Nálatok mi lesz a program halloween estéjén?
Idegen kultúrák hagyományait nem szívesen majmolom, különösen, ha azok babonák, különösen ha olyanok, amikben nem hiszek. Halottak napja lesz másnap, akkor majd kimegyek a temetőbe, nem azért, mert hiszek a halál utáni életükben, hanem az emlékezetük miatt.
A linkelt zene faca.
Nagyon helyes. Én is valahogy így gondolom.
Persze az ilyen ünnepek lehetőséget teremtenek "különleges" programokra, hogy az ember furcsa legyen vagy ismerkedjen. Ráadásul sok terméket el lehet adni.
Sokakban a halál gyászt vált ki, de van akikben vágyat vagy kíváncsiságot idéz elő.
Én akkor sem tartom normálisnak, hogy megdobálni a másik házát vagy hangoskodni az utcán meg hasonlók.
Bevallom, hogy nekem a temető inkább békét és megnyugvást nyújt, meg egy fajta fájdalmat is.
De attól még nem hiszem, hogy temetőt kellene fosztogatni vagy elmebeteg dolgokat elkövetni...
Maga a mágia, szellemek, varázslás is izgalmas témakör. Vannak jó halloween-es filmek, amik nem a horrorra mennek rá. De be kell látni, hogy ez nem a valóság.
Magyar vagy sem, szerintem jópofa. Ezzel az erővel a Karácsonyt se kéne tartani karácsonyfával...
Mi biztos megnézzük a Nightmare Before Christmas-t, az Adsz vagy kapsz-ot vagy a Hókusz Pókuszt.
Semmi. 1-jén kimegyünk a temetőbe gyertyát gyújtani.
Annyi, hogy sütök valami sütőtökös sütit, de nem kifejezetten ebből az alkalomból, csak ekkor megyünk a családhoz és szeretném őket megkínálni.
Nem tartunk Halloween-t, nem a mi világunk. De nem is haragszok rá, attól, hogy nem magyar ünnep, csak nem tartjuk és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!