Léteznek Magyarországon aktív szellemvadász csoportok?
Olyanokra gondolok, akik valóban próbálják "tudományos" eszközökkel vizsgálni a jelenséget (és nem a temetőkben szaladgálnak sikítozva össze vissza, mert egy bagoly elrikkantotta magát egy fán, illetve nem kamu telefonos alkalmazásokkal próbálnak valami kézzel foghatót felmutatni egy algoritmus által generált és lejátszott szavakból), és valamilyen módon közkinccsé is teszik ezeket a kutatási eredményeket. Szóval nem elsősorban tartalom szolgáltatók érdekelnének, hanem olyan emberek, akik tényleg hasznos munkát próbálnak végezni.
Már nagyon régóta foglalkoztat a dolog (egy személyes észlelés kapcsán), de sajnos az Interneten publikáló "nyomozók" 99%-a ránézésre kamu, hangulatkeltés és félrevezetés, igazán hiánypótló lenne egy olyan csapat tevékenysége, ami ténylegesen tud is letenni valamit az asztalra, és nem csak az a cél, hogy összelőjenek egy kamu videót, amit aztán fel lehet dobni a videómegosztókra...
"Metafizikusokat kell keresned!"
Rendben, de ha őket keresem, akkor max csak "szelleműzőket" és "látókat", meg mindenféle médiumot találok, akik nem megérteni akarják a jelenséget, hanem kezelni a saját módszereikkel. Én igazából nem az ilyen illetők bizonyíthatatlan eszköztárára vagyok kíváncsi, hanem a jelenségek tényszerű vizsgálatára.
Nincs Magyarországon olyan csoport, aki ebből a szemszögből közelítené meg ezt a kérdéskört?
Tényleg nem kötözködni akarok, de nem igazán értem mit kell "vadászni" rajtuk. Számunkra láthatatlan anyagból és energiából áll a szellem, fizikai eszközeinkkel nem mérhető és nem kimutatható, "el nem fogható". A lélek érzékszerveivel láthatóak és hallhatóak, akiknek ezek aktívak, azok látják őket. Ha neked ezek nem működnek, akkor hiába vannak többen is körülötted, nem fogod észlelni őket.
Akik látják -és hallják őket, inkább zavarónak találják, mert random felbukkannak, jönnek-mennek, leginkább este és éjjel. ...de vadászni rájuk?!
"nem igazán értem mit kell "vadászni" rajtuk"
Nem a szó szoros értelmében vett vadászatról van szó, de mostanság ez a kifejezés amivel ezek a bizonyos csapatok illetik magukat. Ha azt írom, hogy parapszichológusok, a fél világ nem érti miről van szó.
"Számunkra láthatatlan anyagból és energiából áll a szellem, fizikai eszközeinkkel nem mérhető és nem kimutatható"
Biztos vagy te ebben? Konkrét bizonyítékát láttam annak, hogy láthatók, sőt, még a fizikai világgal is képesek kapcsolatba lépni. Ha ez így van, akkor vizsgálhatók/kutathatók a fizikai eszközeinkkel is.
"A lélek érzékszerveivel láthatóak és hallhatóak, akiknek ezek aktívak, azok látják őket."
Tévedés. Bárki láthatja őket a saját szemével, ha a körülmények úgy alakulnak! Nem tagadom, hogy lehetnek olyan személyek, akik képesek érzékelni őket a körülmények megléte nélkül is, de én nem erre lennék kíváncsi, hanem konkrét bizonyítékokra egy olyan dologról, amiről tudom, hogy létezik (mert saját szememmel láttam - de akkor még nem voltak eszközeim, amivel vizsgálni lehetett volna a jelenséget).
Sok ilyen műsor van ami ezzel foglalkozik.
Több féle eszközt használnak, van egy olyan ami a mágneses mezőt méri. Egy másik valami cucc ami felveszi és visszajátsza a hangokat valós időben? Azon simán pofázik valami.
Meg rögzítenek sima evp-ket, videót.
Szóval nem igaz hogy nem lehet mérni. (Dehogy egy hatásvadász műsor mennyire kamu azt nem tudom)
"Több féle eszközt használnak"
Az elektromágneses mező még rendben van, "talán" lehet köze a dologhoz.
A telefonos cucc, ami "pofázik", az egy ordas nagy kamu, egy előre összeállított szótárból mond be egy algoritmus alapján (elképzelhető, hogy a hitelesség növelése érdekében még azt is vizsgálja, hogy mit mond a felhasználó) random "válaszokat", amibe aztán a felhasználó azt képzel, amit akar. Ha ilyesmit látsz, akkor tudhatod, hogy az egész csak a műsor kedvéért megy és megjátsszák, kamu.
Az EVP és videó még lehet rendben, de ha telefonos alkalmazással vegyítik, akkor az tudjuk mi.
Sajnos az ilyen bohócok meglehetősen elhiteltelenítik az egész műfajt. Létezik számos ilyen csatorna, talán 20-ből 1 ha ér valamit.
De én igazából arra lennék kíváncsi, hogy Magyarországon létezik-e ilyen csoport? Videómegosztókon nyomuk sincs, google ilyen 10 éves linkeket dob, amiknek már se hírük se hamvuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!