Még hogy nem létezik a vonzás, meg agykontroll? Bizonyíték is van?
Tegnap este volt a híradóban az az angol házaspár, ahol a férfi, 104 millió fontot, nyert a lottón.
Azt nyilatkozta, előtte nap , már mindenkinek mondta, hogy ő másnap nem fog menni dolgozni, mert milliomos lesz.És másnap az ő számait húzták ki, és a felesége is így tett.
Akkor hogy is van ez a dolog a megérzésekkel és agykontrollal?
Honnan tudta hogy nyerni fog?
Kedves Kérdező!
Néhány kérdésre válaszolj:
1. Mekkora az esélye, hogy valaki nyer a lottót?
2. Hány ember él a Földön?
3. Hányan mondják el egy lottóhúzás előtt, hogy holnap milliomosok lesznek?
(Különösen, ha a nyeremény kimagaslóan nagy.) Még egy forrás:
Eszerint a nyeremény kimagaslóan nagy volt, ez a negyedik legnagyobb kifizetett nyeremény Angliában.
+1 kérdés: ez mennyivel növeli a játékosok, és a potenciális nagy nyereményről fantáziálók számát?
És azt tudtad, hogy pszichológiai kutatások szerint a lottónyertesek a rövid boldogság után pontosan annyira boldogok, mint a nyeremény előtt voltak? (Különösen ha semmi jelentős anyagi gondjuk nincs, mint a fenti párnak. A férfi amatőr autóversenyző volt előtte is.)
Ez meg csak érdekesség, amit azért említek, mert hátha megcsap annak a szele, hogy a mágikus erőkről való fantáziálás helyett a valódi világ az, ami igazán érdekes, és megismerésre méltó. Nekem ez jelenti a szkepticizmust, ha te is erre koncentrálnál a szkeptikus érvekben, és nem csak kötözködést látnál, akkor te is boldogabb ember lennél.
kedves utolsó válaszíró!
sok mindenkitől hallottam már a következő szónoklatot, ha nyerek a lottón, ez mag az lesz..
ilyen van!
de olyat még sehol nem hallottam, pedig rengeteg ismerősöm lottózik, hogy azt állítja, holnap megnyeri a lottót, és meg is nyeri!
ilyet még nem hallottam, de most volt lehetőségem látni, hogy van ilyen ember.
Ez van, lehet szomorkodni, neki volt ehhez képessége, én is ezt tettem volna, ha lenne ilyen képességem, hogy előre megmondok dolgokat.
Erre mondom az ismerősömet, aki viszont nem feltételes módban beszél.
Hétmilliárd ember él a Földön.
A fenti cikkből meg az derül ki, hogy emberünk és szűkebb családja pontosan úgy reagált a nyereményre, mint bárki tenné. Ő is pont annyira meglepődött a nyereményen, mint bármelyikünk tenné. Az, hogy előtte mit mondott a kollégáinak, akkor már nem számított semmit, annyira biztos ős sem volt a dologban.
ekkora nyeremény bárkit sokkolna, de attól még előre megmondta...
ha lenne ilyen képességem, és tudnám mik lesznek a számok, én is elmondanám, de mikor megnyerném, azért az átlag bérhez képest sokkoló a tudat, hogy milliárdos lettem.
várom a könyvét!
de ez még akkor sem változtat azon, hogy itt aki lottózik, senki sem jelentette ki hogy nyerni fog, ő meg előre tudta.
élhet akármennyi ember a földön, nem ez az első ilyen eset, ahogy régebben rejtélyes lottónyertesekről olvasgattam.de ez most volt a tv-ben azért aktuális...
Tegyük fel, hogy a hír igaz, és a fickó tényleg felmondott előző nap és megmondta, hogy ő nyerni fog. Oké. És akkor mi van? Véletlenül megtippelte és bejött neki. Semmi sem indokolja azt, hogy nem véletlen volt és holmi vonzás, megérzés vagy agykontroll van a háttérben.
Akinek ez bizonyíték bármire, az meglehetősen ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!