Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Melyik tud többet a boszorkány...

Melyik tud többet a boszorkány vagy a mágus? Melyik magasabb rangú?

Figyelt kérdés

Igazából nekem nincsen sok ismeretem ezekről. Nagyon sokban hasonlónak tartom őket, de mégsem ugyanaz hisz más a nevük.

A boszorkány csak nő lehet, aki legtöbbszőr magányos. Igazából ők autódidakta mágusok számomra az jött le.

A mágusok inkább egy olyan közös szakma, mint a tudós. Sokan művelik és van kommunikáció egymás közt. A Harry Potterben is oktatták a mágusokat a többi mágus, de ezt olvasni a legendákban is. Olyan mintha a Mágus lenne az akadémikus tudós, míga a boszorkány pedig az outsider. Pl Marx György lenne a mágus, Egely György pedig a boszorkány az analógia kapcsán. Furcsa, hogy a boszorkányok mindíg nők. Ők nem képesek egymással kooperálni ?

2018. jan. 18. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mágus pl.: Albertus Magnus, F Bacon, stb...kutatják a mágikus tudományokat, mint pl.:alkímia, szimbólika, stb...Ezek sokszor polihisztorok lásd akár szabadkőművesség tagjai is magasan képzett tudósók sokszor. Nem igen válalják fel nyíltan a hobbijukat, mert félnek, hogy nevetségessé teszik magukat.A boszorkány sok esetben alúl iskolázott szegénysorban élő személy aki használja ezeket a dolgokat p.:rontás,átok,kötés,stb... A kettő lehet persze egyszerre is de ez a ritkább.
2018. febr. 21. 17:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó egész jó válasz.

Tehát:

a boszorkány sokkal kevéssé képzett és képes, mint egy valódi mágus.

Boszorkány lehet férfi is, például a széfer jecírások.

A Mágus a létezésben elérhető legmagasabb fokozat. Nagyon sokat kell tenni érte és elsősorban persze születni kell erre ... mint mindenre.

A létezés úgy, ahogy van, mágia... és úgy, ahogy van mágikus természetű. A csoda mindig mágia, tehát minden csoda mögött tudás van. (azt hiszem, egyedül vagyok ebben az országban)

2019. febr. 16. 21:44
 13/14 anonim ***** válasza:
A Marxokat hagyjuk, ha lehet! :(
2019. febr. 16. 21:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Nézz az fb-re és keresd Luczi Feri-t! A név is szójáték! Szerintem ma Ö a legnagyobb! A videói királyak! Boszorkány mester!
2019. jún. 13. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!