Az átkok és az ilyen dolgok igen is létezhetnek. Emlékszem nem egy dologra fiatalabb koromból. Apámat nem fizette ki az akkori munkáltatója normálisan, majd ugye munka váltásra kényszerült. Akkor anyám csak annyit mondott költse patikára az a h*lye nő. Nem telt el nagyjából egy hét sem és eltört a lába, vagy combnyaktörése lett. Anyukám pedig ezeket nem is közvetlen neki mondta, csak apámnak. Ugyanígy a mostani kapcsolatomban is hiszek a karmában. Nem úgy indult a kapcsi, ahogy szerettem volna, sok volt a bántás benne és ebből nagyon sokat vissza is kaptam. Rengeteg szenvedést, lelki problémákat, stb. Azóta vallom azt, hogy igenis egy mosoly a rossz időkben csodákra képes. Ha rosszat adsz, egy idő után rosszat fogsz kapni. Volt mikor piszkáltak, bántottak kisebb koromban, ezeknek az embereknek nagy részénél beütött a krach. Volt egyikben sok ígéret, okos volt végül gyárban 3 műszakozik, másik normális párkapcsolatban sem tudott élni, de vmiért a gyerek hozzákerült, viszont a nő elhordta mindennek. Mondjuk az akkori éne sokat fejlődött. Van aki 40 kilós és eltartott, a drog lett a fő boldogsága. Volt egy idióta kiscsaj is, aki egyszer illetett csak úgy szavakkal, később az életben egy normális munkahelyre se vitte az erejéből. Párom pár napja felidegesített például, ebből kifolyólag ő sem túl nyugodt. Számos alkalommal, mikor vitázik, utána fejfájás, álmatlanság gyötri. Sokszor mikor úgymond azt mondom érezze át, amit én érzek, gyomorgörcsöt kap, idegbeteggé válik, stb. Amikor a kapcsolat rossz irányt vesz mindketten átkozottá válunk, kicsit sem túlozva ezzel. Bármennyire is távol vagyunk egymástól mindig hatunk egymásra. Továbbá anyám és a nagybácsim viszonya folyton rossz volt régen. Nagybátyám erős alkoholista volt, mindig a rossz dolgok érték, anyám párszor nagyon csúnyán elküldte, de úgymond segítő szándékkal kezdte mindig a beszélgetést és végtelenségig próbált pozitív lenni vele. Egyszer józanul állított be majd meghallgatta anyámat, nehezen is, de felhagyott a szerencsejáték függőségével és normális lett a kapcsolatuk, sok nagyon rossz év után. Majd anyám mindig mellette állt, erősítette, mióta a májával voltak problémák, visszavett az alkoholból is nagyon sokat. Majd belátta, mennyire is elbaszta az életét. Sokszor én hiszem azt, hogy az emberek életét nem csak saját maguk irányítják. Ugyanúgy sosem hittem azt, hogy a pici gyerekek láthatnak szellemeket! Nemrég meghalt emberek szellemeit pedig valósan tudják érzékelni, hisz nem egy eset volt rá temetőben, hogy gyerekek arról számoltak be, itt ül egy öreg néni és sírt a gyerek aztán, mint a sakál, pedig senki sem volt ott, csak nemrégiben meghalt nő sírja mellett volt a gyerek. Lehet engem hülyének gondoltok, de sztem létezik az, hogy valakin az élet egyes területein átok üljön akár egy egész életre. Sokszor vannak olyan történetek, ahol egyszerűen nem található a rossz dolgok miértje, pedig lehet az egy régmúltban elkövetett hiba, amit hajlamosak vagyunk nem észrevenni.