Hogyan lehetek sámán?
ha erős akarsz lenni akkor vagy arénázni menj majd meg bg-re , vagy instákba bosskillekre pve-zni, de akkor előbb fel kell szerelkezned normális ruhákkal alap heroic dungeonokból
olvass carlos castaneda könyveket!
szinte mindegyik fenn van online is a neten, ő igazi sámán beavatott volt, és antropozófiából doktorált!
diplomamunkáját pont a sámánokról írta, és kulturális tevékenységükről...
A magyar (és a legtöbb) sámánisztikus hagyomány szerint sámánnak születni kell, magadtól nem lehetsz az. Ráadásul a legtöbb sámán menekült a hivatása elől, mert sámán valójában nem sok ember akart lenni. Ugyanis a sámánnak nem lehetett normális élete, a sámán mindig is kívülálló volt, kissé ki volt közösítve.
Magyarul jelent meg három nagyszerű könyv (a sok jó közül), amit ajánlani tudok (kb. olvasási sorrend):
1. Pier Vitebsky: A sámán
2. Diószegi Vilmos: A sámánhit emlékei a magyar népi műveltségben (1958-as könyv!!!)
3. Hoppál Mihály: Sámánok Eurázsiában
Pier Vitebsky könyve elég sok terültet felölel, tele van fotókkal, nagyon élvezetes olvasni.
Diószegi Vilmos a magyar sámánkutatás legnagyobb alakja. Hatalmas munkát végzett, rengeteg hivatkozás mutat rá. Hoppál Mihály is tőle tanult. Én ezzel a könyvvel kezdtem, de én fanatikus vagyok. Nagyon terjedelmes és száraz, szinte tankönyvnek mondható. De jó volt olvasni.
Hoppál Mihály még ma is él, rendez kiállításokat, előadásokat. Ez a könyve egy régebbi művének a frissített kiadása, elég nagy alakú, kényelmetlen olvasni szerintem, ezért leírom azt a könyvét, amiből lett az új: Sámánok.
A fentieken kívül:
Tudatmódosítás (csoda, hogy megjelent): Jim DeKorne: Pszichedelikus sámánizmus
Indián sámáni hagyomány (páran megkérdőjelezték a valódi voltát): Carlos Castaneda művei
Ha neten akarsz olvasni, 2 tipp:
----
Ha a WoW karakter érdekel, akkor a fentiekkel ne törődj. Egyszerűen kiválasztod és felfejleszted. Bár azt mondják, nem a legkönnyebb karakter (én még nem játszottam vele).
Ha sámán akarsz lenni olvass róla sokat és próbálj könnyű idézetet és ne próbáld az Ős Istent kutatni.
Persze ez attól függ milyen sámán akarsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!