Még hogy nem létezik a vonzás, meg agykontroll? Bizonyíték is van?
Tegnap este volt a híradóban az az angol házaspár, ahol a férfi, 104 millió fontot, nyert a lottón.
Azt nyilatkozta, előtte nap , már mindenkinek mondta, hogy ő másnap nem fog menni dolgozni, mert milliomos lesz.És másnap az ő számait húzták ki, és a felesége is így tett.
Akkor hogy is van ez a dolog a megérzésekkel és agykontrollal?
Honnan tudta hogy nyerni fog?
Jaj, ettől féltem, megjelent a személyeskedő szkeptikus hozzászóló...
Ostoba mi?
A válaszod is!
nem is baj, ilyen tavaszi csíra és magkezdeménytől én sem vártam mást, mint ez a hozzászóló.
tudod, ez az ember elismerte, hogy előre elmondta,mindenkinek, hogy másnap milliomos lesz, és az is lett.
vagyis vagy megérezte, vagy látta a jövőt, vagy valami ereje volt, amivel módosítani tudta, hogy ő nyerjen.
azért mert némelyik szkeptikus egyén itt irigy, attól független, ez megtörtént eset már.és legalább még a tv*ben is bemutatták, lehet hogy majd több ember, mert így a nyilvánosság elé állni, hogy neki is voltak megérzései.
szerencsét próbálok én is, hátha bejön.
trollkodásból nem lehet megélni, de ebből megfogok, ha bejön.ha másnak sikerült, nekem is fog.
Én is megkérnék minden szkeptikus hozzászólót, hogy személyeskedés helyett inkább az érvekre hagyatkozzanak.
De hadd személyeskedjek én is.
"tudod, ez az ember elismerte, hogy előre elmondta,mindenkinek, hogy másnap milliomos lesz, és az is lett. "
Valaki itt felvetette, hogy az emberek csak azt hiszik el igazán, ami velük történik meg. Ami mással, azt nem annyira. Nos, kedves Kérdező, veled is történt valami, az előbb, mégsem vagy hajlandó messzemenő következtetéseket levonni belőle.
Láttál egy hírt a tévében, és amikor két nap múlva elmesélted, akkor már nem arra emlékeztél, amit valójában láttál, hanem a történetet (akaratlanul) átírtad, úgy hogy még jobban megfeleljen az elvárásaidnak.
És ez nem egy apró tévedés volt.
Aki azzal az indokkal mond fel a munkahelyén, hogy másnap megnyeri a lottót, az vagy őrült, vagy tényleg tud valamit. Mivel őrültek tényleg léteznek, és mivel hétmilliárd ember él a Földön, ez sem lenne egy mindent eldöntő eset. De tényleg érdekes lenne.
Az viszont, hogy lottóhúzás előtt mondja, hogy másnap nyerni fog, de semmi olyant nem tesz, ami alapján ezt komolyan is gondolná. Ez azért nem egy erős eset. Mondom, kábé mindenki ezt csinálja.
Különösen azért nem erős bizonyíték, mert csak utólag mesélte el. Mondott valamit a munkahelyén (nem mindenkinek mesélte, a kollégáinak), majd pár nappal később, miután megnyerte a lottónyereményt, elmesélte mindezt. Nyilván pontosan úgy mesélte el, ahogy történt. Mert ugye az nem létezik, hogy az emberi emlékezet csalfa lenne. Főleg egy olyan érzelmileg megterhelő pillanatban, mint a lottófőnyeremény megütése.
igen, ezeket a szép monológokat már megszokhattuk a szkeptikus álláspontot képviselőktől.
hímeznek hámoznak a mondanivalóval, szépen leírva mindent, meg csűrvecsavarva a saját ízük és kedvük szerint, de a lényegen nem változtat, az angol úriember nyert a lottón,úgy hogy előre tudta.
lehet azon agyalni én mit írtam, vagy mi nem lehet e esemény mögött, de egyvalami nem változik, akármit is írtok, itt a bizonyíték a jövőbelátás, vagy valami más pszichikus erőre, hiszen előre tudta hogy nyerni fog, és nyert is.
aki itt neki áll ezt kritizálni, mutassa be, esetleg, neki is megy, és lehet kritizálni...
ettől jobb példa nem is kellett volna főműsoridőben, hogy igenis létezhet valakinek megérző, vagy jövőbelátó képessége.
A hozzáállásoddal és ezzel a bizonyítékkal csak egy gond van: ez egy egyedüli eset. A tudományban mi azt fogadjuk el bizonyítékként, amit meg lehet ismételni. Ha Neil Trotter mostantól minden héten megnyeri a lottót, de legalább a következő hetit is, na az már bizonyíték lenne.
Lehet, hogy korábban évente vett 80 lottószelvényt, és minden 2. hónap végén közölte, hogy most nyerni fogok, és eddig egyszer sem jött be. De a legnagyobb probléma az összes bizonyítékotokkal az az, hogy soha nem álltok elő megismételhető kísérletekkel, amelyeknek az eredményeit előre megjósolhatnánk, és megismételhetnénk egymás után többször.
Az angol nyelvű cikkekből pedig az derül ki, hogy amikor a nyertes számokat kihúzták, minden számnál egyre jobban izgult, és bégül falfehéren, az izgalomtól remegve hallgatta a számokat. Ez a reakció nem egy olyan emberre vall, aki tudja, hogy melyik számokat fogják kihúzni. Sőt, nem akarta elhinni, és megkérte a feleségét, hogy ő is nézze meg a számokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!