Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Az ateista ember most egy...

Az ateista ember most egy istenben sem hisz vagy csak istent tagadja le és a sátánt mondja istenének?

Figyelt kérdés
2011. aug. 13. 16:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
ja és augusztus 22. 18:57 -es voltam
2011. aug. 30. 14:08
 22/30 anonim ***** válasza:
Vágom ki vagy.
2011. aug. 31. 15:13
 23/30 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld! De nem az ultrahangot látod hanem csak azt amit tesz a vízzel. S a hallásról nem volt szó. Te írtál fényképről meg arról hogy a Hubble űrtávcső nem kapta lencsevégre a Teremtőt. Talán nem fejeztem ki magam elég világosan. Az emberi szem nem képes látni a Teremtőt mert ő nem abban a "közegben" van amelyet az emberi szem láthatna.

De attól még létezik. Dohányzás és szeretet ez nem semmi párosítás. No komment. Igen elhiszem hogy nem érted a szelet nos nem a szelet látod csak azt látod ahogy a szél felkavarja a port. S igen a genetika szó helyett DNS-t kellet volna írnom de azért így is érteted. Bár ha ennyire részletezed a nagyszülők DNS-ből is örököl egy keveset ,tehát nem félig anya s apa. De ez nem lényeg a jelenlegi témánál. Vetélés oké de ha az átlagot nézzük akkor nagy arányban azt tapasztaljuk hogy a terhesség szüléssel végződik.(abortusz s a többi befolyásoló tényezőt ne vegyük figyelembe)

Tehát létre jön a megtermékenyülés s egy eltérő DNS-sel rendelkező magzat kezd el fejlődni az anyai szervezetben. S a magzat mégsem lökődik ki.

A házasság nem szimbiózis persze van ilyen verziója is de a szimbiózis során nem születnek utódok. Meg az elején ugye van a szerelem aztán meg a szeretet. Van rá példa de sajna nem ez a gyakoribb manapság. Inkább a válás. De az nekem nagyon erős hogy az embert aki tudatos és érzelmi lény egy kalap alá veszed az ösztön által vezérelt állatokkal. A növényeket ne is említsük bővebben.

Tehát ha az embernek vannak barátai az szimbiózis hiszen kölcsönösen előnyös mindkét félnek. Bár szerintem inkább van köze ahhoz hogy az ember alapjában véve társas lény s ezért keres magának párt is. Nem csak barátot.

Bár én a szimbiózissal csak azt szerettem volna szemléltetni hogy nem véletlenül jött létre az élet. S hogy tervezett az ökoszisztéma. S nem véletlen eredmény az sem hogy meghaladja az 1,8 milliót a Föld élővilága.

Amiket itt most leírtam azok nem a vallásod megcáfolását hanem állításaid hiányosságait hivatott feltárni. Az esetleges hibákért elnézést kérek csak gyorsan megpróbáltam kiterjedt választ adni. (ezért bocs)

Beszélgessünk továbbra is s remélem más is bekapcsolódik.

2011. aug. 31. 16:58
 24/30 anonim ***** válasza:

Az előbb ez kimaradt.

Ezért gondolom, hogy maga az együttélés(szimbiózis) nem "isteni dolog" csupán egy alkalmazkodás, hogy mindkét félnek egy kicsit könnyebb legyen.

Valóban a "sima" együtt élés nem Teremtői elrendezés.

Viszont Ádám előbb lett megteremtve mint Éva tehát az biztos hogy egy ideig emberként egyedül élt az édenkertben. 1Mózes2:18

Tehát a nő nem azért lett teremtve hogy mindkét félnek egy kicsit könnyebb legyen. Hanem azért hogy a férfi ne legyen egyedül. S lehet hogy egyedül is megcsinálsz valamit nehézség nélkül. De ennek ellenére ha van egy jó segítséged akkor annak örülsz még akkor is ha igazából nem is kell segítség mert egyedül is elintézed.

2011. aug. 31. 17:12
 25/30 anonim ***** válasza:

"Bár ha ennyire részletezed a nagyszülők DNS-ből is örököl egy keveset ,tehát nem félig anya s apa." én nem mondtam hogy nem örököl ugyanis az anya génkészletében is megvan a gének egy része amik az apjában és az anyjában és így tovább fölfele. emellett még mindig leszögezném hogy a magzat nem rendelkezik teljesen más génkészlettel hanem (mondjuk csúnyán) egy keverék az anya és az apa génkészletéből. amennyiben semmilyen akadály nincs akkor egyértelmű hogy nem történik semmi és a terhesség szüléssel végződik, de ha bármilyen génrendellenesség(tehát nem hasonlít az anyára) lép fel akkor vetéléssel végződik(nem minden esetben), gondolok itt a génhibákra és az immun-összeférhetetlenségre, természetesen az nem biztos hogy vetéléssel végződik lehet születni egyéb rendellenességekkel pl.: 6 ujj 1 kézen

"De nem az ultrahangot látod hanem csak azt amit tesz a vízzel." igen! a környezetre gyakorolt hatását látod, ugyanígy a radioaktivitás és az UV fény ezeket nem láthatod csak a hatásukat de akkor ebben az értelemben akkor a normál fénynek is csak a hatását érzékeled mivel a hatása az hogy bevilágítja azt a területet ahova ér

Nem tudom mire gondolsz hogy egy kalap alá veszem az embereket és az állatokat...

