Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan lehetek sámán?

Hogyan lehetek sámán?

Figyelt kérdés
Szükségem lesz gondolom egy sámánbotra és ehhez hasonlókra de nem sokat tudok a témáról így örülnék ha segítenétek. Köszi!

#sámán #sámánbot #sámániskola
2013. ápr. 3. 20:24
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

[link]

ha erős akarsz lenni akkor vagy arénázni menj majd meg bg-re , vagy instákba bosskillekre pve-zni, de akkor előbb fel kell szerelkezned normális ruhákkal alap heroic dungeonokból

2013. ápr. 3. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Sehogy, ha nem születtél annak. A mai ezos baromságok pedig nem érnek semmit.
2013. ápr. 3. 20:40
 3/8 anonim ***** válasza:

olvass carlos castaneda könyveket!

szinte mindegyik fenn van online is a neten, ő igazi sámán beavatott volt, és antropozófiából doktorált!

diplomamunkáját pont a sámánokról írta, és kulturális tevékenységükről...

2013. ápr. 3. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
1. ez qrva nagy xD
2013. ápr. 3. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:
#3: antropológiából :) Az ott olyasmi, mint nálunk a néprajz. de amúgy egyet értek.
2013. ápr. 4. 03:08
 6/8 anonim ***** válasza:

A magyar (és a legtöbb) sámánisztikus hagyomány szerint sámánnak születni kell, magadtól nem lehetsz az. Ráadásul a legtöbb sámán menekült a hivatása elől, mert sámán valójában nem sok ember akart lenni. Ugyanis a sámánnak nem lehetett normális élete, a sámán mindig is kívülálló volt, kissé ki volt közösítve.

Magyarul jelent meg három nagyszerű könyv (a sok jó közül), amit ajánlani tudok (kb. olvasási sorrend):

1. Pier Vitebsky: A sámán

2. Diószegi Vilmos: A sámánhit emlékei a magyar népi műveltségben (1958-as könyv!!!)

3. Hoppál Mihály: Sámánok Eurázsiában

Pier Vitebsky könyve elég sok terültet felölel, tele van fotókkal, nagyon élvezetes olvasni.

Diószegi Vilmos a magyar sámánkutatás legnagyobb alakja. Hatalmas munkát végzett, rengeteg hivatkozás mutat rá. Hoppál Mihály is tőle tanult. Én ezzel a könyvvel kezdtem, de én fanatikus vagyok. Nagyon terjedelmes és száraz, szinte tankönyvnek mondható. De jó volt olvasni.

Hoppál Mihály még ma is él, rendez kiállításokat, előadásokat. Ez a könyve egy régebbi művének a frissített kiadása, elég nagy alakú, kényelmetlen olvasni szerintem, ezért leírom azt a könyvét, amiből lett az új: Sámánok.

A fentieken kívül:

Tudatmódosítás (csoda, hogy megjelent): Jim DeKorne: Pszichedelikus sámánizmus

Indián sámáni hagyomány (páran megkérdőjelezték a valódi voltát): Carlos Castaneda művei

Ha neten akarsz olvasni, 2 tipp:

[link]

[link]

----

Ha a WoW karakter érdekel, akkor a fentiekkel ne törődj. Egyszerűen kiválasztod és felfejleszted. Bár azt mondják, nem a legkönnyebb karakter (én még nem játszottam vele).

2013. ápr. 4. 17:56
 7/8 Norannix válasza:

Ha sámán akarsz lenni olvass róla sokat és próbálj könnyű idézetet és ne próbáld az Ős Istent kutatni.

Persze ez attól függ milyen sámán akarsz lenni.

2013. ápr. 12. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez egy hatalmas nagy zelhamossag xD.Ugyan ugy az ezo tv meg mit tudom en milyen szelhamos adasok mennek a tv-be is.Az egesz egy hatalmas nagy atveres.Egyszer hagytam ugy a TV-t, nem igazan figyeltem ra ,aztan egyszercsak feltunt ,hogy mindenkinek ugyan azt mondja :)) .Mar arra se veszik a faradsagot ,hogy mas dolgokat talaljanak ki, mert vannak olyan emberek akik ezt a baromsagot elhiszik...Mint minden ez is csak a penzrol szol....
2013. ápr. 13. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!