Mi az átfedés (ha van egyáltalán) a mágia és a parapszichológia között?
Leszögezem, már elég régóta érdekelnek ilyen dolgok és foglalkozok velük, általában véve szkeptikusan közelítek meg most már mindent.
Tehát ott szeretném kezdeni, hogy ezotéria, mint olyan van a köztudatban, amikor is Tv-s "látók", "médiumok", vagy magánpraxis-t folytató egyének.."bohóckodnak"..igazából ezt én exotériának vallom... Az ezotéria tulajdonképpen a beavatás, mint olyan, amelyet csak azok értenek, akik bizonyos közösségben ugyanazt a kódolást használják és értik.
Tehát van konkrétan a Mágia, ami a köztudatban ugye felületes szertartásokkal tarkított egyfajta egyoldalúnak bemutatott( azt általában elhanyagolják, hogy mi lesz majd a "fizettsége" szerencsétlen egyénnek ezért),transzcendens törvények által végrehajtott...szerződés. És itt most majd jönnek a beavatott személyek, hogy fogalmam sincs miről beszélek...de van...ugyanis ez egy szerződés..Van egy fél, aki szeretne kapni valamit és vagy felhatalmazza, vagy vérét adja..vagy valamilyen áldozatért cserébe, egy beavatott személyen keresztül megköti a szerződést.
Köt egy szerződést, ami 2 oldalú és erről sokan megfeledkeznek, amit ha megszegek viselnem kell a következményeit..
Ugyanakkor a parapszichológiának nevezett és ebbe a témakörbe tartozó dolgok az emberi elme határait feszegető, a fizikai törvényeket megcáfoló vagy azon túlmutató dolgoknak a vizsgálata.. Tették ezt már ellenőrzött körülmények között is, és ezek a képességek fejleszthetőek, egyesek szerint mindenkiben benne vannak...
Teszem fel a kérdést, az emberek miért inkább a mágia felé fordulnak, és miért nem saját képességeiket próbálják fejleszteni, azáltal, hogy felfedezik azt és kihasználják maximálisan... Még mindig nagyobb aránya azoknak az embereknek, akik pl. az agykontroll helyet ( és itt a de Silva féle pozitív agykontrollra gondolok), vagy hasonló meditatív dolgok helyett ehez az általuk irányíthatatlan és csak a beavatottak által értett dologhoz a mágiához fordulnak.
Én is a parapszichológiára szavazok :)
Szerintem nincs átfedés: álom vagy valóság :)
Ez nem így van ! Az EZO TV-ben levő jósnők, NAGYONMAGAS szinten űzik az ezotériát. Nem olyan kicsinyesek, akik az álatalad említett beavatások után, olyan dolgokat "tanulnak" meg mint rontás, átok, szexmágia (hogyan láncoljak magamhoz olyan emberet aki nem hozzám való, de én sexelni akarok vele).
őK elfogadják az embereket, a sorsot olyannak amilyen az valójában van, nem akarják átírni azt és segítenek rontáslevétellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!