Léteznek Magyarországon aktív szellemvadász csoportok?
Olyanokra gondolok, akik valóban próbálják "tudományos" eszközökkel vizsgálni a jelenséget (és nem a temetőkben szaladgálnak sikítozva össze vissza, mert egy bagoly elrikkantotta magát egy fán, illetve nem kamu telefonos alkalmazásokkal próbálnak valami kézzel foghatót felmutatni egy algoritmus által generált és lejátszott szavakból), és valamilyen módon közkinccsé is teszik ezeket a kutatási eredményeket. Szóval nem elsősorban tartalom szolgáltatók érdekelnének, hanem olyan emberek, akik tényleg hasznos munkát próbálnak végezni.
Már nagyon régóta foglalkoztat a dolog (egy személyes észlelés kapcsán), de sajnos az Interneten publikáló "nyomozók" 99%-a ránézésre kamu, hangulatkeltés és félrevezetés, igazán hiánypótló lenne egy olyan csapat tevékenysége, ami ténylegesen tud is letenni valamit az asztalra, és nem csak az a cél, hogy összelőjenek egy kamu videót, amit aztán fel lehet dobni a videómegosztókra...
"A telefonos cucc, ami "pofázik", az egy ordas nagy kamu, egy előre összeállított szótárból mond be egy algoritmus alapján"
Nem telefonos cucc, hanem valami nagyobb doboz szerűség.
Szerintem ugyanaz mint az evp csak nem utólag hallgatják meg.
Van pl az a műsor hogy kísértetjárta kórtermek. Az egy idióta nagy kamu. Van benne 5-6 ilyen favágó hipszter kőműves csávó. Minden részben kitalálnak valami hülyeséget, aztán megépítik. De azért a műsor kedvéért valaki mindig lát valamit, csak soha se sikerül felvenni. De azért jól túljátszák. Leesik egy porszem a 100 éves omladozó házban: úristen megtámadott a szellem, kővel dobál fussatok bolondok!
Ez viszont egész hitelesnek tűnik, néha fel is vesznek valamit.
11: Pont a pokol kapui egy szar műsor.
Katrináék semmit sem csinálnak, körbemennek, majd utána ha találnak valamit rögtön mennek tovább.
Akkor már inkább a Paranormal Lockdown, azt hiszem a magyar neve Paranormális zárlat, ott ugyanúgy Katrina van, de Nick Groffal, aki tényleg egy elismert kutató és ő addig nem nyugszik, míg teljesen át nem vizsgálja a dolgokat.
A kísértetjárta kórtermek "befogok egy szellemet" része szerintem is baromság, de a fiúk azért alaposan utána járnak.
Van egy városos sorozatuk is, az valamivel jobban sikerült, ott már nem terveznek befogni semmit sem, nem is építenek semmit, hanem egyszerűen kiderítik a dolgokat, messze jobb lett, mint a kórtermes sorozatuk.
Mindegyik szellemvadászos műsor és csoport kamu. Ráadásul a többség még csak nem is a szellemek miatt nézi ezeket, hanem mert vannak benne vicces karakterek vagy szituációk, amin lehet nevetni vagy izgulni.
A műfajt nem lehet elhitelteleníteni, mert alapból nem hiteles. Ha túltolod a hitelességet, akkor elrontod a műsort és csak pár megszállott lesz kíváncsi rá. A hitelesség a tévében/videóban unalmas. Sajna tényleg nincs semmi jó, mert vagy elmennek full kretén irányba vagy annyira "professzionálisak", mintha egy szkeptikus fizikus elemzővideóját nézné az ember. Az előbbi túl nevetséges, az utóbbi rettentően unalmas. Talán egyszer lesz majd olyan, akinek a receptjéből jó műsor készül.
Ahm...lehet szellemekről álmodozni, csak éppen zsákutca az egész. A szellemek egyetlen helyen léteznek csak, az emberek fejében. Kielégítik az emberi igényt a halál utáni életre, mint egy vallás vagy más ezoterikus kamu.
