A (rituális keretek között történő) körülmetélés egy ősi egyiptomi (mágikus-okkult) rítus?
istenem ... tudod, nem véletlenül vannak szülők, és az ember nem véletlenül kiskorú egy darabig.
"En magam is perelem az orvost, ami miatt elvette tolem a dontes szabadsagat a sajat testemet illetoen"
Ez tény. És egy sor egyéb. A tudományos írást pedig nem olvastad el sztem normálisan. Nem tisztálkodásról volt szó, hanem metélésről.
Jézusom, ez durva!!! Szegény kissrác ... De amúgy sztem nincs semmi különösebb hatalmas probléma a családban, mert hát ebben a korban a fiúk nagyon szégyenlősek. És nem csak az anyjukkal, az apjukkal is ugyan annyira sztem, szal nehéz ügy tényleg, de csak egy újabb érv, amiért a szülőnek kell kezdeményezőnek és tabukról is gátlások nélkül beszélni. A kamasz fiú nem fog magától, de még így se, viszont legalább látja, hogy nem is lehetetlen, és ha baj van, nagyobb eséllyel szól.
A másik téma: igen, van összefüggés. Nemrég egy olyan felmérést olvastam, hogy a prosztatarák is jóval kisebb %-ban fordul elő metélteknél (de ennek okát még a kutatásban se tudták, csak tapasztalat).
Tudom, dr. Spock meg a csonkolás meg a karácsony meg szappan és víz meg visszaszorulóban van meg barbár szokás meg blablabla. (előző! vigyázz, mert majd megkapod, hogy te meg én tulképpen egy személy vagyunk ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!