Miért hiszik az emberek hogy vannak szellemek, sátán, isten?
Az oké, hogy földönkívüliek létezhetnek más bolygókon, mert elég nagy az univerzum.
De isten? Egy olyan valaki akit soha sem látott senki, aki fentről irányít?
1980-ban még a bábolnai cégnél dolgoztam. Otthon egy éjjel álmomban 4 nőt láttam szorosan egymás mögött – angyalok voltak - arcuk normál nagyságú. Szépségük nem figyelemfelkeltő. Testük alig vastagabb,mint egy pamutszál. Olyan nagy,túláradó szeretet áradt tőlük felém,amilyen itt a földön talán nincs is. Hozzájuk akartam menni. Mondták: „Nem jöhetsz ide.” – A beszéd nem szóval történt. - Ettől,mintha kirántották volna talpam alól a szőnyeget. Látták,hogy ez érthetetlen is nekem,meg nagyon szerencsétlenül is érzem magam ettől. Ezért,és talán másér is,helyesbítettek: „Még nem jöhetsz ide.” AEtől kicsit megnyugodtam álmomban is,ébren is. Gondoltam: „Ha még nem,egyszer majd csak-csak.”
Felébredtem. Emlékeztem álmomra: Ugyancsak furcsa álom,gondoltam. Jósálom lehet? Vajon mit jelenthet? No de készülődjünk,mindjárt itt a busz. A hideget tekintve,február lehetett.
Tavasszal, - május vége? – csoportvezetőnk mondta: „ Fiúk! El kell menni olyan helyre dolgozni ahonnét nem lehet minden este hazamenni.” Senkinek se tetszett,de hát… „A munka Kerteskőn lesz,a szállás,Szépalmán.”
Zil teherautón mentünk-jöttünk oda-vissza, kb.12-en. Egyik munkatársunk vezetett. Második héten pénteken végeztünk. Ekkor az ottani könyvelő vezette a Zilt,mert azt vissza is kellett vinni. Jogosítványa egy-másfél hónapos. Ekkor már egy alu. bódé is volt fenn.- Szabályzat.- Akik nem fértek a bódéba,a plató deszkájának vetették a hátukat. Nekem már csak középen jutott hely. Ott ültem,a két oldalt összekötő láncba kapaszkodva.
Egyszer autónk ferdült és erősen fékeződött. Nagy erővel fogtam a láncot,hiába,mert ütköztünk valaminek,amitől a mögöttem levők közé vágódtam. Csodálkoztam,mért nem borult oldalra autónk,hiszen annyira ferde. Jobb oldali kerekei árokban voltak. Gyorsan a bódéba néztem.
- Nincs baj?
- Nincs. – Nálunk se volt baj… Leugrottam. Az autó előtt akartam elmenni,ekkor láttam,fának ütköztünk. Előtte akartam elmenni,de lejtett a fold és a fátől kb. 80 cm.-re egy szakadék van.
Csak évekkel később gondoltam: ezért mondták az angyalok:”Még nem jöhetsz ide.”
Az autó mögött mentem annk elejéhez,ahol a vezető épp akkor jött le a hágcsón.
- Vegyék ki a főnökük lábát,mert befogta a felgyűrődött lemez.
- Hát maga hova megy?
- Bemegyek telefonálni – Szépalmára – hogy küldjenek traktort az autót kihúzni.
- Nagyot bámultam,ahelyett,hogy segítene…
- Egy órába tartott míg az emberek ki tudták szabadítani a főnök lábát,akit közben még tartani is kellett. – Lehetett kb. 80 kiló.- Az emberek mikor látták a körülményt,néhányan megjegyezték: „Most születtünk másodszor.” Amit én ekkor hallottam először.
- Lent az aljban pedagógusok kerestek nyári táborhelyet iskolásoknak. Egyikük feljött,s mondta a főnöknek: „Jőjjön beviszem Zircre a Kórházba Trabanttal.” Úgy lett. – 12km. –Röntgen. Csontrepedés. Orvos mondta: „Jobban járt volna ha eltörik,az nem fáj annyira.”A főnök sérelmezte ezt. „Hogy mondhat egy orvos ilyet.”
Végül: Mindenki gondoljon amit akar. Tudom én is,hogy egy hazug világban élünk. Ám aki igényli ,privátban megadom néhány akkori munkatársam nevét és akkori települése címét. Ennél többe nem tehetek
Hát ezért hiszik az emberek,amit kérdeztél. Hogy még közelebb vigyelek a lényeglátáshoz,kérdem. Tudod-e,hogy most amikor olvasol,olvasol? Szükséged van bárkire,hogy megmagyarázza mi történik veled? - Új dologról értesülsz.-És ezt akár magadnak megfogalmazatlanul is tudod.
semmi baja nem lesz abból az embernek,hogy hisz noha Isten nincsen,ám ha nem hisz,noha van, akkor Jézus intelme: "Aki megtagad engem az emberek előtt,én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt."
Persze fiatalon még nagyon okosnak képzeli magát az ember.Idő kell ahoz,hogy arra a lényeg látásra jusson,amire Newton:"Csak egyet tudok,azt,hogy semmit se tudok.
Sátán elképedése attól irtózatos nagy,hogy mindig közvetlenül a célba érés előtt döbben rá: már megint tévedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!