A bibliából pedig idézhetsz de mivel nem olvastam ezért nem értem az idézeteket és azt sem tudom hogy tényleg az áll-e benne vagy hogy mi a szövegkörnyezete

az eltérő DNS-ű magzathoz nem tudok többet hozzászólni az öröklődésről, terhességről többet nem nagyon tudok, ez egy nagyon bonyolult téma legközelebb kérdezz meg egy nőgyógyászt ő sokkal pontosabb adatokkal tudja neked elmagyarázni

2011. szept. 6. 17:16
 26/30 anonim ***** válasza:

A bibliából pedig idézhetsz de mivel nem olvastam ezért nem értem az idézeteket és azt sem tudom hogy tényleg az áll-e benne vagy hogy mi a szövegkörnyezete.

S ezt csak most írod ,nem olvastad. Nem ismerem a körülményeidet de ezen ledöbbentem. Nagy hirtelen ezt találtam: [link]

Ember nem tudom hány éves vagy de ha már annyit jössz nekem a DNS meg genetikával akkor csak olvasol valahol valamit. Szóval feltételezem vagy annyira kreatív hogy találj egy bibliát valahol. Könyvtár ,nagyszülők ,szomszéd ,könyvesbolt s ha minden kötél szakad akkor ott az internet. Ne az legyen már az alap amit a pap mond. Hanem tegyük fel a kérdést "Pap bácsi ezt hol írja a biblia"?

Na most már az is világos számomra hogy miért távcsővel keresed a Teremtő istent. "...mert van jópár nagy nagyítónk(pl Hubble űrtávcső) ami többszáz fényévre lévő csillagokat lefotóz de sajnos még egyszer se csinált képet egy szakállas fiatalemberről aki éppen egy felhőn ül."

Ezek után felmerült bennem a kérdés ,hány éves is vagy?

Milyen suliba jártál/jársz? Ki vagy te?

Bár van egy olyan sejtésem hogy nem kapok választ.

De ha már a bibliát nem olvastad azt tudod e hogy mit mondott Albert Einstein Istenről? Az egyik leghíresebb mondása sokszor idézik.

2011. szept. 7. 09:01
 27/30 anonim ***** válasza:
A sejtésed nem alaptalan a nevemen természetesen nem mondom meg és a koromat sem. A körülményeimről csak annyit hogy van bibliánk de valahogy az Egri csillagok hihetőbb volt. Az írásodból azt veszem le, hogy rám szeretnéd erőltetni a vallásodat. Attól még, hogy valaki mond valamit az istenről nem biztos hogy hisz benne én is néha elengedek egy isten-es káromkodást mégse hiszek benne nincs kedvem tovább vitázni. Amennyiben szeretnéd tudni hogy hol lakok akkor írd ide a te lakhelyed és elmondom hogy én hol.
2011. szept. 7. 15:36
 28/30 anonim ***** válasza:

Nos a közösbe én sem fogok személyes adatot kiírni. De ha kapok egy e-mail címet akkor majd leírom.

Egyszer ezt írod máskor mást írsz elhiszem hogy unod a vitát.

"A bibliából pedig idézhetsz de mivel nem olvastam ezért nem értem az idézeteket és azt sem tudom hogy tényleg az áll-e benne vagy hogy mi a szövegkörnyezete."

".....csak annyit hogy van bibliánk de valahogy az Egri csillagok hihetőbb volt"

A második mondattal meg arra utalsz hogy még is csak olvastad mert a kijelentés csak akkor valódi ha tényleg olvastad. Bár van egy olyan sejtésem is hogy csak azt szajkózód amit hittan órán hallottál.

Erőltetés: Te nem tudod mi az az erőltetés mi olyat írtam ami miatt gyökeresen meg KELL változtatnod az életedet? SZABAD AKARATOD ELLENÉRE. Mert az nem vallás ha azt mondod hogy én hiszek benne az a vallás ha úgy is élsz és gondolkodsz. Össz-vissz kettő helyen hivatkoztam úgy a bibliára hogy megjelöltem a pontos helyet is hogy honét idéztem s te már is arról beszélsz hogy erőltetek. Félsz?

