Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Mással is előfordul, hogy...

Mással is előfordul, hogy megálmodik előre jelentéktelennek tűnő dolgokat?

Figyelt kérdés

Déja vu érzéshez hasonló, de nem a "mintha már megtörtént volna" érzés.

Biztos vagyok benne, hogy álmodtam, néha arra is emlékszem kb mikor.

Általában teljesen jelentéktelen életképek, de egyszer egy hozzátartozóm halálát álmodtam meg, azóta vagyok biztos benne, hogy nem az elmém szórakozik velem.

Azt álmodtam, hogy gyászol a család, nagyon össze vagyunk törve és egy bizonyos rokonunkat siratjuk. Aznap délután valóban meghalt autóbalesetben.

Aki jártas a témában elmagyarázná hogy létezhet ilyesmi?

Esetleg cserélhetnénk tapasztalatot?

Szkeptikus válaszok is jöhetnek, illetve racionális válaszok, csak a gúnyolódást hanyagoljuk, ha lehet. Köszi.

2020. dec. 18. 19:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem álmodok előre, hanem elég az ha valakire gondolok és szinte azonnal vagy pár perc múlva rámír. Vagy eszembe jut valami és rögtön szembejön pl facebook-on vagy elkezd róla beszélni egy munkatársam vagy családtagom, meghallom a rádióban, az éppen nézett sorozat epizódban megemlítik.

Olyan sokszor előfordul akár egy napon belül többször is, hogy egyszerűen nem tudom a véletlen rovására írni.

2020. dec. 18. 19:25
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

Én álmodtam meg nagyon jelentős dolgokat is és olyat is, ami szerencsére nem volt akkora tragédia. Pl. egyszer azt álmodtam, hogy védelmezőn átölelem a kislányom. És másnap felhívtak az oviból, hogy fellökték és hanyatt esett, figyelni kell, nem lesz-e agyrázkódásra utaló jel. Amikor érte mentem, csak mellékesen mesélte, sok más élmény között, hogy elesett, nem is figyeltem volna fel rá, ha az óvónő nem hívott volna fel. Hazafelé se volt semmi jele, így nem mentünk el vele orvoshoz. Viszont este 10-kor elkezdett fájni a feje, akkor nagyon megijedtem, de más tünet nem volt, így nem vittük el, nem akartam mindenáron röntgennek kitenni. Szerencsére nem is volt semmi baj az egészből, így utólag azt mondom, egy viszonylag nem nagy dolgot álmodtam meg.

Volt 2 olyan álmom, amikor olyan tragédiát álmodtam meg, ami másokkal megtörtént, akár a világ túlsó felén idegenekkel.

Ezeket megpróbálom megkeresni és idemásolni, mert már leírtam.

2020. dec. 18. 19:37
 3/16 anonim ***** válasza:

Igen, volt.

Álmomban jött a húgom és mondta, hogy kisbabát vár.

És pár nap múlva, nem csak álmomban jött 🙂

Csak ez az egy ilyen álmom volt ami utána a valóságban is ugyanúgy megtörtént.

2020. dec. 18. 19:41
 4/16 anonim ***** válasza:
3: Lehet hogy már beszéltetek róla előtte a hugoddal hogy szeretnének gyereket és azért álmodtál róla.
2020. dec. 18. 19:46
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok. Szerintetek mi erre a magyarázat? Én valami olyasmire gondolok, hogy az idő az nem sík, csak mi érzékeljük annak, mert az agyunk így képes csak felfogni az időt, hogy van a múlt, jelen és jövő. Valójában minden egyszerre történik és néha-néha valamiért egy pillanatra érzékeljük ezt és látunk olyat, ami a mi valóságunk szerint még nem történt meg. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Lehet nincs is igazam, de ilyesmit tudok elképzelni.
2020. dec. 18. 19:52
 6/16 anonim ***** válasza:
Távol lakunk egymástól.Nem beszéltünk róla.Egy évben max3 szor jött.
2020. dec. 18. 19:54
 7/16 anonim ***** válasza:

Hát ha nagyon filozofikussan nézzük akkor maga az idő nem is létezzik, ha nem más mint egy emberi mértékegység ami segít nekünk eligazodni, eleve a földi időszámítás az univerzum nagyságához (kor, méret, összetetség) szinte semmi.

