Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan győződhetnék meg...

Hogyan győződhetnék meg arról, hogy a mágia, az okkultizmus valóban létezik?

Figyelt kérdés

Előljáróban el kell mondanom, hogy kiváló intellektusú, mások számára is igen értelmesként számon tartott magasan képzett ember vagyok, aki soha sem hitt az ezotériában

Az utóbbi időben sok valódi eseményeken alapuló filmekben láttam hihetetlen, mágikus tőrténeteket, melynek "állítólag" valóságalapja van, olyan filmek ezek, mint az igaz vagy hamis vagy a hihetetlen tőrténetek a Life & Networkon.

Gondoltam adok egy esélyt és egy ilyen fórumon, ahol nagy mágusok, akkultisták, sátánisták, jósok és más ezotérikus emberek vannak, eszmétcseréljünk erről.

Mit tudtok ajánlani, hogyan bizonyosodhatnék meg erről ? Tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy sokat kell olvasni és egyéni utakat bejárni és majd 15-20 év múlva lesz annyi tapasztalatom hogy bla bla bla...

Én mostra gondoltam. A mostban élek. Most kell tudni ezt, mert az évtizedeket nem tudom kivárni. Valami asztrálprojekciós kísérlet egy magas szintű beavatott ezotérikustól vagy hasonló?

2014. márc. 30. 20:07
1 2 3 4
 11/35 Shai-Hulud ***** válasza:
29%

@Laylah

Ismersz HITELES jóst??? És rögtön kettőt is? Azt a mindenit! :-D

És hogyhogy még nem csaptak le rájuk?

Ha ez igaz lenne, ők már nem civileknek jósolgatnának, hanem a CIA kísérletezne rajtuk... :-DDD

A többi pedig nem a magánvéleményem, hanem tény. Tény, hogy a világ kutatói egy ilyen lehetőséget nem hagynának kihasználatlanul. Ha ezekben a dolgokban BÁRMI reprodukálható lenne, vagy legalább korrelálható lenne egyéb történésekkel, azt már régen kutatná valaki.

Ehhez semmi más nem kellene, mert a tudósok is éppolyan becsvágyóak, mint bármelyik egyéb ember.

Ha LENNÉNEK ilyen jelenségek, akkor LENNÉNEK olyan tudósok is, akik tanulmányozzák ezeket.

Pedro

2014. márc. 31. 12:17
 12/35 anonim ***** válasza:
Ha személyes meggyőződés kell, akkor ez csak abban a pillanatban fog nálad jelentkezni, ha lesz elég hited, mert más beszámolóját valóságnak nem fogadod el, akkor nincs is miről beszélni.Ezek a dolgok, képességek, erők, az ember belső erejéből fakadnak, aminek az elsajátítására csak te jöhetsz rá, hiszen a te tested, más nem rendelkezik felette.Sok hitetlen embernek vagy szkeptikusnak hiába mondod hogy ismersz ilyen embert, azt miket csinált, vagy tett, vagy esetleg saját ismeretségi körödben van ilyen ismerősöd, neki se hinnél, ha elkezdené mondani, hogy van ilyen meg olyan képessége, mert a hited még nem ért meg erre.Amint felkészülsz ezekre a dolgokra lelkileg, kinyílik a kapu előtted.
2014. márc. 31. 12:21
 13/35 anonim ***** válasza:

>Előljáróban el kell mondanom, hogy kiváló intellektusú, mások számára is igen értelmesként számon tartott magasan képzett ember vagyok, aki soha sem hitt az ezotériában.

Itt már erősen gyanakodtam, hogy már megint "te" vagy az.

>tőrténeteket

Itt pedig már biztos voltam benne. Úgyhogy nem is szólok bele, további kellemes trollkodást!

2014. márc. 31. 12:56
 14/35 Shai-Hulud ***** válasza:
Hát persze.... Egy valódi kvantumfizikus! :-D
2014. márc. 31. 13:07
 15/35 Laylah ***** válasza:
0%

Pedro: Az a magánvéleményed, hogy sz@rba se nézed őket. Attól még nem, hogy kettő, de rengeteg hiteles jós van, akik pusztán ebből meg tudnak élni, és nem számítanak fel egy fél vagyont egy fél órás elemzésért. Egyik ismerősöm pl. anno egy kártyavetést kétezerért csinált. Valószínűleg azért tudott belőle mégis megélni, mert voltak visszajáró vendégei, ami pedig csak úgy lehetséges, ha először meggyőzi őket, hogy valóban ért ahhoz, amit csinál, majd pedig rendszeresen olyanokat jósol SZEMÉLYRE SZABOTTAN, ami be is válik.

