Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi a különbség mágus és...

Mi a különbség mágus és boszorkány között?

Figyelt kérdés
2014. nov. 5. 13:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nah, Seda, akkor mondjad meg nekem.

1, Hány ősi elem van?

2, Ezeket hogy hívják?

3, Mond meg a varázslásra aktuálisan melyik Földi nyelv a legalkalmasabb?

Ha ezt a hármat megválaszolod hibátlanul, akkor leesik az állam, és tanúsítani fogom, hogy boszorkány vagy.

Teszem hozzá, hogy ezek alapvető kérdések azok számára, akik ilyen dolgokkal foglalkoznak, a válaszokat nyilván én is tudom, de nem vagyok boszorkány, sőt igen messze állok a szó "modern" értelmében a boszorkányságtól.

Anonymus

2014. nov. 16. 22:19
 12/15 anonim ***** válasza:
A varázsló nem a bűvész másik elnevezése? Mert akkor kártyatrükkökről kéne kérdezni. Én is várom a válaszokat az előttem szóló kérdéseire.
2014. nov. 16. 22:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Seda levele:

"Oké választ adok mindenre.

1:4 ősi elem van.

2:tűz,víz,levegő és az utolsó a föld.

3:Amilyen nemzetiségű vagy annak megfelelően.De mély hangon.

Írok neked ide egy ősi varázslatot amit csak varázslók tudnak használni: Ha igzságot hallani akarok,

Legyenek nyitottak a szívek és a titkok lezáratlanok!

Mostantól míg most lesz újra,

S kiszárad az emlék kútja!

S kik mostan e házban vannak,

Hallják mint mások igazat vallnak!"

Bocs, hogy bemásoltam ide, de mást is érdekelt, és itt tettem fel a kérdést, nem priviben.

---

1, A budhisták is nagyobb varázslók ezek szerint, mert ők meg 5-öt ismernek, bár az ötödikről csak körbeírva tudnak értekezni.

2, A tűz és a víz még általában eléggé általános, és elfogadom, a levegő már egy szörnyen pontatlan meghatározás, ugyanis nem csak a levegő lehet légnemű, a helyes megfejtése a 'gőz' vagy 'gáz'. A föld is egy eléggé leszűkített meghatározás, ugyanis ez egy burkoló, befedő, óvó energia, így nem a legjobb kifejezés rá a föld. Ezért is hívják keleten (pl. budhizmusban) vasnak vagy fémnek, magyarul ez a 'máz'.

3, Azért azt megnézném, hogy olyan nyelvek, mint az angol, német vagy francia, hogyan írnák le a világot. Biztos, hogy csak kerülgetnék a forró kását, de nem találnának bele a közepébe. Kevés olyan nyelv van a világon, amelyikkel érdemes leírni a világot, mert EGY-értelmű. Márpedig, ha nem érted a világot, ami körülötted van, mit akarsz vele kezdeni?

Ilyen "ősi" varázslatokat én is ismerek:

"Tűzből jöttem régen, tűzből, hogy égjen a vérem,

Tűzzé válni készen, testem - lelkem egészen.

Égből jöttem régen, égből, hogy égjen a vérem,

Éggé válni készen, testem - lelkem egészen."

Anonymus

2014. nov. 17. 18:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy bemásoltad. Az első két pont korrekciójával egyet kell értenem.
2014. nov. 17. 18:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Helyesbítek, három, egybevettem az őselemes témakört.
2014. nov. 17. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!