Mással is előfordul, hogy megálmodik előre jelentéktelennek tűnő dolgokat?
Déja vu érzéshez hasonló, de nem a "mintha már megtörtént volna" érzés.
Biztos vagyok benne, hogy álmodtam, néha arra is emlékszem kb mikor.
Általában teljesen jelentéktelen életképek, de egyszer egy hozzátartozóm halálát álmodtam meg, azóta vagyok biztos benne, hogy nem az elmém szórakozik velem.
Azt álmodtam, hogy gyászol a család, nagyon össze vagyunk törve és egy bizonyos rokonunkat siratjuk. Aznap délután valóban meghalt autóbalesetben.
Aki jártas a témában elmagyarázná hogy létezhet ilyesmi?
Esetleg cserélhetnénk tapasztalatot?
Szkeptikus válaszok is jöhetnek, illetve racionális válaszok, csak a gúnyolódást hanyagoljuk, ha lehet. Köszi.
Én nem álmodok előre, hanem elég az ha valakire gondolok és szinte azonnal vagy pár perc múlva rámír. Vagy eszembe jut valami és rögtön szembejön pl facebook-on vagy elkezd róla beszélni egy munkatársam vagy családtagom, meghallom a rádióban, az éppen nézett sorozat epizódban megemlítik.
Olyan sokszor előfordul akár egy napon belül többször is, hogy egyszerűen nem tudom a véletlen rovására írni.
Én álmodtam meg nagyon jelentős dolgokat is és olyat is, ami szerencsére nem volt akkora tragédia. Pl. egyszer azt álmodtam, hogy védelmezőn átölelem a kislányom. És másnap felhívtak az oviból, hogy fellökték és hanyatt esett, figyelni kell, nem lesz-e agyrázkódásra utaló jel. Amikor érte mentem, csak mellékesen mesélte, sok más élmény között, hogy elesett, nem is figyeltem volna fel rá, ha az óvónő nem hívott volna fel. Hazafelé se volt semmi jele, így nem mentünk el vele orvoshoz. Viszont este 10-kor elkezdett fájni a feje, akkor nagyon megijedtem, de más tünet nem volt, így nem vittük el, nem akartam mindenáron röntgennek kitenni. Szerencsére nem is volt semmi baj az egészből, így utólag azt mondom, egy viszonylag nem nagy dolgot álmodtam meg.
Volt 2 olyan álmom, amikor olyan tragédiát álmodtam meg, ami másokkal megtörtént, akár a világ túlsó felén idegenekkel.
Ezeket megpróbálom megkeresni és idemásolni, mert már leírtam.
Igen, volt.
Álmomban jött a húgom és mondta, hogy kisbabát vár.
És pár nap múlva, nem csak álmomban jött 🙂
Csak ez az egy ilyen álmom volt ami utána a valóságban is ugyanúgy megtörtént.
Hát ha nagyon filozofikussan nézzük akkor maga az idő nem is létezzik, ha nem más mint egy emberi mértékegység ami segít nekünk eligazodni, eleve a földi időszámítás az univerzum nagyságához (kor, méret, összetetség) szinte semmi.
Valahol láttam egy nagyon érdekes okfejtést ahhol az illető pont a deja vu élményekkel próbált érvelni arra hogy mi egy mátrixban éllünk, és végül ha más nem logika van abban amit mond, hisz programok többsége nem just in moment szimulálja a kapott adatokat, amit láttunk hanem előre elvégzi azokat, amit mi a képernyőn látunk azt már lehet másodpercekkel az előtt megkapta a gép és mire látjuk addigra az már megint előttünk fog járni, szóval azt mondta vagyis írta inkább az illető hogy a deja vuk szerinte nem mások mint kis apró hibbák, mimt amikor töredezetté válik egy lemez, vagy amikor át írunk valamilyen fájlt vagy annak a tárhelyét, és pillanat tört részéig egyszerre egy kis adat töredék helyén kettő osztozik, mint némelyik grafikai bugjátékokban és programokban, amikorvalami előbb betölt mint ahogy kellene, de az is a pillanat tört része és néha észre se vesszük és ha azt nézzük hogyh és hangsúlyouom ha igaza lenne az illetőnek mekkore felfoghatatlan mennyiségű adatról, komplexitásról beszélünk, szinte kivitelzhetetlen, hiba nélküli szimuláció mármint szerény véleményem szerint...
Értem mire gondolsz.
Inkább gyerekkoromban fordult elő, hogy úgy éreztem az adott dolog már megtörtént úgyan úgy.
Fiatalként előre megéreztem dolgokat.Már nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!