a párja éjszakás volt, és minden éjjel ugyanabban az időben leesett a fürdőben a fogmosópohár!
Akkoriban halt meg a párjának az egyik barátja és utána kezdődtek ezek a megmagyarázhatatlan esetek.
Ez 11 éve volt. Azóta már rég nem laknak ott és megszűntek a paranormális események.

13 Ez az állítás empirikus bizonyítékok "hiánya" miatt cáfolható. 5-6 évesen a gyerekkel már jól lehet kommunikálni. Még a 4 éves is el tudja mondani mi a baja.
Tehát ha minden vagy a legtöbb gyerek látná a szellemeket akkor RENGETEG ilyen történetről/beszámolóról lenne feljegyzés. Viszont csak elvetve léteznek ilyenek a társadalom populációjához képest.
Tehát vagy csak nagyon kevesen látják a szellemeket vagy a szellemekből van nagyon kevés.

Köszi a válaszokat, előttünk egy idős néni lakott itt, aki elment idősek otthonába, a férje valamikor meghalt. Én arra gondoltam, hogy ő lehet.
Nekünk mostanában senki nem halt meg.
Én fogékony vagyok ilyen dolgokra, de ezt nem érzékelem egyáltalán csak a gyerek. Párom meg csak legyint..
Viszont én meg látom a kislányomon, hogy meg van ijedve. Utána meg egyáltalán nem foglalkozik a dologgal, csak mikor itt van a bácsi.
Alattunk nem lehet hulla, mert panelbe lakunk.

11-es vagyok: szerintem az mindenképpen jó, hogy nem hagyod figyelmen kívül a kislányod félelmét.
Akár lát valamit, akár csak képzelődik, az adja neki a legnagyobb biztonságérzetet, hogy hiszel neki.
Tapasztalatból mondom, mert én is mindent meg tudok beszélni a családommal, és ez pl. arra is visszavezethető, hogy kiskoromban nem néztek lököttnek, amikor fura dolgokat láttam.
Arra nincs ötletem, hogyan lehetne megszabadulni azoktól az izéktől, mert mi nem hívtunk senkit, sem látót, sem papot. Egyszerűen elköltöztünk onnan.

Bizony panelben is lehet hulla, ha pl egy egyedül élő meghal, akire a kutya sem néz rá hosszu ideig. Amúgy alttatok, felettetek is halhatott meg olyan, akinek az árnyéka most ott bolyong.
Nyugodtam kérd meg a kislányod, hogy meséljen kicsit a bácsirol hogy néz ki, mit mond, mit csinál, stb és föleg hogy miért fél tőle. Kérdezd meg azt is, máshol is szokta-e látni. Nem mindenki látja őket, főleg ha már a szülők még gyerekkorban sikeresen kinevelték az illetőből ezt a képességet . Látó eltudja küldeni az ittrekedteket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!