Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan lehetek wicca?

Hogyan lehetek wicca?

Figyelt kérdés

Mi szükséges ahhoz hogy valakiből wicca legyen?

Tudom hogy vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani, nos azokat el tudom fogadni.

De, attól még hogy elfogadom őket nem érzem magam wiccának.

Főleg a meditációs, természettel összehangolós részek érdekelnének...

2011. nov. 4. 14:17
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
4%
öntsd le magad vízzel!
2011. nov. 4. 14:34
 2/27 A kérdező kommentje:
egyéb ötlet?
2011. nov. 4. 14:35
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Raymond Buckland-A boszorkányság nagykönyve. Olvasd el. Ez egy alapmű. Nem szükségesek hozzá túl különös dolgok. Ez egy újpogány vallás. A természet tisztelete, az istenek tisztelete, és jóindulat.
2011. nov. 4. 15:21
 4/27 anonim ***** válasza:
12%
Már most egy vicc vagy... Már csak egy a betü hiányzik..
2011. nov. 4. 15:52
 5/27 anonim ***** válasza:
0%

nemis értem miért olyan sok a boszorkány és démonimádó manapság, ezek semmire sem vezetnek divathóbort az egész.

ha igazi spirituális élményeket akarsz átélni válaszd istent, ő mindig meghallgat és nem kerget az őrületbe mint egy démon például.

Isten csak egy van őbenne kell hinni, és imádni nemezeket a pogány istenségeket, ők maguk a megtestesült gonosz csak próbálják elhitetni hogy igazából Isten a rossz, ne higyj nekik!

2011. nov. 4. 16:02
 6/27 anonim válasza:

senki nem próbálja elhitetni h isten a rossz. egyszerűen szerintem az emberek egyre kevésbé adnak hitelt a kereszténységnek. na mind1 is.

olvasd el paulo coelho, a portobellói bpszorkány című könyvét. olvassa el mindenki. abban sok midnen le van irva erről és azt mutatja be milyen szép és tiszta dolog is ez. nekem is egyre szimpibb. amig nem megszállottságról van szó addig minden fajta hit és vallás gyönyörű. de ha már hülyeségeket gondolsz tőle, akkor nem jó.

2011. nov. 4. 17:09
 7/27 anonim ***** válasza:
2%

eGY SZABÁLY VAN CSAK : ne légy sosem józan !

Ha ezt betartod már most az vagy ! Az tök mind1 mit tolsz

2011. nov. 4. 17:13
 8/27 A kérdező kommentje:

Wicca is Isteneket tisztel. Szerintem isten nem egy külső valami vagy valaki hanem isten benne van minden emberben, najó még a természetet is hozzávehetjük. A WICCA NEM A BOSZORKÁNYOK ÉS DÉMONOKAT IMÁDJA, hanem a természetet. Célja összhangba kerülni a világgal és a természettel. Nem ismeri el a démonok és az ördögök, a menny és a pokol létezését. Úgy gondolja hogy amit teszünk az életünkben, nem halálunk után fogják bírálni, hanem még életünkben visszakapjuk. Tehát ha rosszat teszünk, akkor rosszat kapunk vissza a világtól, ha jót, akkor értelemszerűen, jót kapunk.

Sajnos sok a téves elképzelés erről a vallásról, nekem azért szimpatikus, mert elég ősi, de mégis helytálló és egy picit minden vallásból van benne. Van benne meditáció, istenek, természetszeretet, emberek szeretete és tisztelete, tudatosság. Minden ami fontos.

Ami a legszebb ettől a vallástól, hogy nem próbál téríteni, és csak azok művelhetik akik elmúltak 18 évesek. Nem próbálják az embereket meggyőzni arról hogy csak az ő istenük létezik. Továbbá nagyon szép hogy legalább 2 istent tisztelnek, ismernek el, egy férfit és egy nőt. Mert a világnak ez az egyensúlya: férfi nélkül nincs nő, és nő nélkül sincs férfi. Az a baj hogy sok ember előítéletes a wiccával kapcsolatban, sokan nem is tudják micsoda, csak ráaggatják a cimkét hogy boszorkányság.

A köztudatban meg a boszorkányság=sátánimádat.

Mégegyszer a wicca= politeista pogány vallás, semmi köze a gonosz démonokhoz, nem boszorkányság, hanem a szeretetről, és tiszteletről szól. Jelmondata pedig: Tégy amit akarsz csak ne árts!!!

Azért a kérdésemre várnék további segítséget nyújtó válaszokat.

Az eddigeieknek meg köszönöm a hozzászólásokat.:)

2011. nov. 4. 18:31
 9/27 A kérdező kommentje:

VÁROM A TOVÁBBI VALÓDI SEGÍTSÉGET NYÚJTÓ VÁLASZOKAT.

KÖSZÖNÖM.

2011. nov. 4. 18:46
 10/27 anonim ***** válasza:
Akkor vagy wicca, ha keresel egy kovent, s csatlakozol hozzájuk. A neten utánanézhetsz, hogy hol vannak ilyen gyülekezetek.
2011. nov. 5. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!