Kezdj el vadászni, ha akarsz. Talán magad is megteszed ezt a világmegrendítő felfedezést vagy átállsz a sötét oldalra és elkezdesz kamu jelenségeket gyártani, hogy legyen nézettséged. :D
A szellemek (most általánosan érteve, mert egy ember viszonylag fejletlen lelkétől kezdve, évmilliókat megélt entitást is érthetünk rajta) abba a tartományba tartoznak, amit jelenleg sötét anyagként s sötét energiaként definiál a tudomány, és a világegyetemünk 95%-át teszi ki.
Nincs igazán lehetőségünk mérni ezeket, mert a lehetséges műszerek mind a fizikai világunk anyagából épülnének fel.
Az ember -mint műszer- képes érzékelni, mert az ember sokkal összetettebb felépítésű mint egy műszer, a lélek magja különböző sűrűségű energiákon -mint interfész- a finomtól a sűrűig, a finom anyagon keresztül a durva fizikai anyagig van jelen ebben a világban.
A szellem képes lehet úgy manipulálni az anyagot és az energiákat, hogy a jelenlétét "megmutassa", de csak ezt a fajta tevékenységét lehet kimutatni. Ez persze feltételezi az "együttműködését", és a jelenlétét egy adott helyszínen.
A legközelebbi szellem mindig az, ami bennünk van :)
"A szellemek egyetlen helyen léteznek csak, az emberek fejében"
Ez tévedés. Saját szememmel láttam egy példányt, ajtót nyitott, érzékelte a jelenlétem. Rendben, lehet, hogy csak behaluztam. De akkor hogyan van az, hogy 10 évvel később egy másik személy sorozatosan találkozott ugyanezzel a jelenséggel (úgy, hogy az én esetemről nem tudott)? Ugyanúgy saját szemével látta, sőt, beszélt is hozzá (igen, rendesen magyarul)! Hozzátenném, hogy a jelenség teljesen magától aktiválódott, nem volt szeánsz, sem semmi egyéb baromság.
"Kezdj el vadászni, ha akarsz. Talán magad is megteszed ezt a világmegrendítő felfedezést"
Lehet, hogy pontosan ezt kellene tenni, ha még nincs erre kezdeményezés idehaza!
12/14 nem sok részt láttam. A paranormal lockdown magyarul szellemek közé zárva. Olyan is van hogy egyházban a kísértettel.
Nem hiteles ok, szerintem a szereplők elhiszik hogy hiteles.
Bár még mindig nem értem hogy mi az a cucc amit már több különböző műsorban is láttam.
Lerakják a szoba közepére, elkezdik kérdezgetni, aztán 1-2 szót mond valami hang.
Elég gyenge kamu lenne ha ez valami előre felvett hang lenne.
Az evp se előre rögzített, az tényleg létező jelenség.
16. REM podra gondolsz.
Érdekes egyébként, én szeretem ezeket nézni, és nem vagyok annyira okos, hogy olyan dolgot zárjak ki, amiről halvány lila gőzöm sincs, mint itt egyesek. Tapasztaltam furcsa dolgokat már, és simán lehetséges bármi, attól függetlenül, hogy ki miben hisz. Annyira bírom, hogy itt teljes meggyőződéssel leírják egyesek, hogy nem létezik, mintha ő teljesen biztos lenne benne, azt közben meg nem is kutatott valószínű utána egy percet sem.
Arra kérném a válaszolókat, hogy ne a tv műsorokról folytassunk diskurzust, hanem a kérdésre válaszoljatok, ha tudtok!
Van-e valakinek tudomása magyar kutatócsoportról, ami nem műsort gyárt, hanem tényleges kutatómunkát végez. Ha tudtok ilyen csoportról itt Magyarországon, írjatok valamiféle elérhetőséget is légy szíves!
Köszi utolsó de nem.
A rem pod az a mágneses mezőt méri vagy valami ilyesmi. És ha valami a közelébe megy akkor vinnyog.
radiating electromagnetism pod
Vagyis a saját mezőjének a változásait méri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!