Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A hívők miért csak magyarázkod...

A hívők miért csak magyarázkodnak a szkeptikusoknak és miért nem bizonyítanak?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdés van itt is és a való életben is találkoztam jó pár emberrel, aki azt állította, hogy képes bizonyos dolgokra. Mindenki könnyedén elmesélte, hogy mit és hogy kell csinálni, meg hogy nekik is megy a dolog.

Amikor viszont bárki, aki nem hitte el ezeket a dolgokat, egyből megindult egy elég gyerekes magyarázatáradat. Össze-vissza beszéltek törvényekről, amiket mindig pont úgy formáltak fokozatosan még a beszélgetés közben is, hogy az adott helyzetből kihozza őket. Néha, már teljesen más lett az a törvény, mint amiről előtte beszéltek.

Olyan is volt, hogy amiről előtte mesélték, hogy milyen könnyű és bárki számára elvégezhető, ők is szokták otthon sokszor, hirtelen tilos lett elvégezni így és úgy, ahogy épp lehetett volna a másik előtt.

Az ilyen magyarázkodások mire jók? És ilyen hozzáállással, mégis miért szeretik előadni magukat a hívők?

(Mindezt kérdezem úgy, hogy engem kifejezetten érdekel a téma és nyitott vagyok is, de konkrétan nem a szkeptikusok, hanem mára a hívők ábrándítanak ki.)

2016. márc. 31. 08:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mindenkinek egyéni hite van ezert bizonyithato nehezen másoknak.

Van, akinek csodának számit ha munkát talált miután pl ezt a hitet erositette magában ami másnak hit nelkul is megadatik...

A hitet szubjektivitása miatt nem lehet bizonyitani. Viszont vannak akik kézzel teremtenek tárgyakat talán azoknak hihetnek a szkeptikusok.

Pláne hogy a hit erősségére is nehéz gyurni. "Ha akkora hitetek lenne, mint egy mustármag, hegyeket mozgatnátok el" magyarán aki képes lenne elhinni hogy vizen jár, az vizen járna.

Az ember viszont tapasztalások utján tud leginkább hinni csak, ezert is várnak bizonygatásokat. Addig a hitük is csodaképtelen gyenge marad csak sajna.

2016. márc. 31. 12:25
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

* sőt. Ha valaki megmutatná hogy vizen lehet járni, akkor sem lenne nagyobb hite az embereknek es ezutan se lennének kepesek rá.

Szoval kovetkezmeny: a bizonyitasoknak nincs ertelme.

2016. márc. 31. 12:29
 13/19 anonim ***** válasza:
24%

A tudomany annyit bizinyitott eddig hogy agyunk 90%-a nincs kihasználva.

Többmindenre vagyunk képesek, mint amennyit elhiszünk magunkrol. A hittel egyenes arányban van.

Vonzas torvenye szerint ha ugy erzed sikerul v ha ugy erzed nem, mindenkepp igazad lesz.

Isten sem veletlen mondta hogy mindenkiben ott van. Belul.az a sajat hit. A te eletednek te vagy az istene te alakitasz magad kore mindent.

Tudomanyos bizonyitek film

Mi a csudat tudunk a vilagrol cimmel.

Leginkabb nezopontrol magyaraz. Hogy minden dolog adott, te dontod el hogy hol legyen a képzeleted(hited) a határ.

Sőt nem csupán egy emberkent teremtjuk meg a sajat kis vilagunkat hanem család emberiseg szintjen is.

Nem veletlenek az ismetlodesek sem ahogy pl generaciokon at öröklődnek hajlamok ill ugyanolyan szerencsetlenul jar valaki mint anno a nagyapja politikai szinten is vannak ismetlodesek.

Kicsit mátrixosan kell(ene) gondolkodni.

Es még akkor is nehezen tudunk hinni.

2016. márc. 31. 13:34
 14/19 anonim ***** válasza:

A hit képességét a fizikai testben történő fizakai, anyagi valoság tanulásával párhuzamban veszìtjük el, rájövünk, hogy nincs télapo...