Vagy mi a helyzet mert kezdem azt hinni hogy igen. Mert a vallásról nem is esett szó de egyszer esett amikor a házasságról volt szó. De te nem vagy házas. Szóval nagyon pontosan írd le nekem hogy hogyan is erőltetem a vallásomat mert nem beszéltünk róla volt szó:ultrahangról ,DNS ,genetikáról ,űrtávcsőről ,szimbiózis ,ökoszisztéma ,élővilág stb. Mindet nem sorolom fel de a vallásról nem sok. S többnyire arról írtam hogy mit ír a biblia. Hogy mondhatsz véleményt úgy valamiről amit nem is ismersz? Mert itt nem a hitről volt szó.

"Attól még, hogy valaki mond valamit az istenről nem biztos hogy hisz benne én is néha elengedek egy isten-es káromkodást mégse hiszek benne nincs kedvem tovább vitázni."

Véleményt nyilvánítottam ennyi az egész. Te is ezt tetted aztán meg jössz azzal hogy erőltetés akkor egyáltalán minek léptél be az oldalra? Hogy a francba lehet ráerőltetni valamit valakire egy kérdezz-felelek netes oldalon? Állandóan kapom az e-mailemre hogy ezt vegyek meg azt vegyek ugyan az a cég csak mindig más címről írnak de szinte mindig ugyanazzal a termékkel keres meg mégsem vásárolok. Vagy ennyire befolyásolható vagy elég néhány mondat s már is azt csinálod? Ja de mit is fogsz csinálni hinni Istenben mert rád erről tették s hogy bizonyítod hogy úgy hiszel hogy azt rád erőltették. Ugyan már ez hatalmas nagy hülyeség. Majd én eldöntöm hogy csinálom vagy nem ,hiába szövegelnek nekem ha nem akarom pont mint a reklám a tv-ben amit már 1000-szer láttál mégsem veszed meg. (az egy másik dolog hogy végig nézed a reklámot)

Csak most értetem meg hogy fegyvertelen emberrel vívtam szellemi párbajt.

2011. szept. 8. 09:14
 29/30 anonim ***** válasza:
hát ez a fegyvertelennel folytatott szellemi párbaj nagyon tetszik, jókor jössz rá hogy hülye vagyok, egyébként azért írok össze minden hülyeséget mert már fárasztó hogy a tudományosan elfogadott tényeket nem fogadod el és olyat írsz amit egyáltalán nem értesz, ezt én is elkövettem hogy a bibliából idéztem ugyanis tényleg nem olvastam el csak kisebb szakaszokat olvastam belőle és úgy gondolom hogy ezen kis szakaszokból betekintést nyertem a lényegére, lehet hogy ez sem fog tetszeni hogy mihez hasonlítom de ez nekem olyan mint a Star Wars beleolvastam, és olyanszintű ökörségnek tartom hogy a 4. oldalnál azt mondtam "ez számomra túl képzelt, semmi valóság alapja nincs" persze tudtam hogy nem lesz de azért beleolvastam, egy Robinson Crusoe vagy A kincses sziget sokkal jobban elképzelhető volt és valódibb persze tudom hogy ezek gyerekregények de mindkettő megfogott egy kicsit, tudom hogy ezek nem ide tartoznak de úgy igazából már fárasztó hogy a vallásokról vitázunk már jóideje és már azt sem tudom mit írtam először(valószínű hogy ez azt hivatott igazolni hogy szellemileg fegyvertelen vagyok)
2011. szept. 8. 18:16
 30/30 anonim ***** válasza:
79%

Ööö...vallásokról vitázunk? Szám szerint hány vallásról vitáztunk? Star Wars na az tényleg egy mese s nem túl képzelt csak egyszerűen tudományos-képzelgés (sci-fi)ezért vetítik mozikban. Ezért hívjuk kitalációnak.

De oké nézzük a tényeket.

Az nem túl képzelt hogy a bibliát emberek írták.

2300 nyelvre fordították le elvileg a világ összes embere hozzá juthat. A 90% rendelkezik is vele.

(amit a Star Wars nem mondhatunk el)

Történelmi események vannak leírva benne tehát történelem könyv is ja és pontos.

66 könyvből áll. 40 ember írta 3 különböző nyelven más-más személyiségű emberek. Volt köztük orvos Lukács de volt halász ,pásztor ,király több is. S ennek ellenére mégis az egyes részek összhangot mutatnak a többivel.

40 ember 1600 év. S ez tény ,tudományos.

Persze van még rengeteg dolog ,de ennyi is elég ha valóban a tényeket nézed s a régészeti s egyéb tudományos kutatásokat veszed figyelembe.

Nem azt mondom hogy hülye vagy ez téves elképzelés én inkább arra akartam utalni hogy nincs tudásod a témával kapcsolatban pláne nem pontos tudásod.

De most már tényleg nagyon érdekelne hogy pontosan mi az amit nem értesz vagy ahogy te fogalmazol "túl képzelt"?

Részemről továbbra is áll az ajánlat ha kapok egy e-mail címet hogy részletesebb adatokat is megosszak.

2011. szept. 9. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!