Hisztek a gonosz létezésében?
Ezek a dolgok mindig valahonnan nézve ítélhetők meg, és ebben is van a buktató, mert millió oldalról lehet valamit nézni. A legtöbb vallásban a gonoszság belőlünk ered és ránk nézve van igazán mély hatása. A környezet csak tükör és egyfajta helyszíne a megnyilvánulásának. Aztán ezt karmának, vagy pokolnak nevezed, az mindegy.
Szerintem nem számít, hogy van-e gonosz. Te legyél "jó", aztán ezt közvetítsd akármi is jön szembe. Megítélni a másikat, vagy egy másik "energiát" felesleges. Főleg, ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag nem vagyunk semmik, csak egy csomó üresség. :)
Egy a lényeg Te légy jó, becsületes és kerüld el azokat akik nem megbízhatóak.
A rosszat maga az ember teremtette meg, egoizmusával,vagy épp félelmével.
egy katona nem örömmel lövi le a vele szemben állót, hanem félelmében vagy Te, vagy Én alapon--- de a parancsokat mások adják ki íróasztalok mellöl.
A lopást a szükség és a végső elkeseredés teremtette meg. Vagy lopok vagy éhezik a családom.
S ezeket az élet mintákat és a többi negatívumokat is, a történelem folyamán ismételten átadjuk a következő generációknak.
Amikor 10 millió lakósa van egy villany-nélküli bádogvárosnak -- amikor munkanélküli a család amikor utcára teszik amikor segélyből vegetálnak-- akkor nem lehet elvárni, hogy az emberek becsületesek maradjanak.
Én már idős vagyok, van tisztes nyugdíjam, de ha holnaptól nem kapnám meg és nem tudnám miből megteríteni az asztalt a családomnak-- Isten irgalmazzon azoknak akiknek túlzott feleslegük van! Pedig mindig becsületesen éltem-- Az élet első törvénye, hogy ÉLNI KELL... s azt be is tartanám.
szóval hogy kit és miért nevezünk gonosznak..? Aki lelkiismeretlenül a milliárdjain csücsül, aki havi 12 millióból él,... amikor sokan szükségtől szenvednek
Én nem hiszek. Én TUDOM , hogy létezik! :)
HInni valamiben .. azt jelenti, hogy nincsen fizikális.. gyakorlati kontaktod a dologgal.. csak hiszed, gondolod, hogy van.
A gonosz pedig létezik.
De minden gonoszban kell lennie egy cseppnyi jónak is... és a jóban is van egyetlen pont... ami nem oda tartozik.....
így kerek az EGÉSZ! :) A MINDENSÉG! :)
vanessza
24. A MINDENSÉGET Energiák építik fel és rajzolják meg. Abban nem szerepel se jó se rossz se gonosz csak ATOMI LÉTEZÉS amit a természet törvénye irányít.
az isteni teremtő Erők se jó vagy gonosz, csak energia létformák.
csak az ember képes jó vagy épp gonosz lenni igazán.
A "gonosz" vagyis a lélek negatív megnyilvánulása szükségszerű. A világban jelenlévő gonoszságra szükség van ahhoz hogy értékelni tudjuk az ellenpólust, a jóságot. Csak így lehet a világunk a lelkünk egyensúlyban.
mindannyian követtünk vagy fogunk elkövetni olyasmit amit mások helytelennek ítélnek hogy ez a cselekedetünk milyen súlyúnak ítéltetik , az a megítélő erkölcsi érzékétől függ. Szerintem egy egészséges lelkű ember mindenféle vallási vagy társadalmi hatástól függetlenül arra törekszik hogy pozitívan, a saját maga és a többi ember számára alapvetően hasznosan cselekedjék. Ezt diktálja a fajfenntartás ösztöne is. (szerencsére ez az ösztön elég erős ahhoz hogy legyőzze néhány beteglelkű társunkban is azt hogy a cselekedeteik átlépjenek egy határt. )
Valószínüleg ezért nem írtottuk ki még magunkat atombombákkal és hasonló nyalánkságokkal. De nyugalom minél jobban nyomjuk el a nagy eszünkkel az ösztöneinket annál gyorsabban jön el valaki akiben már nem dolgozik ez a gátlás viszont elég okos ahhoz hogy megalkosson vagy megszerezzen egy jó kis vírustörzset amit csak úgy kiváncsiságból az emberiség nyakába löttyint... a többit a fantáziátokra bízom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!