Pedig ha azt nézzük, nemzetek ünneplik világszerte...szóval más szemszögből nézve bizony, hogy van télapo, legalábbis mint eszme, világszerte csal mosolyt gyermekek arcára. Es amugy története is van, honnan ered, egy szép gesztusbol.

2016. márc. 31. 13:51
 15/19 anonim ***** válasza:

a többség egyszerűen nem kíváncsi itt a szkeptikusokra.

A többség azt szeretné ha eltűnnének innen.

Kutyát nem érdekli hogy mit hisznek el vagy mit nem

2016. márc. 31. 14:48
 16/19 death42 ***** válasza:
63%

#10 Ez csak a te véleményed. Bizonyára számodra azt jelenti, hogy "mindenki valahol szkeptikus", hogy mindig mindenkor objektíven áll hozzá mindenhez. Nincs olyan ember, aki feltétlenül nélkül mindent elhisz, de ha van is hasonló ember csak önmagának hazudik/menekül a valóság elől. Mindenkinek van egyfajta logikája, amit nem is neked és nem is nekem, hanem saját magának magyarázza be.

U.I: #13 Az ember az agya összességét kihasználja. Az agyad minden egyes része felelős valamiért. A tudomány ezt bizonyította be.

2016. márc. 31. 16:44
 17/19 anonim válasza:
Hát, death42, nem tudom néztél-e már fel facebookra, ha máshol nem is jársz a világban, de ott csak olyanok ömlenek elsőként és alapértelmezetten az ember arcába, akik bizony önként és dalolva gyalogolnak bele az ostoba ezó világába, mi több, terjesztik is azt. Valahogy vagy te, vagy én egy párhuzamos valóságban élünk, mert én nagyon nem azt látom, amit te. Úgyhogy bárcsak állna ez, hogy csak saját magát ámítja, de nincs ez így. De komolyan, amit írtam most is, hogy tudtad te is pont az ellenkezőjeként értelmezni? Nem, pont úgy értettem, ahogy írtam.
2016. márc. 31. 18:22
 18/19 anonim ***** válasza:

Más nevében nem tudok nyilatkozni.

Tapasztaltam olyat , amit a tudomány által " számon kért "bizonyítási eljárással nem tudnék bizonyítani.

Ebből az is adódik, hogy butaság lenne részemről egy szkeptikusnak magyarázkodni.

Tapasztalásomról, legfeljebb néhány olyan embernek beszámolok,akikről úgy gondolom,hogy ilyen terület kicsit nyitottabbak .Meggyőzni a tapasztalásom "igazáról" őket sem akarom .

Nem azért mert olyan nagyon okosnak tartanám magamat , a többieket meg kevésbé okosnak.

Ezeknek a tapasztalásoknak semmi köze a hétköznapi értelemben vett okosságnak , tudásnak.

Adott esetben lehetséges, hogy egy átlagos értelmi képességű ember hamarább megértené a tapasztalásom lényegét mint mondjuk egy Nobel díjas tudós.

Hogy jobban érthetővé tegyem a mondani valómat, .... képzeld el, hogy az emberiség az évezredek során az egyik fajta érzékelését mondjuk a hallást annyira háttérbe szorította, hogy egy idő után az emberek többsége nem használta a hallás érzékszervét. Mondjuk azt ,hogy idővel "elsorvadt" a halláshoz kapcsolódó szerveink.

Tehát a többi ismert érzékszervünk működik,kivéve a hallást.

Most akkor képzeld el, hogy kezembe kerül egy könyv, amiben olyat írnak hogy több ezer évvel ezelőtt , létezett egy mára már többnyire feledésbe merült érzékelésünk, a "hallás". Illetve azt is írják a könyvben, hogy azért léteznek ma is a Földön olyan emberek akik hallanak hangokat. Azt is írják, a könyvben , hogy bizonyos "technikával", rendszeres meditációval bárkinek lehetséges vissza hozni a hallás képességét.

Ezt a könyvet olvashatja, szkeptikus, magát hívőnek tartó, illetve bárki.

A "született szkeptikus" egyből elutasítja, azt mondja : ,...."ez hülyeség ,olyan hogy hallás, meg hangok nincs,..nem létezik. Ha létezne érzékelném , "hallanám".

