Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Magyarországon működik még a...

Magyarországon működik még a Wicca vallás?

Figyelt kérdés

Évek óta vagyok wicca, pontosabban pár éve lelkesen műveltem, és olvasója voltam a hivatalos wicca honlapnak. Viszont kb. másfél év kimaradt, mert valahogy nem voltam ráhangolódva, pár hónapja próbálom újra éleszteni.

Megdöbbenve látom, hogy az egyház megszűnt, helyette wicca egyesület van, de a fórumuk kihalt, a privát leveleimre nem válaszolnak, szóval úgy tűnik, gyakorlatilag megszűnt az egész, a pár éve működő wicca (nem hivatalos) weboldalakat is kitörölték a készítői.

Léteznek még wiccák Magyarországon?

2013. jún. 4. 12:54
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket a legjobb oldal a témáról, nagyon hasznos!:)
2013. jún. 8. 18:27
 22/33 greygargoyle válasza:
92%

Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyesülete néven működik egy nyitott Facebook-csoport, ahol folyamatos beszélgetés zajlik.

Az egyház megszűnt, mivel az állam a legtöbbet felszámolta Magyarországon.

A fórum kihaltságának oka valószínűleg az, hogy a vezetők és lelkes tagok jelentős része vagy elhagyta az egyesületet vagy elfoglalt lett a hétköznapi életével, ami kiábrándítóan hangzik, de ettől még szükségszerű.

Elnézést, de helyesbíteném a kérdésfelvetést: egy vallás nem működik, hanem létezik, egyház vagy más szervezet igen.

Wicca vallású emberek vannak Magyarországon, egyesületben és azon kívül, én a fent említett csoportot tudom javasolni kapcsolatfelvételre.

Még egy apróság: az ember vagy magáénak érez egy vallást vagy nem. Ez nem egy ruhadarab, amit hordok, aztán pár hónapig nem. Így nem igazán értem, hogyan "maradhat ki" másfél év. Lehet, hogy ezt az elképzelést az a tévedés okozta, hogy a vallás olyasmi, amit csinálunk. A vallás valójában olyasmi, ami vagyunk. Semmit nem kell tenni ahhoz, hogy valaki wicca legyen, csak úgy kell gondolkodni a világról, úgy kell élni benne, ahogy azt a wicca tanítja. Vannak szokások, ünnepek, rítusok, de ezek nem kötelezőek, a lényeg bennünk van.

2013. jún. 8. 19:21
 23/33 anonim ***** válasza:
3%

Ebben a témában utoljára írok ide,bármi lesz a válasz,vagy ha nem lesz is. Nyomatékosan hangsúlyozom: Soha ne higgyen senki olyan vallásban,amit ember kreált. Mindegy mennyire tetszetős. A hit lényege nem az,hogy tetszik,vagy nem tetszik,hanem,hogy üdvözít,vagy sem. Egy ilyen van csak,amit Jézus hozott Istentől. (részletek a Bibliában. Majd olvassa akit érdekel). Pl.: Senkinek se tetszik a Jézustól származó parancs,hogy bocsáss meg. Nekem sem.csakhát aki haragot,gyűlöletet,bosszút hordoz magában,végül gyomorfekélyt kap,és az összes negatív érzés is valamiképp károsít. Ezért is tanított is Jézus.

Hinni épp az említett ok miatt nem könnyű.Ezért is tanítanak a próféták apostolok a bölcsek,és a hit tanitói - szintén bölcsek,csak nem elsődlegesen - a hit harcáról. Ilyen harc például mikor szembesülsz azzal hogy meg kéne bocsájtani.Kellő gondolkozás után megérted: Magadnak teszel jót amikor megbocsájtasz és nem a sértőnek.

A helyes életvitelről és más jó dolgokról javaslom még a Pax tv-ben Joyce Meyer tanításait.

