Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A halál közeli élmények...

A halál közeli élmények mennyire lehetnek valósak? Valaki esetleg tapasztalta közületek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 23. 19:21
1 2
 11/20 demokrácia válasza:
80%
A kérdés belegondolva meglehetősen bonyolult. Én abból indulok ki, ha nincs valamiféle felsőbb rend a világban akkor nagyobb részt a véletlenen múlik minden. Pl. a születés, milyen környezetbe milyen testbe születünk, a sorsunk nagyobb részt,90%-ban véletlen, és akkor nagyobb részt igazságtalan a világ. Ha van valami "nem véletlen" hanem rendezett élet, világ akkor valószínűleg van a földi életen túli "élet", ha ez van akkor kell lenni valamilyen halál utáni élménynek is.
2021. febr. 27. 13:09
 12/20 Nagyfater ***** válasza:
92%
Ennek a kérdésnek már komoly irodalma van. Azért nem írok szakirodalmat, mert bizonyíték semmire nincs. Az _igazi_ halálból még senki nem jött vissza. Az úgynevezett halálközeli beszámolók különbözőek, de vannak meglepő azonosságok is - például az életfilm lepergése. Mindazonáltal akit például főbe lőttek, vagy felrobbant, annak aligha maradt ideje az effajta "vetítésre". Én azt gondolom, hogy szerint a természet éppen úgy megvéd a halálba meneteltől, mint a világra jövetel megrázkódtatásától - azaz öntudatlanul jövünk, és ugyanúgy is megyünk el...
2021. febr. 28. 08:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kutyatámadáskor volt ilyen. Amikor már éreztem, hogy a csigolyámat, hátul a nyakamon kettéharapja (harci kutya, kib@.szott erőss álkapcsa van), akkor nekem is lepörgött néhány másodpercben az életem. 27 harapást számolt meg a törvényszéki orvos a nyakamon és a fejemen... Na de mindegy nem ez a lényeg, hanem az, hogy én is láttam az életemet leforogni :(
2021. febr. 28. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Hogy élted túl? :O

2021. febr. 28. 15:18
 15/20 szunyo37 ***** válasza:
75%
Akit főbelőnek, vagy balesetbe hal bele, szerintem az is átéli, csak már halotként (lelke).
2021. febr. 28. 15:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült elmenekülnöm nagy nehezen. Hárman segítettek, a kutyát elterelték, vagy hogymondjam. Ha az a három nem lett volna én sem lennék itt. Úgy lehet elképzelni, mint amikor az oroszlán az áldozata nyakának esik, onnat szorítja, tartja, amint az állatos dokumentumfilmekben lehet látni. A mentősök bekötötték a nyakamat, ők állították el a vérzést. Tudják mit kell tenni. A korházba azt kérdezték, hogy "Mi történt? Oroszlán támadás?".
2021. febr. 28. 15:36
 17/20 anonim ***** válasza:

15

Előbbi esetben nem valószínű, hisz roncsolódik az agy, így nehezen képes hallucinációkat generálni. Az ilyenek főleg oxigénhiányos állapotban mennek végbe, ezzel is magyarázhatók a halálközeli élmények. Lefejezésnél is előfordulhat, mivel pár másodpercig még működik az agy a maradék oxigénnel (vérrel). Lényegében a lefejezés után is érzékelheted a külvilágot.

2021. febr. 28. 15:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Biztos szörnyű lehetett! :( Köszönöm, hogy válaszoltál. 14-es voltam.
2021. febr. 28. 16:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Én egyszer majdnem meghaltam egy vadvízi kajakba beszorulva fejjel lefelé a víz alatt. Ahogy nyeltem a vizet, és távozott az oxigén, volt idő a filmecskére, bár nem volt annyira részletes. Vagy csak nagyon gyors volt. Az érdekes az, hogy érezni véltem a H2O-ban (gyengébbek kedvéért: vízben) az oxigént, mert az is jól esett, hogy legalább a vizet nyelhetem, ha már levegőt nem...Ez a része nyilván érzéki csalódás volt.

Volt egy "testen kívüli élményem" is. NEM hiszek az ezotéria áltudományos dolgaiban, a tudomány nem tudom mit mond az ilyenekről, nyilván valamiféle hallucináció. Amikor tesiórán kosárlabda után futás közben elszakadt a keresztszalagom, akkor kívülről, szemből láttam magam abban a pillanatban, amikor szakadt. A levegőben vagyok épp, nyújtom ki a térdem, emlékszem a fekete rövidnadrágomra meg a fehér tesipólómra. Semmi különös, csak én, kívülről... Persze csak később tudtam meg, hogy elszakadt a szalagom. Nyilván elég fájdalmas pillanat lehetett, ha ez volt a figyelemelterelés, hogy látok egy furcsa mozit, akkor jól van ez kitalálva :D

2021. márc. 1. 08:25
 20/20 anonim válasza:
38%

"Ja, csak te kijelented magabiztosan szinte mindenre azt hogy hallucináció és képzelgés, mi pedig fenntartjuk a lehetőségét hogy ez egy valóságos dolog annak ellenére hogy a tudomány jelenlegi nagyon korlátozott tudásával"

Ha a tudomány tudása "korlátozott", te pedig természetesen sem az agy működését, sem az említett jelenségekkel kapcsolatos tudományos eredményeket sem ismered a témában, amit kutatók megfelelő (anatómiai) felkészültséggel és következetességgel vizsgáltak majd publikáltak, hiszen ezekről szó sem esett, akkor vajon mennyit ér bármilyen kijelentésed a témában? Nem is szólva a gondolkodásnak, az információgyűjtésnek és következtetéseknek egy olyan minőségéről, amire nem is biztos, hogy képes vagy. :-) Konkrétan semennyit. Nem azért az az álláspont, hogy ezek a jelenségek biokémiaiak és nem valami szakállas földöntúli öregúr működésének az következményei, mert a csúnya tudós bácsiknak nincs fantáziájuk.

Bár igen bonyolult az agyunk, de sokféle kémiai anyagot ismerünk, amik igencsak konkrét hatásokat okoznak benne. Az alagút/fény-jelenség kiváltásáról is volt szó valamikor (megfelelő helyen) - sikerült kimutatni, hogy stressz vagy oxigénhiány hatására felszabaduló anyagok okozzák. Nem emlékszem pontosan, mert azon túl, hogy létezik, érdektelen, semmi misztikus többlet nincs benne.

2021. márc. 5. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!