A szellem a lélek létezését bebizonyította a kvantumfizika?
Most beszélt az EZO TV-n Kovács Magyar András táltos arról, hogy a közeljövőben ad ki egy könyvet, melyben a világon előszőr bebizonyítja a szellemek és a lélek létezését kvantumfizikailag.
Azt mondta, hogy csak kőrbe kell nézni a kvantumfizikában és rátalálunk. Belinkelnétek ? Elmagyaráznátok ?
Azt mondta, hogy bebizonyították hogy nincsen anyag, ez nem létezik csak energia van szellem és lélek.
"A kvantumfizikának a világon semmi köze nincs a lélek létezésének a bizonyításához"
Olyan értelemben lehet, hogy ezek a részecskék egymással úgy cserélnek információt, hogy nem számít a köztük lévő távolság.
Azaz valamelyest új dimenzióba helyezik az eddigi elméleteket az anyagról.
A lélekhez annyi köze lehet (egyszer majd), hogy igazolja, a fizikai anyagon kívül létezik egy másik esszenciája is a valóságnak. De ez talán csak évtizedek, évszázadok múlva valósul meg.
1. EZO TV, táltos stb.
2. kvantumfizika, igazság
Válassz egyet a kettő közül.
Egyébként szerintem körülbelül erről lehetett szó:
Olvasd el és értsd meg (elsőre nem fog menni), ez jól összefoglalja. Ezek a "nincs anyag, energia van meg szellem meg lélek" szövegek tipikus torzított, félrevezető szövegek, ne dőlj be nekik, főleg, ha fogalmad sincs, hogy mi az anyag, vagy mi az energia. A szellem és a lélek szubjektív fogalmak, azokkal nem foglalkozom.
Előzőhöz:
"Arról én is olvastam, hogy nincsen anyag, mert minden energia, ugye a szuperhúr elmélet szerint és hogy a tudat teremti meg az anyagot a kvantumfizika szerint, de lélek és szellem nem tudom hogyan jön ide."
Ezek a kifejezések a végletekig le vannak egyszerűsítve, ráadásul félrevezetőek. Általában az ilyen világrengetőnek tűnő hírek hátterében az áll, hogy aki leírta, az nem érti, viszont magától értetődően szenzációhajhász.
Einstein is kifejezte már a tömeg(anyag) és energia egyenlőségét, megállapította, hogy két azonos mennyiségről van szó, csupán eltérő mértékegységgel. Híres képlete, az E=mc^2 erről szól.
A szuperhúrelmélet alapvető célja az, hogy magyarázatot adjon minden részecskére és alapvető kölcsönhatásra, és egyesítse a nagyon pici méreteknél érvényesülő kvantumfizikát a nagyobb léptékben működő relativitáselmélettel. Az összes részecskét parányi, szuperszimmetrikus, rezgő húrokkal modellezik. Mélységeiben én sem értem.
Az, hogy az agyunkkal teremtünk anyagot, megint csak félreértelmezés és érvénytelen következtetés. A kétrés-kísérlet különböző ötletes változatai arra engednek következteti, hogy a tudatos megfigyeléseink döntik el, hogy a számtalan lehetőség közül melyik érvényesüljön. Pontosabban fogalmazva a valóság a tudatos megfigyelés pillanatáig a lehetőségek szuperpozíciója.
Tényleg olvasd el a cikket, amit linkeltem, érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!