Hogyan lehetek wicca?
Mi szükséges ahhoz hogy valakiből wicca legyen?
Tudom hogy vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani, nos azokat el tudom fogadni.
De, attól még hogy elfogadom őket nem érzem magam wiccának.
Főleg a meditációs, természettel összehangolós részek érdekelnének...
Re: 2011-11-04 16:02
Miért képzeled azt, hogy nincs más út a megvilágosodás felé a keresztény hitrendszerem kívül?
Vedd le egy kicsit a szemellenzőt. Szerinted pl. a buddhista vallás a sátán tanait hirdeti?
Gondolkodj, még mielőtt badarságokat írogatsz!
Re: 2011-11-04 17:09
Coelho más téma. Ő csak a saját malmára hajtja a vizet azzal, hogy mostanában közkedvelt témákat vet fel a műveiben.
Re: 2011-11-05 14:23
Mi van a magányosan praktizáló boszorkányokkal?
Ők nem számítanak annak?
Re: 04-16 19:31
Megértem, hogy dühös vagy, de a sárdobálás senkinek sem jó.
Én reformátusnak lettem megkeresztelve, de nem éreztem magaménak a vallást, plusz úgy éreztem, hogy felbillentették azt (a női pólus sehol sincs szinte).
Nem káromlom a keresztényeket, csak nem vallom magam annak.
Fogadd el az egyetlen wicca törvényt és lásd meg mindenben a 2 pólust. Kutass, tanulj minél többet, így rá fogsz jönni dolgokra.
Ünnepeld a 8 szabbatot és a 13 esbatot, keresd az értelmet.
A többi csak körítés.
A vallás gerincét a lehető legtömörebben, kiegészítések nélkül fent leírtam.
Ajánlom Scott Cunningham, Raymond Buckland és Ann - Marie Gallegher könyveit.
A leírtakkal ellentétben nem kell hozzá túl sok eszköz. Hinned kell és tanulni egy életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!