Huo Xianren ez igazán ezoterikusan misztikus válasz volt, főleg a vége volt rejtélyesen csattanós.
Kérdező milyen sátánizmus a jobb? Ebből is van egy maréknyi mint a kereszténységből.
A teista sátánizmus érdekel akik ellen-keresztények?
Vagy a modern teista sátánizmus akik egy keresztényég előtti figurát imádnak?
LaVey féle sátánizmus, ahol sátán egy ideál, követendő értékrend?
Vagy valami egyéb okkultista sátánizmusról van szó?
2015. szept. 8. 21:43
12/37 ktk312 válasza:
Huo, akkor szerinted érdemes lenne egy új fajta "sátánizmust" bevezetni? :D Olyanra gondolok, amiről én beszéltem.
Egyébként értelmetlen lenne, mert a sátánizmus a szabad döntésről szól. Nem várja el, hogy vakon kövesd, ösztönöz a ketelkedesre. Ez megmutatja azt is, hogy kérdőjelezd meg magad. Tökéletes vagyok? Felsőbb rendű mint más? Sátán létezik?
2015. szept. 9. 06:40
13/37 anonim válasza:
Kedves kicsi lány ! Mi a francnak kell neked egy olyan idol, amit imádhatsz vagy követhetsz , vagy mit tudom én, ideológia amihez tarthatod magad. Sok helyre tartozol így is a családodhoz, a barátaidhoz, majd a párodhoz. MIért kéne valamiféle mások által kitalált eszménykép ahhoz, hogy véleményed legyen a világról? Olvass sokat, olvass filozófia könyveket, spirituális könyveket, vallásokról szóló könyveket. Tájékozódj, válj önálló egyéniséggé. Ezt így is lehet, nemcsak sátáni eszményképeket követve :)
2015. szept. 9. 09:56
14/37 anonim válasza:
Az egyéni fejlődés útja, önfejlesztés, mindenféle eszme és hitrendszer követése nélküli önálló gondolkodás, önképzés... az már sátánizmus ? :) Rengeteg spirituális mester tanítása ez, természetesen tiszteletben tartva az alapvető emberi értékeket, és az embertársainkat. Nem sorolnék neveket. De aki rögtön eszembe jutott, az pl. Osho. Érdemes tőle olvasni. Nagyon fontos az individuális fejlődés , felemelkedés, személy szerint azt gondolom, úgy lehet vagy válhat bárki a társadalom értékes tagjává, ha önmagát teszi jobbá, ha mindenki így tenne - na az nagyon nagy lépés lenne az emberiség fejlődése szempontjából.
2015. szept. 9. 10:02
15/37 anonim válasza:
Ez szép és jól, is hangzik, kedves előttem szóló, de a sátánizmus lényege pontosan az az apró eltérés, hogy nem értékeljük embertársainkat, illetve csak utánunk következhetnek. Ez az összes irányzatra érvényes. A spirituális önfejlesztés célja a világ megértése és segíteni másoknak, hogy ők is megértsék, a sátánista viszont, bármi legyen is az, amiért a szellemét műveli, az mindenek előtt önmagát szolgálja. A diabolistákat ismét hagyjuk ki, akik démonokat, vagy magát a sátánt istenítik. Az kicsit más kategória.
2015. szept. 9. 10:27
16/37 anonim válasza:
Huo Xianren
A zsidók is sátánisták? :)
2015. szept. 9. 10:30
17/37 anonim válasza:
A sátánista a másik sátánistát értékeli? Vagy csak azokat értékelik, akik másokat nem értékelnek ? Ettől leszek egy közösség tagja ? S nem minden közösség így működik a világon? Ellenségképeket gyártva, a keresztények is attól keresztények mert tűzzel vassal pusztítják a saját maguk által gyártott ellenségképüket ...
2015. szept. 9. 10:33
18/37 anonim válasza:
A zsidók Yahweh hívei tudtommal. a sátán, vagy Sátán eredetileg Yahweh seregének egyik tagja, Jób könyvében kerül elő először valós szereppel. Ott mint Jób vádlója, és megpróbálója szerepel, és amit tesz, azt Yahweh parancsára teszi. Ettől a zsidók nem lesznek sátánisták, a sátánisták meg nem a sátáni, hanem a luciferi eszméket vallják, mert nem a sátán űzetett ki a mennyei seregek közül, hanem Lucifer.
2015. szept. 9. 11:34
19/37 ktk312 válasza:
Ezek alapján Huo akkor nem vagyok sátániata, de engem nem is az érdekel ki ül a "trónon" csak elerjem a céljaimat. S igazad van szrok az emberekre, de ők sem kíváncsiak rám. Ez a lelki sivatag amiben felnőttem és szinte mindenki más ezt eredményezi. De valtozom, bár olyan irányba amit a régi énem szemen köpne. Kezdek emberi lenni s ettől még most is undorodom legbelül...
2015. szept. 9. 16:03
20/37 anonim válasza:
Én se vagyok oda az emberekért, de inkább azért, mert befelé forduló alkat vagyok. Olyan szinten nem érdekelnek az emberek, hogy a céljaim elérése érdekében sem érintkezek velük. Akivel igen, azzal nem a céljaim miatt. Ez is elég önző állapot, ha azt nézzük, de ez sem sátánizmus, mert más a belső motiváció. Az hogy nem vagy sátánista nem hiszem hogy hátrány lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!