Még mindig félek a sötétben, mit tegyek?
Hú...
Először is gondolkodj el azon, hogy miért félsz? Mitől? Úgy véled, hogy van valaki a szobában, netalán egy szellem, vagy akármi, ami ártani akarna neked. Gyerekkori rossz emlék? Ha megtudod a félelem okát, akkor könnyen legyőzheted azt.
Amikor félsz, egyszerűen nyisd ki a szemed és nézz körül. Tudom, hogy ehhez is bátorság kell, de még több akarat. Akármennyire is félsz, tedd meg! Akkor látni fogod, hogy semmi nincs ott. Dugd ki a lábad a takaró alól. Lógasd le a kezed úgy, hogy leérjen a földig (hátha az ágy alatt van az a bizonyos rém), ülj fel a sötét szobában, és mondd ki hangosan: nincs itt senki.
Egy idő múlva tudatosul benned, hogy tényleg nincs mitől tartanod a sötétben.
Néha engem is meglegyint valami félelem - például ha thrillert nézek lefekvés előtt -, én ilyenkor az őrangyalom segítségét kérem. Nem tudom, hogy te hiszel-e benne, illetve hogy hiszel-e akármilyen istenben vagy ilyesmiben, de ha igen, kérd meg, hogy vigyázzon rád. És tudd: úgyis megóv téged :) Tehát nincs miért félned, amíg hiszed, hogy vigyáznak rád :)
kérd meg az ismerősöd,hogy tisztítsa meg a lakásod:)
és ezt tök komolyan mondom,nem vicc.sokkal jobban fogod magad érezni tőle.
Nagyon szépen köszönöm! Már korábban is megkértem hogy jöjjön el és nézzen körül a lakásban, mert régebben már csinált ilyet a szüleim házában. Amióta a barátomhoz költöztem csak rosszabb... neki meghalt az édesanyja és a nevelőapja, az apja nem él vele. Csak ketten vagyunk, de néha az az érzésem hogy mégsem... :S
Még egyszer köszönöm!
Igen hiszek az őrangyalokban :)
Én sem éreztem eddig magam jól. Próbáld ki azt, hogy kinti villanyt (ha van) felkapcsolod, és elvonulsz magadban oda, ahova már alig világít, és leülsz. egy idő után megszokod. ha nagyon kikészít, akkor vonulj be vissza.
Párszor megcsinálod, megszokod.
Úgy látszik én nem vagyok ilyenekre hajlamos... Én egy évig éltem egyedül egy albiban, elég érdekes környéken ráadásul... Nekem ilyen probkémám sosem volt... Nekem sokat segített, hogy 4 évig harcművészetet tanultam, és nem csak a veresedéseknél segített, hanem adott egy egészséges önbizalmat, rendberakta a lelki egyensúlyomat is... Persze én nem is hiszek az ilyen szellemesdikben...
Azt tudom neked is tanácsolni, hogy kezdj el valamit sportolni, és akkor szerintem jevülni fog ez a helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!