Melyik tud többet a boszorkány vagy a mágus? Melyik magasabb rangú?
Igazából nekem nincsen sok ismeretem ezekről. Nagyon sokban hasonlónak tartom őket, de mégsem ugyanaz hisz más a nevük.
A boszorkány csak nő lehet, aki legtöbbszőr magányos. Igazából ők autódidakta mágusok számomra az jött le.
A mágusok inkább egy olyan közös szakma, mint a tudós. Sokan művelik és van kommunikáció egymás közt. A Harry Potterben is oktatták a mágusokat a többi mágus, de ezt olvasni a legendákban is. Olyan mintha a Mágus lenne az akadémikus tudós, míga a boszorkány pedig az outsider. Pl Marx György lenne a mágus, Egely György pedig a boszorkány az analógia kapcsán. Furcsa, hogy a boszorkányok mindíg nők. Ők nem képesek egymással kooperálni ?
"A mágusok inkább egy olyan közös szakma" Ebből engem az fogott meg, hogy ez egy szakma. De hol? Mikor én állást kerestem, sehol nem láttam olyat kiírva, hogy mágust keresnek... Fejtsd már ezt ki légyszíves, mert én ilyenről még nem hallottam.
Amúgy, hogy hasznos választ adjak, szerintem a boszorkány erősebb, mint a mágus. Mert a Hupikék törpikékben is a Bibircsóka a második leggonoszabb szereplő, és mint tudjuk, ő boszorkány!
Ja igen, 2018 az év, de mégis mely naptár és kinek az éve? Talán mind vallásosak vagytok, akik ezt felhozzátok!?
Egyébként a boszorkány párja a varázsló.
A mágus viszont bárki lehet.
Míg, a mágus képes új varázslatokat, mágiákat alkotni, addig a boszorkány és a varázsló nem igen.
A Harry Potter nagyon de nagyon rossz példa, az csak egy kitalált történet, minden féle mágia alap nélkül.
A megnevezések el vannak rontva, nem kicsit.
Egyébként, bárki oktathat bárkit, csak ugye az aki boszorkánytól tanul, az boszorkány lesz.
Aki mágustól, az mágus. De az aki mágustól tanul és végül boszorkány lesz, az sincs kizárva.
A mágia nagyon összetett, a tudás amit magához vehet az ember, eléggé sokrétű, így elengedhetetlen a szakosodás.
Persze, valaki valamire születik, s azt csiszolja tovább.
Valaki viszont, új ismereteket szeret hajszolni vagy a hatalmat.
A tudást nehéz összehasonlítani, de mivel a mágus képes új mágiákat, varázslatokat alkotni, míg a boszorkány a saját szakosodásában képes alkotni, ezért a mágus tud többet és a mágus a magasabb rangú is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!