Szkeptikusok! Mit szólnátok, ha valóban megtőrténne a felemelkedés és ti itt ragadnátok?
> Nos, akkor most felvilágosítalak, ez egy bőrtönbolygó !
Valóban? Nos én ahhoz képest egész jól érzem itt magam.
Persze szívesen megszabadulnék a "korlátozott" fizikai léttől, de nem úgy ahogy a gazdag fantáziájú ezo-izé hívők elképzelik, mert úgy nem lehetséges.
Én valahogy úgy képzelem el a lehetőséget a "felemelkedésre", hogy az emberek feltölthetnék a tudatukat egy decentralizált számítógép hálózatba, ahol virtuális környezetben élhetnének tovább.
"
Mi a feltöltés?
A feltöltés (néha „elmefeltöltésnek” vagy „agyrekonstrukciónak” is nevezik) az elme áthelyezésének hipotetikus folyamata a biológiai agyból a számítógépre. Az elképzelés szerint, miután letapogattuk az agy szinapszisszerkezetét, egy elektronikus médiumon ugyanazokat a számításokat hajthatnánk végre, amelyek normálisan az agy neurális hálózatában mennek végbe. A megfelelő felbontású agyszkennelést úgy valósíthatnánk meg, hogy a nanotechnológia eszközeivel atomjaira szednénk szét az agyat. Más megközelítési javaslatok is léteznek, például az agy szeletről szeletre történő elemzése automatikus képfeldolgozású elektronmikroszkóp alatt.
Olykor különbséget tesznek a destruktív feltöltés, amely során az eredeti agy megsemmisül, és a nem-destruktív feltöltés között, amely során az eredeti agy érintetlenül marad a feltöltött másolat mellett.
Vita tárgyát képezi, hogy a destruktív feltöltéskor milyen feltételekkel maradna fenn a személyazonosság. A legtöbb filozófus, aki elemezte a problémát, úgy gondolja, hogy – legalábbis bizonyos feltételek mellett – az agyad feltöltött változata te lennél. E szerint az elképzelés szerint addig maradnál meg, amíg bizonyos információminták megőrződnek, mint például a memória, az értékrend, a magatartás és az érzelmek; az már nem számít annyira, hogy ezek egy számítógépben vagy a koponyánkban lévő szürke, sajtszerű kinövésben léteznek.
Trükkös esetek jelentkezhetnek azonban, ha elképzeljük, hogy a feltöltött agyadból néhány ugyanolyan másolatot csinálunk. Akkor melyikük leszel te? Mindegyikük vagy egyikük sem? Ki tarthat igényt a javaidra? Ki van házastársi viszonyban a feleségeddel/férjeddel? Filozófiai, jogi és etikai kérdések merülnek fel, amelyek talán már ebben a században heves politikai viták tárgyát fogják képezni.
Néhány tény a feltöltésről:
- A feltöltésnek működnie kellene a kriosztázisban lévő emberek esetében, ha az agyuk megfelelően érintetlen állapotban lett befagyasztva.
- A feltöltött elmék mesterséges valóságban élhetnének (azaz konstruált számítógépes szimulációban). Egy másik lehetőség a robottest és a szenzorok lennének, hogy ezek az elmék a fizikai valóságban élhessék további életüket.
- A feltöltött elmék személyes időérzéke attól függene, hogy milyen gyors az a számítógép, amelyen futnak.
- A feltöltött elméket hatalmas számítógépes hálózatokon lehetne elhelyezni, önmagukról pedig rendszeresen készíthetnének biztonsági másolatokat. Ezzel lehetővé válna számukra, hogy korlátlan ideig éljenek.
- A feltöltött elmék sokkal kevesebb erőforrást használnának, mint a biológiai emberek, hiszen nincs szükségük fizikai élelemre, hajlékra vagy szállítóeszközre.
- A feltöltött elmék hihetetlen gyorsasággal reprodukálódhatnának (pusztán önmaguk másolatának elkészítésével). Ebből az következik, hogy a reprodukció szabályozása nélkül az erőforrások hamar elfogynának.
"
Persze ez valószínüleg még jó pár száz évvel odébb van, ezt én már sajnos nem fogom megérni.
"De mi az hogy nem lenne kaja meg pia meg nem tudom? "
mert az emberek felemelkedtek,a spirituálisan érettebbek, az értelmesebbek, akik érdemesek voltak rá, így nem lenne rabszolga. Nektek itt maradt materialistáknak kellene előállítani a kaját és a piát, ráadásúl közbiztonság sem lenne, így valószínűleg őlnétek egymást. tehát a Kanári szigetek sem olyan lenne :D.
"És te ugyanúgy itt vagy, welcome to planet Earth! ;) "
Én felemelkedek.
Nekem kicsit úgy jön le, mintha menekülnél innen, a földről, a földi élet elől. Honnan tudod mi a felemelkedés? Honnan tudod mi vár rád? Mert olvastál pár könyvet? Pár médiumi közvetítést? Mert ezt és ezt mondta valaki? Ez tudod mi? Lexikális tudás! Nem vagy véletlenül kicsit befolyásolható? Viszont nálam a felemelkedés nem a könyvekben, teóriákban, megmagyarázásokban rejlik, hanem a személyes tapasztalatokban!
Nincs olyan, hogy érettebb, értelmesebb, érdemesebb! Mindenki érdemes a felemelkedésre. Az utolsó bankrabló is! Amit te ezzel csinálsz, az szintezés. Beállítod magadat valami magasabb rendű valakinek, a többiek pedig alattad vannak jóval, és rohadjanak el ahol vannak. "Én felemelkedek." A felemelkedés mindenkiért van, nem csak érted. Kicsit szállj le a magas lóról. Mert a felemelkedés nem tűri azt, ami nem a szereteten, nem szívből jön. A szintezés, lenézés, minősítés (amit te folytatsz) meg baromira nem az.
"Mi a feltöltés?"
Ha arra számítasz, hogy majd az agyadból áttöltheted magadat számítógépre... agy nem egyenlő a tudattal, szóval teljesen esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!