Valahol láttam egy nagyon érdekes okfejtést ahhol az illető pont a deja vu élményekkel próbált érvelni arra hogy mi egy mátrixban éllünk, és végül ha más nem logika van abban amit mond, hisz programok többsége nem just in moment szimulálja a kapott adatokat, amit láttunk hanem előre elvégzi azokat, amit mi a képernyőn látunk azt már lehet másodpercekkel az előtt megkapta a gép és mire látjuk addigra az már megint előttünk fog járni, szóval azt mondta vagyis írta inkább az illető hogy a deja vuk szerinte nem mások mint kis apró hibbák, mimt amikor töredezetté válik egy lemez, vagy amikor át írunk valamilyen fájlt vagy annak a tárhelyét, és pillanat tört részéig egyszerre egy kis adat töredék helyén kettő osztozik, mint némelyik grafikai bugjátékokban és programokban, amikorvalami előbb betölt mint ahogy kellene, de az is a pillanat tört része és néha észre se vesszük és ha azt nézzük hogyh és hangsúlyouom ha igaza lenne az illetőnek mekkore felfoghatatlan mennyiségű adatról, komplexitásról beszélünk, szinte kivitelzhetetlen, hiba nélküli szimuláció mármint szerény véleményem szerint...

2020. dec. 18. 20:10
 8/16 anonim ***** válasza:
Jaj, kisbabás sztorim nekem is van.:) Tény, hogy benne volt a levegőben a babaprojekt, de nem jött össze senkinek a családban. A férjemről és 2 tesójáról van szó. A bátyjáéknak olyan 1,5 évvel korábban 6 hetesen elhalt egy terhesség, negyvenen felül volt a párja, nem gondoltuk, hogy nekik még összejöhet. Nevezzük a nőt Marinak. A férjem húga legyen Andi, náluk meg azért nem volt esélyes a baba, mert még ők is elég gyerekek voltak - legalábbis agyban. Igazából csak én és a férjem voltunk hivatalosan is potenciális szülőjelöltek, mert 1,5 éve volt az esküvőnk és dolgoztunk az ügyön, bár erről nem beszéltünk senkinek. Aztán egyszer, amikor leutaztunk vidékre, a férjem szüleihez, este azt álmodtam, hogy a férjem húga, Andi terhes. Másnap átmentünk Andi, a párja, én és a férjem Mariékhoz, ahol Mari közölte, hogy azt álmodta, hogy terhes vagyok. Ezek után pár hónap múlva Mari teherbe esett, akinek már egyszer elment a babája 6 hetesen. Én 1,5 év hiábavaló próbálkozás után már nem hittem benne, hogy teherbe eshetek, ezért a magzatvédő vitamint is elfelejtettem szedni. De egyszercsak gyanús lett, hogy az vagyok. Viszont a teszt azt mutatta, hogy nem. Épp nálunk voltak anyósomék, amikor már a menzeszem is kimaradt és elhatároztam, ha elmennek, utána tesztelek. Ekkor befutott a telefon anyóséknak, Andi - a férjem húga - telefonált, hogy terhes, pozitív lett a tesztje. Férjemmel egymásra néztünk...Elutaztak anyósék, én megcsináltam a tesztet, aztán felhívtam a férjemet, aki levitte őket, hogy gyerekünk lesz.:))) Mi nem kürtöltük szét a hírt 3 hónapig. Akkor már az egész család arról szólt, hogy Mari és Andi babát várnak. Aztán a 3. hónap végén leutaztunk vidékre, elővettük az ultrahang képet, férjem húga zokogva a nyakamba borult, aztán mondta, hogy Mari megálmodta. Azt álmodta, hogy mi is babát várunk a férjemmel, csak mi titkoljuk.:))) Így történt szóról szóra. Ma már 6,5 éves a 3 unokatesó.:)
2020. dec. 18. 20:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Értem mire gondolsz.

Inkább gyerekkoromban fordult elő, hogy úgy éreztem az adott dolog már megtörtént úgyan úgy.

Fiatalként előre megéreztem dolgokat.Már nem

2020. dec. 18. 20:11
 10/16 anonim ***** válasza:
#8 ez nagyon jó babás történet.
2020. dec. 18. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!