Kikerülhetetlen említenem: Aki Istent csupán egy olyan mesternek tartja,mint Buddha- így említette a kérdező fentebb - őt és vallásának tanítását messze kerüld el. Isten a világ teremtője és megtartója. UR-a.

Ne csodálkozz azon,hogy ilyenek is vannak. ezt is megmondta már Jézus jó előre:"Az utolsó időkbe támadnak majd hamis próféták,akik ha lehet megtévesztik még a hívőket is. Vigyázzatok. Ime előre megmondtam."

2013. jún. 9. 11:43
 24/33 A kérdező kommentje:

Szerintem egyetlen olyan teljesen tiszta vallás sincs, amit kizárólag Isteni kinyilatkoztatás hozott létre, minden vallásban van emberi manipuláció. A Katolikusban meg különösen, hiába védi körme szakadtáig a papság. A Bibliát számtalanszor felülírták, kiforgatták, kihúztak belőle dolgokat, pl. a reinkarnációt, és a természetes gyógymódokat is. A politikusok irányították - az eretnek üldözés, a sok boszorkányper ezen egyház szégyene. Nem hinném, hogy Jézus is így akarta. Azt sem akarhatja, hogy örökös bűntudatban, korlátok között, birkamódra éljünk, és a nők is másodrendű állampolgárok, házi cselédek legyenek. Sok dologban már nagyon túlhaladott - ami régen jó volt, ma már nem biztos, hogy megállja a helyét. Én egy katolikust sem ismerek, akik szüzen házasodtak, vagy egy szentmisét sem mulasztottak

Ezt is Jézus(akit nagyon tisztelek, és sok wicca szintén elfogad) mondta, mikor az Antikrisztusról kérdezték:

- "Gyümölcseiről ismerjük meg a jó fát" - azaz - ha egy új vallás, vagy szekta üdvös hatású, akkor nem kell tőle tartani.

Pl. a wicca jelszava - "ne árts" - emellett a szeretetre, környezetvédelemre tanít, emellett hozzá tartozik a fehér mágia; életünk jobbítása érdekében, afféle modern javasasszonyokká képezhetjük magunkat. Annak érdekében, hogy boldogan, egészségesen, szeretetben, pusztító korlátok nélkül éljünk.

Az összes vallás közül a Wicca igenis az egyik legtisztább. Az óriási dolog,hogy hagy minket szabadon gondolkodni, nem erőltet ránk felesleges béklyókat.

Magyarországon eredetileg is pogány vallás uralkodott, a politikai helyzet miatt hozták be a Katolicizmust - bár ennek is voltak előnyei, de ezt már tanultuk történelemórán.

A mágiáról még annyi, hogy a Katolikus is misztériumvallás - csak itt a papok végzik a mágiát (Ostya megáldása, szentségek adása), a Wiccában meg bárki művelheti, hiszen nem birkanyáj tagja vagyunk, hanem mi is papok/papnők vagyunk.

2013. jún. 9. 13:53
 25/33 A kérdező kommentje:

Ez a "Bocsáss meg" téma hogy jött ide? A Wicca is arra int, bocsáss meg embertársadnak - nem értem, mi a gond, zöldségeket beszélsz, nem ismered sem a Wiccát sem a Bibliát, sem a tradicionális vallásokat, Jézust meg pláne nem. Valami téves kép él benned róla, ő nem egy ítélkező, harcos, gyűlölködő Istenember, hanem maga a szeretet.

Nem tudom ki vagy, valami tanyasi, 80 éves bigott bácsika, vagy egy Jehovista, elbutított kamasz, de saját érdekedben jobb ha nem írsz ide, mert semmi értelme.

Ha hallgatsz, bölcs maradsz.:)

2013. jún. 9. 13:58
 26/33 A kérdező kommentje:
Greygargoyle - köszönöm az infot, hasznosnak találtam, megtaláltam a Facebook-on a csoportot:)
2013. jún. 9. 14:05
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ugyan nem vagyok wicca, sőt, igazából nagyon bizonytalan vagyok hit-kérdésekben, de egy ideje már érdeklődöm a wicca és a hasonló természetvallások iránt.