Példának okáért van egy ismerős csaj, nevezzük Áginak. Áginak két héttel azelőtt halt meg a nagymamája, hogy találkozott volna a jós ismerősömmel, és hozzáteszem, a társaságból senki nem tudta, hogy ez történt, még én sem, és nem is látszott rajta, hogy valami történt volna; friss és vidám volt, mint mindig. Erre a találkozásuk utáni 2 percben a jós ismerősöm rákérdezett nála, hogy meghalt valakije, aki közel állt hozzá, igaz? Akkor tudtuk meg, hogy mi történt. Ez csak egy példa a sok közül, ha folytatom az akkoriban megkezdett utamat, akkor most ezzel az ismerősömmel dolgoznék én is a saját jósdájában.

2014. márc. 31. 14:08
 16/35 Shai-Hulud ***** válasza:

@Laylah

Szíved joga, hogy abban higgy, amiben csak akarsz.... Ahogy nekem is.

De arra felhívom a figyelmed, hogy az, hogy sokan hisznek a tévedhetetlen jósokban NEM BIZONYÍTÉK.

Ugye EZZEL egyetértesz? :)

Pedro

2014. márc. 31. 14:22
 17/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én is hasonlóan vagyok ezzel a dologgal.

Ajánlanék neked egy szerepjáték könyvet, ami bár játéknak lett megcsinálva, de elgondolkodtatott:

[link]

Itt van röviden a tartalma:

"Leírom ide röviden a játék alapfelvetését, hogy ne kelljen annyit olvasni azt az oldalt, és így hátha több választ fogok kapni:

Amilyen metafizikát elhiszel (pontosítva a tömeg elhisz) azzá válik a valóság. Megpróbálom példákkal is magyarázni, úgy könnyebb: Ha abba hiszel, hogy a Föld lapos akkor lapos lesz. Ha abba, hogy a négy Maxwell-egyenletet (elektromágneség legfontosabb egyenletei) igazak és tudsz jeleket küldeni az elektromágneses-sugárzással akkor képes vagy rádiót, internet hálózatot létre hozni. A játék nyelvén ezeket hívjuk PARADIGMÁK. Na de szükség van még ezekhez a dolgokhoz fókuszokra is, amivel fel erősíti a hitet. Jelen esetben ha az internet vesszük alapul akkor a számítógépre (FÓKUSZ). Valójában a számítógépek, mobiltelefonok, repülőgép stb. varázstárgyak, ugyan úgy mint például a repülő boszorkányseprű, varázspálca stb.

És nyilván nem lehet mindegyik hitrendszer igaz...

Ezért ha olyan dolog kerül a valóságba ami a tömeg jelenlegi felfogása szerint lehetetlen, az PARADOXONT vonz maga után, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a varázslást. Például ha én abba hiszek, hogy boszorkány seprűvel tudok repülni, a megfelelő rúnákat kántálva közben; az ellent mond a valóság jelenlegi hitrendszerének és emiatt a PARADOXON lesújt rám aminek az is lehet a vége, hogy lezuhan a seprű, vagy kilök a valóság magából egy másik dimenzióba stb.

Ezért titokban kell dolgoznom, hogy lehetőleg kevesen lássák (így kisebb PARADOXONT kapok) így kisebb. És minél erősebb az akaratom annál erősebb a mágiám, mivel szembetudok szállni a valóság hitrendszerével, ha szükséges.

Van még egy csomó fogalom a játékban ami kevésbé fontos (pl. technokrácia= olyan titkos mágus szervezet akik elfelejtették, hogy a technológia is mágia és kiakarják irtani a természettudománnyal, racionalitással a mágiát)"

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__5..

Remélem érted a lényeget... Hinni kell valamiben és erős akaraterővel kell bírni,(és ha már látványos nem árt titokban tartani...)

Ha létezik mágia, akkor minden bizonnyal így működhet...

Alapozó filozófia: [link]

Jó persze nem gondolom, komolyan, hogy igaz lenne minden a játékból, de azért ez lehet valamiféle valóság alapja, talán...

2014. márc. 31. 15:07
 18/35 anonim ***** válasza:

utolsó

wictor charon könyveit gondolom akkor ismered?

ő is írt a technika, technológia és a mágia össze fonodásáról, pont úgy, mint ahogy a nálad említett oldalon van.

2014. márc. 31. 15:18
 19/35 anonim ***** válasza:

18# még csak az Atlantiszi mágiába olvasgattam bele. Nálam még csak egyfajta hóbort az ezoterika, meditáció a sok szerepjáték miatt (függetlenül attól, hogy voltak érdekes élményeim, pl. területenkívüliség, energia érzékelés stb. persze, hogy valóság volt e vagy csak hallucináció az más kérdés :D), de szívesen bele mennék mélyebben ebbe a dologba, amennyiben lehetséges...

Ha leírnád annak a könyvnek a címét ide, vagy privátban amiben erről ír a szerző átolvasnám, kipróbálnám! :)

2014. márc. 31. 15:33
 20/35 Laylah ***** válasza:
Perdo: A világon senki sem tévedhetetlen.
2014. márc. 31. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!