Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Érdekelne, hogy a szkeptikusok...

Érdekelne, hogy a szkeptikusok Miért írnak egy ilyen kategórián belül kommenteket?

Figyelt kérdés

Ha nem érdekel titeket, akkor mégis miért?

Egyébként elég szánalmas.. így meg úgy állítjátok h hülyeség, és nem érdekel titeket, de ha nem érdekelne, egyáltalán nem is foglalkoznátok vele.

Találjatok más dolgokat, amivel örömöt okozhattok magatoknak, ne másoknak szóljatok be úgy hogy nem vagytok tájékozottak a témakörben.

2012. jan. 4. 18:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az ezotéria tudatlanság. Aki hisz az ezoterikus dolgokban, annak szeretném kinyitni a szemét. Régen mi volt? "Jajj, villámlott, az istenek haragszanak ránk!" és évszázadokkal később kiderült, hogy a villámok elektromos töltések áramlása. Butaság, babona, önbecsapás. Ezek mind illenek az ezotériára.

Ugyanakkor a "hinni valamiben" pszichológiailag pozitív, ezért nem azt mondom, hogy "hülye vagy, ha hiszel benne", hanem "mutasd meg, hogy létezik és elhiszem neked". Tisztelettel bánok a keresztényekkel, volt idő, hogy jómagam is hittem valami mindenhatóban, de ez megváltozott.

A konkrét kérdések miatt vagyok/vagyunk itt és igen, a "Hogy lehetek Harry Potter?"-jellegű kérdésekre nem fogunk olyan választ adni, hogy "Nagyon érdekes gondolat, támogatlak benne, de nem tudom, hogy kell...". Nem, erre az a reakciónk, hogy "Hülye vagy, HP egy kitalált világban élő kitalált személy, nem létezik, fantázia, mese!"

Örömök... nemsokára a barátnőmmel fogok filmet nézni, közel egymáshoz, azután együtt eszünk. Nekünk is van életünk, ne aggódjatok :)

szkeptikus=kételkedő

ignoráns=elutasító

A maja naptáros dolog is ezotéria. Nem hiszek benne, hogy meg fog történni, de elmegyek a világvége buliba, bárhol is lesz. Ha valaki felteszi a kérdést, hogy "Tényleg bekövetkezik a világvége?", arra a válaszom "Nem". Nincs jóslás, csak valószínűségszámítás és ámítás. Mi a horoszkóp? Egy ügyesen megfogalmazott állítás, amit elolvasva rátalálsz a saját tulajdonságaidra. Szerintem kevés jó horoszkóp-író létezik, az is egy tudomány. Retorika, pszichológia tudománya. DE NINCS VALÓSÁGALAPJA!

Nagyjából ez a véleményem az ezotériáról.

21F

2012. jan. 5. 17:04
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

17:04

Szkeptikusként azt kell mondanom, hogy egy kicsit finomíts a stílusodon és a hozzáállásodon és még sokra viheted :)

A szkeptikus nem azt jelenti, hogy hiszel valaminek a nemlétében, hanem, hogy nem hiszel valami létében. Ha bele gondolsz, nagy a különbség a két dolog közt.

A szkeptikus elmegy a világvége buliba jól érezni magát, hátha tényleg világvége lesz, de előtte nem köpi szemen a főnökét, mondván úgy is világvége lesz.

2012. jan. 5. 21:00
 23/23 gtgunár ***** válasza:
Én az " egyetlen véletlen kérdés"-gomb hatására keveredek mindig ide.
2012. jan. 15. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!