Mi a különbség mágus és boszorkány között?
A mágus = varázsló.
A többi itt:
Egy oldalon olvastam, hogy a varázsló és a boszorkány nem ugyanaz. Mi a különbség köztük?
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..
Pont hogy nem, mert azt még én is tudom, hogy itt nem a nemek harcról van szó. És az igaz, hogy minden mágus varázsló, de nem minden varázsló mágus.
Engem viszont ennek a részletei érdekelnek, hogy miért és mitől?
A férfi boszorkányt magyarul boszorkánymesternek szokás nevezni. A középkorban sok férfit is kivégeztek boszorkányság miatt, tehát a nemi hovatartozás nem elsődleges.
A boszorkányságot, általában az ördöggel hozzák kapcsolatba, még a mágia egyes verzióit (pl vudu) katulikus egyház elfogadja.
"A boszorkányságot, általában az ördöggel hozzák kapcsolatba, még a mágia egyes verzióit (pl vudu) katulikus egyház elfogadja."
A katolicizmus ragasztotta rá a boszorkányságra az ördögimádatot. Nem mindig ok nélkül, de általában azért igen. A woodoo inkább sámánikus szertartás, és bár alacsony szintű mágia, de egy "mágus" eszköztárában nem szerepel.
A mágusra és a boszorkányra a kereszténység és a népi butulás ragasztott rá hiedelmeket. Igazából csak jó rémisztgetni vele a gyerekeket, hogy ne menjenek ilyen ember közelébe.
Mágus - Olyan ember, aki az elemek működésével foglalkozik három létsíkon. Szellemi - lelki - fizikai. Szellemi értelemben az asztrológia, csillagismeret és horoszkópkészítéshez értett, lelki szinten a gyógyítás volt a célja, fizikai szinten nem sokban különbözött egy mai fizikusnál vagy kémikusnál, az anyagok viselkedését tanulmányozta.
Boszorkány igazság szerint a népmeséinkben élnek. A szűz csillagképet idézi meg. A tündér ellentéte. Míg a tündér fiatal és MÉG SZŰZ, addig a boszorkány általában öreg és MÁR SZŰZ. Ez a tulajdonság köti őket össze. Ezért van az, hogy sok főleg nyugati mesékben az öreg boszorkány a fiatal szűz lány fiatalságát akarja elrabolni.
Így aztán olyan, hogy boszorkány lényegében nem létezik ez egy "mesei" elem, de nevezhető emberi tulajdonságnak. Ma ezt férfiaknál úgy hívják, hogy kapuzárási pánik. A nőknél pedig a 40-hez közeledve jön elő, amikor elkezd leketyegni a "biológiai" óra, és érzik, lassan már szüzek lesznek és e miatt a régi "szépséget", "fiatalságot" akarják életükbe visszahozni.
A helyett, hogy régi babonákban és mendemondákban hisztek és tovább szövögetitek ezeket a népi bolondságokat inkább gondolkodni kellene.
Anonymus
Hogy - hogy semmi értelme? Minek nincs semmi értelme? Ezt miből szűrted le?
:D
Anonymus
Sziasztok.Lehet hogy nem hiszitek el de én varázslo vagyok.Tegyetek fel nekem bármilyen varázslásal kapcsolatos kérdés és tölem meg kapjátok a választ ebben biztos vagyok.
pusz:Seda amúgy ugy kell mondani a nevem hogy:Szeda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!