Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Magyarországon működik még a...

Magyarországon működik még a Wicca vallás?

Figyelt kérdés

Évek óta vagyok wicca, pontosabban pár éve lelkesen műveltem, és olvasója voltam a hivatalos wicca honlapnak. Viszont kb. másfél év kimaradt, mert valahogy nem voltam ráhangolódva, pár hónapja próbálom újra éleszteni.

Megdöbbenve látom, hogy az egyház megszűnt, helyette wicca egyesület van, de a fórumuk kihalt, a privát leveleimre nem válaszolnak, szóval úgy tűnik, gyakorlatilag megszűnt az egész, a pár éve működő wicca (nem hivatalos) weboldalakat is kitörölték a készítői.

Léteznek még wiccák Magyarországon?

2013. jún. 4. 12:54
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Az Isten-Istennő párost fogadom el, és ezek mellet számos pozitív energiáz közvetítő istent, istennőt, és emelkedett mestert tisztelek.
2013. jún. 7. 11:55
 12/33 anonim ***** válasza:
7%
Válaszod szerint te többszörös renegát vagy. Teszel amit akarsz. csak egy végső állapotot mondok. mikor isten trónja előtt leszel Ő majd rávilágít,hogy miért is küldte szent Fiát szeretetből. Ha most nem akarod hinni ott majd nagyon biztosan megtudod,mikor így is válaszol. takarodj Országomból te hitetlen,többszörös renegát! Nem játékból küldtem Egyetlen Fiam kínhalál váltságul,hogy ki-ki a saját félresikerült felfogása szerint akarjon erőszakkal országomba behatolni Takarodj! Még mielőtt Úgy kiváglak innen,mint macskát piszkítani!
2013. jún. 7. 14:54
 13/33 A kérdező kommentje:

Bíró Miklós - Isten fia mit szól, hogy így szólasz embertársadhoz? D Pokolra jutsz, hogy ily szertetlenül hangoztalod magasztos szózatod. (LOL)

Bigott fundamentalistáké ez az ország, nem, csoda, hogy itt tart. A Biblia sajnos már nem az Isten szava, hanem egyház politikusok által átírt népbutítás. Aki birka akar lenni, az legyen.

Jézus valóba Isten fia - hiszen mindannyian Isten fiai, lányai vagyunk, Isten bennünk van. Az én szememben ő egy tiszteletre méltó emelkedett mester, mint pl. Buddha.

2013. jún. 7. 15:09
 14/33 anonim ***** válasza:
4%
Facebookon tolják már jó ideje, innen is látszik, hogy ez mi.
2013. jún. 7. 23:10
 15/33 anonim ***** válasza:
3%
A vica mester tömte tele a fejed ilyen zagyvaságokkal,vagy már így születtél .Ha ez az utóbbi van akkor meg van bocsájtva,ha az előbbi akkor vigyázz kire hallgatsz. Nem rég láttam a szientológusokról egy filmet. Csuyna, szánni való roppant káros agymosást tudnak csinálni némely ember agyában és lelkében és roppant kínt él meg mig ki tud abból keveredni,ha egyáltelán. Ha ez is valami ilyesmi,"menekűlj amig nem késő."
2013. jún. 8. 10:51
 16/33 anonim ***** válasza:
3%
És főként: ne rángass bele másokat.
2013. jún. 8. 10:52
 17/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mi a gondod a Wicca vallással. Senkit nem akarok bele rángatni - úgy érzem, fogalmad sincs róla, mi a wicca. Ha ilyen hevesen kritizálod ezt a vallást, előbb ismerd meg - mert nincs értelme vagtában pufogtatni arra, amit nem ismerünk.

FONTOS: A WICCA NEM TÉRÍTŐ VALLÁS!

Sőt, talán inkább filozófia, mint vallás. Ez nem olyan, mint a Jehova Tanúi, ahol erőszakkal térítenek.

Ez az előnye, és egyben hátránya is - jó dolog, hogy az ember önként, és erőszakmentesen fogadhatja magáénak, hátránya, hogy kevés a valódi, rendszeres wicca közösség, ahol hasonló felfogásúakkal találkozhatunk.

A Szcientológiát én sem tartom jónak (finoman szólva), ez egy pénzéhes üzleti vállalkozás, koránt sem vallás.

Kérek mindenkit, hogy vaktában, észérvek nélkül ne sértegesse a másként gondolkodókat! Én nem vagyok keresztény ellenes, senkit sem beszélek le a tradicionális vallásokról, ezekben is megvan a pozitívum. Van, aki azt szereti, hogy beszabályozzák, helyette mások gondolkodnak, mások mondják meg, mi a jó neki - ők így érzik magukat biztonságban.

Én nem ilyen vagyok, szeretem, ha magam ura vagyok, a hitigazságokat folyamatosan kutatom, nem hiszek el mindent, amit nyomtatásban olvasok, a Biblia is alaposan ki van forgatva - elnézést, ha valaki nem ért egyet.

Egyébként bármilyen vallású is valaki - ha szeretetlenül, lekezelően, durván bántja embertársát - Isten szemében bűn - bármilyen Istenség is legyen.

A legnagyobb törvény a szeretet, akár Katolikus, akár Wicca, vagy Mormon - ugyanúgy vonatkozik rá.

Egyébként ha valaki szigorú keresztény - miért olvasgatja az okkoltizmus kategóriájú topicokat? Vége van már az eretnek üldözésnek!:)

Olyan hozzászólók véleményét várom, akik ismerik, sőt, lehetőleg gyakorolják a Wicca vallást.

Ez nem hitvita topic.

2013. jún. 8. 12:08
 18/33 anonim válasza:
89%
én nem értem ezt a nagy ellentétet a wicca és kerszténység között...a wicca egy természet vallás...egy vallás mely Isten teremtett világát tiszteli, nem pedig egy sátánista, máglyán el égetendő szekta...én ezért is vallom a keresztény wiccát...Istent tisztelem és ismerem el, de az általa teremtett természetet és az általa teremtett lényekben is hiszek...a wicca alá van rendelve a kerszténységnek hisz a wicca Isten tereményét a természetet is tiszteli óvja...mindkét vallás legfontosabb eleme a szeretet és mindkét úton külön külön vagy keresztezve de ellehet jutni Istenhez...és igaza van a kérdezőnek vége van az üldözéseknek és a salemi boszorkány pereknek...a kereszténység is nyithatna, hisz mégegyszer mondom a wicca Isten és minden mennyei jót hivja segítségül nem pedig a keresztények által gyűlölt Sátánt...
2013. jún. 8. 12:50
 19/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm, végre egy értékes hozzászólás!:)Nagyon egyetértek!
2013. jún. 8. 13:37
 20/33 anonim válasza:
100%
[link] nézegesd ezt az oldalt...itt mindenre választ kapsz...nagyon hasznos...én kezdő vagyok még és ez segít abban hogy tanuljak (utolsó kommentelő)
2013. jún. 8. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!