Magyarországon működik még a Wicca vallás?
Évek óta vagyok wicca, pontosabban pár éve lelkesen műveltem, és olvasója voltam a hivatalos wicca honlapnak. Viszont kb. másfél év kimaradt, mert valahogy nem voltam ráhangolódva, pár hónapja próbálom újra éleszteni.
Megdöbbenve látom, hogy az egyház megszűnt, helyette wicca egyesület van, de a fórumuk kihalt, a privát leveleimre nem válaszolnak, szóval úgy tűnik, gyakorlatilag megszűnt az egész, a pár éve működő wicca (nem hivatalos) weboldalakat is kitörölték a készítői.
Léteznek még wiccák Magyarországon?
Bíró Miklós - Isten fia mit szól, hogy így szólasz embertársadhoz? D Pokolra jutsz, hogy ily szertetlenül hangoztalod magasztos szózatod. (LOL)
Bigott fundamentalistáké ez az ország, nem, csoda, hogy itt tart. A Biblia sajnos már nem az Isten szava, hanem egyház politikusok által átírt népbutítás. Aki birka akar lenni, az legyen.
Jézus valóba Isten fia - hiszen mindannyian Isten fiai, lányai vagyunk, Isten bennünk van. Az én szememben ő egy tiszteletre méltó emelkedett mester, mint pl. Buddha.
Nem tudom, mi a gondod a Wicca vallással. Senkit nem akarok bele rángatni - úgy érzem, fogalmad sincs róla, mi a wicca. Ha ilyen hevesen kritizálod ezt a vallást, előbb ismerd meg - mert nincs értelme vagtában pufogtatni arra, amit nem ismerünk.
FONTOS: A WICCA NEM TÉRÍTŐ VALLÁS!
Sőt, talán inkább filozófia, mint vallás. Ez nem olyan, mint a Jehova Tanúi, ahol erőszakkal térítenek.
Ez az előnye, és egyben hátránya is - jó dolog, hogy az ember önként, és erőszakmentesen fogadhatja magáénak, hátránya, hogy kevés a valódi, rendszeres wicca közösség, ahol hasonló felfogásúakkal találkozhatunk.
A Szcientológiát én sem tartom jónak (finoman szólva), ez egy pénzéhes üzleti vállalkozás, koránt sem vallás.
Kérek mindenkit, hogy vaktában, észérvek nélkül ne sértegesse a másként gondolkodókat! Én nem vagyok keresztény ellenes, senkit sem beszélek le a tradicionális vallásokról, ezekben is megvan a pozitívum. Van, aki azt szereti, hogy beszabályozzák, helyette mások gondolkodnak, mások mondják meg, mi a jó neki - ők így érzik magukat biztonságban.
Én nem ilyen vagyok, szeretem, ha magam ura vagyok, a hitigazságokat folyamatosan kutatom, nem hiszek el mindent, amit nyomtatásban olvasok, a Biblia is alaposan ki van forgatva - elnézést, ha valaki nem ért egyet.
Egyébként bármilyen vallású is valaki - ha szeretetlenül, lekezelően, durván bántja embertársát - Isten szemében bűn - bármilyen Istenség is legyen.
A legnagyobb törvény a szeretet, akár Katolikus, akár Wicca, vagy Mormon - ugyanúgy vonatkozik rá.
Egyébként ha valaki szigorú keresztény - miért olvasgatja az okkoltizmus kategóriájú topicokat? Vége van már az eretnek üldözésnek!:)
Olyan hozzászólók véleményét várom, akik ismerik, sőt, lehetőleg gyakorolják a Wicca vallást.
Ez nem hitvita topic.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!