A gondolkodóbb (tudós beállítottságú)szkeptikus már nem elégszik meg az előbbivel.

Ő azt mondja:.... "lehetséges hogy létezik hallás, meg hang, még akár azt is elhiszem, hogy vannak olyan emberek akik "hallanak hangokat", de bizonyítsák be.

Na most vannak azok a magukat hívőnek nevező emberek, akik bár nem hallanak, sosem hallottak még hangokat.Viszont olvastak jobb esetben sok ilyen témájú könyvet, ami a hallásról, hangokról szól.

Valamiért annyira vonzza őket ez a téma, hogy vakon hisznek a hallásban , hangokban. Ők egy kicsit szerintem olyanok,mint azok a partnert keresők, akik vakon hisznek a nagy Ő ben , az "igaziban", de még soha nem találkoztak velük. Ezek közül is van azért legalább olyan is aki legalább keres kutat,hátha rátalál, de sokan vannak akik ,"hisznek " de semmit nem tesznek a megtapasztalásért, csak otthon álmodoznak.

Na szerintem ők azok , akik folyamatosan magyarázkodnak ,bizonyítgatják a maguk módján, másokra akarják erőltetni hogy ,...."igenis léteznek hangok,és lehet is hallani ".

No és létezik olyan ember is , aki elolvasta a könyvet,...lehetségesnek tartotta az ott leírtakat , nem tartotta magát hívőnek, hanem azt mondta magában : ....."na lássuk ,hogy igazat írtak e?" pl. Választott valamilyen meditációs technikát,....és rendszeresen gyakorolta évekig , vagy akár évtizedekig.

A hosszan tartó gyakorlások során,talán már éppen kezdett el menni a kedve az egésztől,és egyszer csak váratlanul megtapasztalja, hogy létezik hang,és létezik hallás mert hallja a hangokat.

Na ez az ember nem fogja a "szkeptikust "győzködni , hogy ,...."hülye gyerek , hidd el már hogy létezik a hallás és a hang, hiszen már annyian leírták hogy létezik"

A "szkeptikus" persze joggal gondolja vagy mondja is, hogy "hülye gyerek ,bizonyítsd be aztán majd elhiszem, addig meg kussolj".:D

Szóval az az emberünk aki saját fülével meghallotta a hangokat,nem fogja győzködni a "szkeptikust" sőt senkit.Viszont nem is próbálja mindenáron bebizonyítani azt , hogy "igenis létezik hang".

Ugyanis tisztában van azzal, hogy(egyenlőre) csak egyetlenegy módon tudná bizonyítani hogy igenis létezik még egy érzékelésünk a hallás,...ha a másik ember is ugyan úgy mint ő személyesen megtapasztalná , meghallaná a hangokat.

Gondolj bele!

Egy születésétől"süket" embernek hogyan lehetne tudományosan bebizonyítani, hogy léteznek hangok.

Talán elhiszi,mert olyan sokan utalnak rá, és a többi ember viselkedéséből úgy tűnhet ,hogy talán valóban létezik a "hang", de még így is csak egy vak hit lesz számára , nem pedig saját tapasztaláson alapuló hit, meggyőződés, bizonyíték.

Az utóbbi emberünk aki saját tapasztalása alapján meggyőződött, a hang ,és a hallás létezéséről , legfeljebb annyit mond egy "szkeptikusnak", ....... van jó néhány "technika" , "módszer" , .....válassz egyet és vágjál bele ,kísérletezz szorgalmasan ,és ha elég kitartó vagy előbb utóbb megfogod tudni,hogy mi is az a "hang". "Egyedül ez lehet számodra a "kézzel fogható" bizonyíték.

"évekig beszélhetnék a hangokról, millió formában körülírhatnám, de akkor sem tudnád ,hogy valójában miről is beszélek" "Viszont ha újból visszajön a hallásod , azonnal megérted , hogy miről beszéltem"

2016. márc. 31. 22:24
 19/19 anonim ***** válasza:
mert nekik se bizonyította senki, "ez így van, hidd el!"
2018. aug. 30. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!