Szoktam olvasgatni a KWHE honlapját, és én is szomorúan tapasztalom, hogy egyre kevesebb az aktivitás. Pedig állandóan azt lesem, mikor rendeznek nyilvános alkalmat :) -de úgy tűnik, már csak ritkán van ilyen..

Szóval, némileg hasonló cipőben járunk; bár, mint mondtam, nem vallom magamat wiccának, de mégiscsak ilyen érdeklődésű embereket, közösséget keresek.

Merre laksz? (Én pesti vagyok.) Ha van kedved, beszélgethetnénk -írj privátot, ha gondolod!

2013. júl. 30. 23:36
 28/33 anonim válasza:

Imádom amikor egy tudatlan vak ember támad olyan dologra amit nem ismer. Nekem is volt hasonló veszedésbe részem, csak élőben. Kellemetlen amikor valaki annyira elvan butitva h nem tudja kinyitani a szemét és észrevenni, hogy Jézus tanításaiból ami szeretetre és kölcsönös tiszteletre alapoztak a Pénz egyháza lett... Nem hinném, hogy Jézus azt mondta volna Szent Péternek, hogy menj, téríts és kérj pénzt a gyóntatásért! Amúgy én Eklektikus Wicca vagyok magányosan élem meg a vallásom, 3 éve ismerem jobban és 1 éve 2 forma gyakoolom. Az első válaszolótól idézve kb: "csak akkor lehetsz Wicca ha beavatott Coven tag vagy" ez Gardneriánus szemmel valamennyire igaz, szóval semmi baj nincs vele, mert Gardner is a Covenek és a beavatás híve volt és kissé fére értelmezve, a válaszoló nem mondott óriási agyatlanságot! :) Szerintem ő is Gardneriánus. külömben itt van 2 Facebook link: amit nem említettek meg még:

Berkano Wicca Tradició: [link]

és a Természet Szellemiségű Közösség ami ugyan nem egyesület csak egy facebook közösség, és nem CSAK Wicca vallásúak hanem Druida, Wicca, Keresztény, 1-2 Sátánista, csak sima érdeklődő, talán Buddhista stb van benne: [link]

Jómagam Erdélyi székely gyerek vagyok szóval, esélyem sem lenne Covenhez tartozni főleg a környéken, 2-3 ismerősöm ismeri a Wicca vallást érdeklődési szinten, ebből az egyik tart meg pár dolgot belőle. De szivesen beszélgetnék én is veled ha valamiről szeretnél.

2014. jún. 6. 01:24
 29/33 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy nagyon jól működő Budapesti Coven-t. Szépen gyűlünk, pár hely még van nálunk. Aki komolyan gondolja, szeretettel várjuk. A gyűlések havonta 1-2-szer vannak.

Itt a honlapunk: [link]

2014. jún. 6. 13:09
 30/33 anonim válasza:
Pont ilyen BíróMiklósok miatt vannak sokan rossz véleménnyel a kereszténységről -jogosan. Aki ilyen gyűlölködő szövegeket írkál, az szégyellje magát és ne merészelje azt mondani, hogy vallásos, mert nem az, csak egy kötekedő, elvakult, ostoba ember(?), aki azt hiszi, hogy ha ráköp egy sánta kisgyerekre, felrúg egy kiscicát, megveri az asszonyt (már ha van) és beleköt a közértes nénibe, aztán elmegy templomba, akkor már ő a Szent Ember. Nyomoronc. Talán inkább utána kéne olvasni a wiccának és csatlakozni, mert IGÁBA HAJT A HÁRMAS, KIADSZ EGYET, VISSZAKAPSZ HÁRMAT -remélem úgy is lett..;)
2015. ápr. 23. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!