A higanyt izzadó Szabóné bizonyítja a transzmutációt?
Figyelt kérdés
Mintegy húsz évvel ezelőtt a Magyar Televízióban láthattunk egy hölgyet, akit Szabónéként mutattak be. Akkor úgy tekintettek rá, mint a középkori alkimisták álmának modern megtestesülésére, igaz, azzal az apró, ám gazdasági szempontból sajnos nem elhanyagolható különbséggel, hogy ő nem a higanyt változtatta arannyá, hanem az aranyat higannyá! Azonban a javára lehetett írni, hogy ehhez a nem túl előnyös művelethez semmiféle segédeszközre nem volt szüksége…
2014. jan. 4. 20:47
1/10 anonim válasza:
hát ebben sajnos én sem, és a troll bátyuskád sem tud segíteni :D
2/10 anonim válasza:
Nem, őt a jövőből küldték vissza, hogy elpusztítsa a célszemélyeket:D
3/10 homo ludensz válasza:
A félreértések elkerülése végett azt érdemes lenne tudni hogy azok az alkimisták a mai kémikusok és egyéb kapcsolódó tudományok képviselőinek az elődei voltak. Az is elterjedt a köztudatban hogy kevésbé értéktelen fémet értékessé akartak változtatni.Ez érdekesnek és hasznosnak tűnt viszont ma sem mondjuk azt egy igazi mágusra hogy a színpadon fogja kamatoztatni a tudását.Akkor kóklerek lepték el az uralkodók udvarait aranyat ígérve nekik.Ma a színpadokat és a médiát használják a "bűvészek,mágusok." Egy tudásszint felett önmaguk változtatása volt a cél értéktelenből értékessé az igazán gondolkodóknak.Ez viszont már kevésbé volt látványos az adott kor számára.
4/10 A kérdező kommentje:
Semmi haszna nem származott volna belőle, hisz a higany senkinek sem kell
2014. jan. 5. 16:28
5/10 Napkiraly válasza:
különböző elemi részecskék, ez bűvészet volt. Én is átváltoztatom neked az aranyat higannyá, csak adj aranyat
6/10 A kérdező kommentje:
Milyen elemi részecskékre gondolsz ? Higanyt izzadt ki az asszony !
2014. jan. 5. 22:33
7/10 Napkiraly válasza:
" ő nem a higanyt változtatta arannyá, hanem az aranyat higannyá"
Keress rá: periódusos rendszer
Hát ha adsz nekem egy aranyrudat, becsszóra higannyá változtatom neked
8/10 A kérdező kommentje:
Akkor Szabóné hidegfúziót csinált a testében?
2014. jan. 9. 23:59
9/10 Napkiraly válasza:
csak add az aranyat,megoldom
10/10 anonim válasza:
én a kaját szarrá, az aranyat pénzzé változtatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!