Legetséges olyan, hogy átváltozott egy ember állattá?
Halottam olyat, hogy a középkorban egy varázsló, vagy boszorkány átváltozott hollóvá, és elrepült. Meg voltak olyan emberek, akik át tudtak változni valamilyen állattá. Úgy tudom, hogy erre nincs bizonyíték. De, szerintem, akkoriban nem volt olyan fantáziájuk az embereknek, mint manapság. És szerintem biztos van valami valóság alapja. Pont úgy, mint a sárkányok...stb.
És nem hinném, hogy valaki ezeket csak úgy kitalálta.
Létezhetett ilyen?
Van valóságalapja. Persze.
Látták a banyát bemenni a viskójába, aztán fél perc múlva az ablakon kiszállt egy holló.
Ennyi az egész.
Még hogy az embereknek nem volt fantáziájuk! Akkor szerinted sárkányok is voltak? Meg egy ember, aki villámlást tudott kelteni a kalapácsával? Meg egy bika és egy asszony "nászából" egy bikafejű emberevő szörny született? Na neeeeeee!
A középkorban a tudásszint a minimumon volt. Lényegében csak rra korlátozódott, amit a paraszt a földjén látott és amit a misén hallott.
Aki ennél többet tudott (ismerte a gyógynövényeket, ismerte a csillagok járását és ebből meg tudta jósolni mondjuk a napfogyatkozást, vagy a folyók áradását) attól az emberek féltek, mert nem tudták hogy csinálja. Azt hitték azért képes ilyesmire, mert az ördöggel kooperál és ezért kígyót-békát elmondtak rá. Kitaláltak mindenféle hülyeséget, hogy a gyerekeket elijesszék tőlük. Ilyen volt pl. az is, hogy állattá képes változni, hogy gyerekeket eszik stb.
beszrok bepontoztátok azt aki okosan írt, és odavagytok a sok idióta hozzászólásért.
hány évesek vagytok 10?
Persze azért mert mond valaki valamit, akkor az már létezik is? Egy emberke írt egy lényről akinek hosszúkás feje van, 2 szája, nincsen szeme, és savas a vére. Tutira volt valóságalapja neeeeem?
degeneráltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!