Mi a különbség mágus és boszorkány között?
Nah, Seda, akkor mondjad meg nekem.
1, Hány ősi elem van?
2, Ezeket hogy hívják?
3, Mond meg a varázslásra aktuálisan melyik Földi nyelv a legalkalmasabb?
Ha ezt a hármat megválaszolod hibátlanul, akkor leesik az állam, és tanúsítani fogom, hogy boszorkány vagy.
Teszem hozzá, hogy ezek alapvető kérdések azok számára, akik ilyen dolgokkal foglalkoznak, a válaszokat nyilván én is tudom, de nem vagyok boszorkány, sőt igen messze állok a szó "modern" értelmében a boszorkányságtól.
Anonymus
Seda levele:
"Oké választ adok mindenre.
1:4 ősi elem van.
2:tűz,víz,levegő és az utolsó a föld.
3:Amilyen nemzetiségű vagy annak megfelelően.De mély hangon.
Írok neked ide egy ősi varázslatot amit csak varázslók tudnak használni: Ha igzságot hallani akarok,
Legyenek nyitottak a szívek és a titkok lezáratlanok!
Mostantól míg most lesz újra,
S kiszárad az emlék kútja!
S kik mostan e házban vannak,
Hallják mint mások igazat vallnak!"
Bocs, hogy bemásoltam ide, de mást is érdekelt, és itt tettem fel a kérdést, nem priviben.
---
1, A budhisták is nagyobb varázslók ezek szerint, mert ők meg 5-öt ismernek, bár az ötödikről csak körbeírva tudnak értekezni.
2, A tűz és a víz még általában eléggé általános, és elfogadom, a levegő már egy szörnyen pontatlan meghatározás, ugyanis nem csak a levegő lehet légnemű, a helyes megfejtése a 'gőz' vagy 'gáz'. A föld is egy eléggé leszűkített meghatározás, ugyanis ez egy burkoló, befedő, óvó energia, így nem a legjobb kifejezés rá a föld. Ezért is hívják keleten (pl. budhizmusban) vasnak vagy fémnek, magyarul ez a 'máz'.
3, Azért azt megnézném, hogy olyan nyelvek, mint az angol, német vagy francia, hogyan írnák le a világot. Biztos, hogy csak kerülgetnék a forró kását, de nem találnának bele a közepébe. Kevés olyan nyelv van a világon, amelyikkel érdemes leírni a világot, mert EGY-értelmű. Márpedig, ha nem érted a világot, ami körülötted van, mit akarsz vele kezdeni?
Ilyen "ősi" varázslatokat én is ismerek:
"Tűzből jöttem régen, tűzből, hogy égjen a vérem,
Tűzzé válni készen, testem - lelkem egészen.
Égből jöttem régen, égből, hogy égjen a vérem,
Éggé válni készen, testem - lelkem egészen."
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!